More

  RECENTE POSTS

  De Oscars 2017: and the nominees are…

  De Oscarnominaties zijn bekend. 9 waanzinnig heersende films strijden tegen elkaar om de felbegeerde gouden beeldjes. De voor Best Picture genomineerde films zijn: Arrival, Fences, Hacksaw Ridge, Hell or High Water, Hidden Figures, La La Land, Lion, Manchester by the Sea en Moonlight. Als je nu denkt: “Eh… Ik heb eigenlijk alleen van La La Land gehoord…” dan is dat helemaal niet erg. We hebben andere dingen aan ons hoofd gehad.

  Oscars

  Er zijn natuurlijk meerdere categorieën waarin Oscars worden uitgedeeld. Best Picture is er maar eentje, maar er zijn er 24. Wat, zoveel? Jazeker. Denk maar aan Best Actress in a Leading Role en Best Actor in a Leading Role. Verleden jaar was het nog helemaal een dingetje dat Leonardo DiCaprio na veertienhonderd bloedawesome rollen nog steeds geen Oscar in de wacht had gesleept. Zijn rollen als Jack Dawson in Titanic, Dom Cobb in Inception, Calvin Candie in Django Unchained en zelfs Jordan Belfort in The Wolf of Wallstreet verdienden het beeldje niet. Pas 22 jaar na zijn eerste van totaal zes nominaties kon Leo naar huis met zijn nieuwe vriendje Oscar voor zijn hoofdrol in The Revenant.

  La La Land

  Dit jaar draait inderdaad ongeveer alles om de romantische musical La La Land, met Ryan Gosling en Emma Stone. Deze film is in meerdere categorieën genomineerd en gaat waarschijnlijk hoge ogen gooien. De twee publiekslievelingen speelden al samen in de romcom Crazy Stupid Love, waarin een briljante scène zit. De cocky verleider en het mild neurotische meisje gaan echt wel heel erg bangen! Maar dan niet. “Fuck! Seriously? It’s like you’re photoshopped!” roept Stone uit bij het zien van de sixpack van Gosling. Deze quote is inmiddels beroemd. In La La Land weten ze deze chemie weer op te pakken en we zullen zien hoeveel Oscars de film zal binnenhalen.

  In onderstaande hilarische Honest Trailer kun je zien welke negen retecoole films voor de Oscars van 2017 genomineerd zijn. Maar echt, ga dit kijken!

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Weirdoinventor
  Lid
  23/02/2017 - 15:33 15:33

  Ik heb alleen Arrival gezien. Goede film, rustige science fiction rondom een interessant concept dat geleidelijk en in de goede volgorde uitgerold wordt, met nog een laagje koude oorlog thriller eromheen gewikkeld. De beelden zijn ook heel mooi geschoten. Een van de meest indrukwekkende scenes bijvoorbeeld is simpelweg een luchtopname van een echt bestaand landschap. Geen trucage nodig, geweldig effect met het juiste geluid eronder. De film kan vergeleken worden met Contact, die Jodie Foster film waar ze zo’n grote kermisattractie bouwen om met aliens te praten, maar het centrale concept van Arrival is tegelijkertijd grootser en minder vaag. Er is wel een beetje een risico op een Sixth Sense-achtig effect, dat de film wat van haar glans verliest wanneer over een aantal jaar iedereen de clue al kent en heeft kunnen laten bezinken.

  Oscar materiaal? Weet ik niet, de film is niet super pretentieus ofzo. Ze breekt belangrijke thema’s aan en heeft zelfs nog wel een boodschap over hoop en dat soort dingen, maar het is geen 12 Years a Slave, qua Oscarigheid.

  Wel een aanrader om te zien, liefst voor het Sixth Sense effect ingaat.

  althans
  althans
  Gast
  23/02/2017 - 20:48 20:48

  ik heb geen enkele film in dit lijstje gezien. alleen die oorlogsfilm lijkt me wel leuk. de rest niet zo.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN