More

  RECENTE POSTS

  De Retrospondent

  Terwijl in de retebunker de voltallige redactie handenwrijvend en pepermuntjes kauwend zit te wachten op de wederopstanding van Onze Glorieuze Leider (OLG, zijn aars zij geprezen) die ieder moment zijn opwachting kan maken na de, op zich toch wel desastreus verlopen fietsverkaansie, heeft een andere leider te kennen gegeven dat z’n personeel gewoon gevoeglijk hun muil moet houden en doorwerken. Het blijkt overigens dat zo’n zelfuitvouwende tent WEL met tentharingen moet worden vastgezet als het grote woei doet. Het had niet veel gescheelt of Hemelvaart was in juli geweest als wij de meest recent toegevoegde Psalm uit het reetvangelie goed uitleggen. Gelukkig werd de tent nog redelijk aan de grond gehouden door de 14 kilo bintjes in de voortent en de inloopzijtent met alle schoenen, dus ieder moment kan het grote moment daar zijn.

  In de tussentijd kijken we even met z’n allen naar De Correspondent. Prima project, afgezien van die linkse muffe hut Rutger Bleghman met z’n eindeloze drammerige gemekker over een basisinkomen (GA GEWOON WERKEN LUIE FLIKKER), maar ze hebben nu komkommertijd aangegrepen om wel een enorm komkommernieuwtje te brengen. Wat blijkt namelijk? OPEN WIFI VERBINDINGEN ZIJN OPEN. OMG OMG OMG OMG OMG! WHAT IS THE NEXT SCOOP? “Wifi verbindingen zijn draadloos”, “De commissie -controle op consultants- wordt gerund door consultants“, “De overheid en IT gaat niet samen” of toch de uitsmijter “Windows XP mogelijk beveiligingsrisico”? We deden hier 1 x Google en kwamen zover terug als 2010. [even paar links uit 2008 en 2009 zoeken en toevoegen voor publicatie] EN HET STAAT ER ZELFS BIJ VOOR JE INLOGT IN DE TREIN (aldus OmeMc die als redactiebenjamin als enige nog geen BMW i3 in gebruik heeft mogen nemen en weswege nog wel eens in een trein zit) DAT DE VERBINDING NIET BEVEILIGD IS. Inclusief linkje met uitleg wat dat dan betekent. Echt. GA EENS ECHT JOURNALISTIEK ONDERZOEK DOEN OFZO!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  16 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  16 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Broeder Bolognese
  06/08/2015 - 10:52 10:52

  Maar gelukkig wel een to-pic van een goedkope Tsjechische hoer!

  Bismarck
  Antwoord aan  Broeder Bolognese
  06/08/2015 - 15:29 15:29

  Als dat een goedkope is, wil ik niet eens meer weten hoe een dure er uitziet.

  Ome Mc
  Lid
  06/08/2015 - 11:28 11:28

  Uiteraard heb ik voor dit onderzoek alleen met een wegwerpdevice ingelogd op de Wi-Fi van NS, want verder is die verbinding zo brak dat je nog beter een GPRS-antenne uit het raam kunt hangen.

  B-sting
  06/08/2015 - 11:35 11:35

  Ben ik de enige die de post hierboven niet een link naar het gewraakte artikel ergens ziet staan? Nou ja, bij deze dus.

  cspr
  Lid
  Antwoord aan  B-sting
  06/08/2015 - 11:48 11:48

  Ikke niet begrijp, artikel is uit 2014

  Global, redactiehippie
  Lid
  06/08/2015 - 12:01 12:01

  Gast, ik zei nog.. links is wodka, rechts water..

  Hangmat
  Lid
  06/08/2015 - 12:17 12:17

  Dat modieuze basisinkomengedram van die wereldvreemde en zelfverklaarde interrectuelen komt me inderdaad me neus uit. Die gasten leven echt in lalaland. Grote groepen Afrikaanse uitvreters komen nu al aankloppen voor twee honderd euro zakgeld per maand, laat staan wat er straks zou gaan gebeuren met dat vurig begeerde basisinkomen. Dan staat de halve wereldbevolking op de stoep.

  Gratis geld van een basisinkomen en een beetje bijklussen levert al snel veel meer op dan 40 uur werken tegen minimumloon. Ja maar, dan gaan het minimumloon omhoog hoor zeggen onze basiseconomen dan! Oh ja joh? Echt? Wat denk je dat er met de prijzen gebeurt van die producten die met minimumloon geproduceerd worden? Zullen die nog concurrerend zijn? Wat gebeurt er met die bedrijven als de loonkosten exponentieel stijgen en ze moeten concurreren op een open markt?

  Het CBS heeft de plannetjes van die gasten doorgerekend met weinig veelbelovende resultaten. Moeten werkelijk bakken en bakken met geld bij. En dan zijn de open grenzen en de effecten daarvan nog niet eens meegenomen in de berekeningen.

  irritante mongolen

  Incator
  Incator
  Antwoord aan  Hangmat
  06/08/2015 - 13:10 13:10

  Even resumerend:
  – jij vindt het dus belangrijk dat jij jouw welvaart behoudt ten koste van anderen die de pure pech hebben op het verkeerde continent geboren te worden (‘afrikaanse uitvreters’)
  – en het produceren van allerlei shit is heel belangrijk voor onze economie en mogen we dus zeker niet ter discussie stellen, zelfs niet als het opgeven van wat gehypet plastic speelgoed een verbetering van het welzijn voor heel veel mensen inhoudt (minder werken = helemaal nog niet zo’n gek idee!)

  Vreemd trouwens dat we over arbeidsmigratie erg moeilijk doen, maar over belastingontwijking (als we het dan toch over uitvreters hebben) eigenlijk niet. Profiteren ten koste van anderen is prima, als je maar bij OSM hoort.

  Hangmat
  Lid
  Antwoord aan  Incator
  06/08/2015 - 13:29 13:29

  Ja, dat vind ik. Wie heeft ooit het sprookje bedacht dat we alles “eerlijk moeten delen” met de hele wereld? Een kleuter van 4 zeker? Ik wil best delen maar dan wil ik ook zeggenschap. Dus terug naar het ouderwetse kolonialisme zodat wij de boel weer op kunnen bouwen daar. Misschien komt er dan nog wat van terecht.

  Ik lees voor jouw eufemistische “arbeidsmigratie” maar even de uitkeringsmigratie die het is.

  Tot slot profiteer ik niet: Ik ontwijk geen belasting en de Nederlandse belastingbetaler houdt hier ten lande grote groepen geïmporteerde uitkeringstrekkers in leven en legt ze daarbij aan alle kanten in de watten met sociale voorzieningen en gratis gezondheidszorg. Die gasten die nu weer binnenkomen halen ook nog hun familie en zullen voor 80 % nooit een spat werken. Wie profiteert hier nou?

  horrorneefje
  Lid
  06/08/2015 - 12:58 12:58

  Ik stond aan de goede kant van de festivalcamping tijdens de Grote Woei. In de beschutting van een busje, ook nog. De hoek waar de klappen vielen was er minder goed aan toe. Heerlijk, mensen die hun tentje van 30 eypo van de Bristol vastzetten met 1 haring, en dan ‘snachts in de lorem terug komen van het festival. ‘Hewaar izme tentnou, sztond toch hier? Hmmm… Hips!’. Wat een slagveld.

  trekpet
  06/08/2015 - 14:01 14:01

  geplust vanwege weswege

  trekpet
  06/08/2015 - 14:12 14:12

  Maar Reet op fietsvakantie is natuurlijk wel een dijenkletser. Boven het toetsenbord een beetje de petrol head uithangen, maar als het vakantie wordt, gaat ie in z’n driekwart broek op zoek naar z’n fietspomp. We hebben met flessen bier zitten gooien van het lachen hier. En toen het bericht van de grote woei binnenkwam had ik opeens een beeld op m’n netvlies van Reet, die met een rol pleepapier strak onder z’n oksel geklemd, uit het toiletblok komt lopen en z’n opblaastent op ooghoogte voorbij ziet vliegen. Ja, jongen verkaansie maakt meer kapot dan je lief is.

  Rapschel
  Rapschel
  Antwoord aan  trekpet
  06/08/2015 - 14:20 14:20

  Sinds de introductie van 4G en het feit dat 7GB data geen drol meer kost log ik niet meer in op een openbaar wifi netwerk eigenlijk. Bij de NS was het altijd zo dat tegen de tijd je eindelijk goed en wel verbonden was je al op je bestemming stond.

  tkteun
  tkteun
  07/08/2015 - 21:25 21:25

  Goeie openingszet van vd Steur, het beleid van ‘meer blauw op straat’ mag natuurlijk niet leiden tot meer productiviteit. Z’n voorganger heeft iedereen al de zekerheid van een baan ontnomen, nu krijgen ze in ieder geval de zekerheid van minimumloon (als ze blijven). Ik zeg tropenrooster tot St. Juttemis!

  Kan iemand verder onderstaande link even doorsturen naar Hannes Mühleisen, komt weliswaar uit 2010, maar is alleszins niet gedateerd. Vreemd dat de NS het nog niet aandurft om gebruikers in te laten loggen via een Radius server. Misschien dat dan ineens blijkt dat het internet helemaal niet anoniem is.

  http://www.aircrack-ng.org/doku.php?id=cracking_wpa

  Voor liefhebbers van hun eigen bundel is hier nog wat leesvoer:
  https://en.wikipedia.org/wiki/IMSI-catcher
  https://opensource.srlabs.de/projects/snoopsnitch

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN