Onlangs werden een aantal dagboeken van Einstein gepubliceerd. Deze dagboeken, uit de periode tussen oktober 1922 en maart 1923, verhalen over de reis die de wetenschapper maakte door Azië. Uw Retecool las deze dagboeken en het is nog veel erger dan The Guardian en Nu.nl u willen doen geloven. Hieronder enkele fragmenten.

27 oktober 1922

Lief dagboek. Ik ben nu twee weken in China en ik moet zeggen: het sterft hier van de Aziaten. Ich meine, da sind een fuckload aan spleetogen hier. En ze eten met stokjes. Raar.

Het ist doch zehr onlogisch dat men met stokjes rijst pakt, nein?

31 oktober 1922

Liebes Tagbuch. Ik was even zwei dagen afwezig, want ik had diarree. De hete kip die me werd aangeboden door een vriendelijk doch dom kijkende spleetoog is niet bevallen. Wellicht is er een reden dat ze hier met stokjes eten. Ik at met een soeplepel. Hier moet een wetenschappelijke formule achter zitten, want ik ben ongelooflijk intelligent en die rare Chinezen die er allemaal hetzelfde uit zien zijn heel dom, dus waarom werd ik ziek en zij niet?

21 november 1922

Lieber Schatz. In drie weken tijd slechts vier Chinese steden gezien. Het wegennet is hier verschrikkelijk. Dat is in Deutschland toch beter geregeld. Als al deze verdammte Aziaten ooit naar Europa komen, gaan ze natuurlijk allemaal restaurants openen. En dan heb ik weer een week diarree. De ‘kip’ in de Szechuan Kip is volgens een bron hier helemaal geen kip.

25 december 1922

Tag Buch. Die verfluchte Chinezen doen dus niet eens aan Kerst. En al helemaal niet aan Hanuka. Barbaren zijn het. En ze vermenigvuldigen zich als eencellige organismen. Zo denken ze ook. Ze hebben ook allemaal een heel raar kapsel. Nog geen zigeuner gezien hier bedenk ik me net, ik ga ze bijna missen.

4 januari 1923 (althans, in de beschaafde wereld)

Schatje. Gisteren aangekomen in Japan. Feierabend niet gevierd in China, want kennelijk zat ik een een tijdmachine en is het een heel ander jaar dan in die normale Welt. Die gasten zijn gek. Enfin, in Japan, toen ik mensen in het gezelschap een hand wilde geven, bogen ze zo ver naar voren dat ik dacht dat het de bedoeling was dat ik mijn broek liet zakken. Hierna sneed iemand met een klein zwaardje zijn eigen buik open. Volgens mijn tolk schreeuwde hij dat hij dit nooit meer van zijn netvlies zou krijgen. Ik beschouw dit als ein compliment en vind de Japanners nu al een dom volk.

‘En die Kleidung is verruckt!’

7 januari 1923

Dag boekje. Rauwe vis gegeten. Niet ziek geworden, maar een disgenoot viel dood neer na een hapje vis. Volgens mijn tolk was de kok nog in opleiding en aten we net iets dodelijks. Ik haat Japan.

‘Vielleicht dat mann ooit een film kan maken. Over ein Fisch. Maar nicht diese, nein.. Een oranje vis. Mein Gott, mein fantasie gaat er met me vandoor’

19 januari 1923

Ik weet zeker dat als deze Aziaten mit sein allen naar Europa komen, dat ze met de bus komen en allemaal een camera hebben en reizen viel schneller gaat dan jetzt. Maar ik ben dan ook stukken intelligenter dan deze spleetogen.

‘En meer steden zien in eine Woche dan ich in een maand.’

7 februari 1923

Kort berichtje dit keer, want ik moest ein kleine 300 Valentijnskaarten schrijven. En die Aziatische vrouwtjes mogen dan wel dom zijn, maar lenig zijn ze ook.

1 maart 1923

Morgen terug naar die Heimat. Daar gaat alles helemaal goed komen.

9

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
4 Reacties
5 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
BismarckHans OloMonadeMohammed Said al SahafDs. Ploppo Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Skyclad
Skyclad

De stelling van ‘NuJij’:
Stelling: “De inhoud van de dagboeken moet in de tijdsgeest van toen gezien worden, en betekent niet dat Einstein een racist was.”

Natuurlijk moet je dat in de tijdgeest van toen zien. Net zoals je Mein Kampf in de tijdgeest van toen moet zien, de Protocollen van de wijzen van Zion, slavernij, het verkopen van complete Afrikaanse stammen door concurrerende stammen, de Armeense genocide, het stelen van land en de genocide door Europeanen in Amerika, de Inquisitie, etc etc. Dat was toen normaal en er was dan ook niets mis mee in die tijd, en dus moeten we ook niet doen of die mensen fout bezig waren!

Of is het toevallig wel mogelijk dat iemand die op sommige punten goedaardig en zelfs briljant was op andere punten een extreem fout persoon is/was?

Monade
Eindbaas!

Maar waarom Einstein de maat nemen, en niet Martin Luther King die buiten de deur neukte en promoveerde op een gejatte dissertatie, niet feministische pederaste Germaine Greer, niet psychopaat Hitlery Clinton die de aanstichtster was van de desintegratie van Libië, of ikzelf, die ’s avond laat wel eens door rood licht fiets als er verder geen verkeer is?

Hans Olo

Einstein was een dwaas, met z’n statische universum en idiote atoomtheorieën. Geen wonder dat hij een racist blijkt, die hele relativiteitstheorie leest als mein kampf.

Bismarck
Eindbaas!
Bismarck

Ja, laten we het over Maonade hebben, die stiekem massamoordende rode rakker!

Ds. Ploppo
Eindbaas!
Ds. Ploppo

Ik hoop niet dat de passages in mijn dagboek over mijn bezoek aan Rotterdam ooit gepubliceerd gaan worden…

Verder haalt Bas Diary en Diarree door elkaar. Dat is een begrijpelijke fout, maar veroorzaakt hier toch misverstanden.

Iedereen die wel eens in China of India geweest is zal het ook nu nog met een deel van Einstein’s observaties eens zijn. Niks mis mee.
In een volgend artikel wordt Einstein waarschijnlijk voor antisemiet uitgemaakt.

Zolang er lezers zijn, wordt het geschreven…

Møhammed Said al Sahaf
Eindbaas!

Appie zal gefascineerd zijn geweest door hoe die massa met energie omging en zich zo snel vermenigvuldigde en heeft dat vervolgens een beetje apart opgeschreven. Zal wel komen omdat Appie joods was en zoals bekend is dat een nogal paranoïde volkje, die stakkers denken dat iedereen ze wil vermoorden. Daardoor zijn ze zo’n beetje het meest racistische volk ter wereld geworden, volgens antiracisten dan, en die kunnen het weten want die generaliseren nooit.
Dat Chinezen een smerig volkje zijn is gewoon een hardnekkige mythe die heel makkelijk ontkracht kan worden door eens een kijkje in een Chinese restaurantkeuken te nemen. Zelfs de rochels die je daar om de oren vliegen ruiken nog naar mondwater. En wat die lelijke mokkels betreft, tja.. Gong Li en Zhao Wei waren nog niet geboren.

Monade
Eindbaas!

Gejat van de roze buren:

Cultuurrelativiteitstheorie:
e = me2

/ En verder maak ik geen woorden aan vuil