Nou, de Britse PM heeft het House of Commons gisterenavond (weer) niet May gekregen met de herverbeterde deal die de EU zuchtend alsnog heeft gesloten om tegemoet te komen aan het stelletje autistische jankmuilen op de backbenches.

Natuurlijk heeft ome Rees-Mogg nog steeds het vertrouwen in Theresa May als PM, want hij loopt nog liever ingesmeerd met vleesjus en met een biefstuk om z’n lul gebonden een pitbullfokkerij binnen dan dat hij zelf het roer over moet nemen.

Dus nu hobbelt de bende vechtende bleke homosuele theedrinkers verder richting de afgrond en is het wachten op de volgende twee votes die gepland staan. Eerst over of een no-deal Brexit een tof idee is (zelfs de ERG is tegen) en daarna nog of verlenging gevraagd moet worden en/of een nieuw referendum. Of, zoals de lokale Job Cohen roept, nieuwe verziekingen. Kortom, uw scharrels favoriete soapserie is er niets bij, en wij zetten nog even onderstaande rapplaat op en zetten weer verse popcorn klaar.

8

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
3 Reacties
5 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
BismarckgrotesnorDs. PloppoFlepz0r Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Ds. Ploppo
Eindbaas!
Ds. Ploppo

De wiskunde erachter is niet zo moeilijk.
Als 1/3 weg wil zonder deal en 1/3 weg wil met deal en 1/3 wil niet weg, dan kun je alleen maar een meerderheid behalen in een stemming over wat men niet wil.

Daar is May nog steeds niet achter, maar als gelovige Dominee-dochter is logica waarschijnlijk niet haar sterkste kant.

De volgende ronde: “Willen jullie weg zonder deal?” wordt ook met NEE beantwoord.
Ze zijn echter zo koppig dat de uitkomst van het omgekeerde “Moet een no-deal voorkomen worden?” niet eens zeker in een JA zal eindigen. Puur omdat ze zo graag op de NEE knop rammen.

Daarna is de enige logische volgende stap uitstel, maar nogmaals, met logica heeft dit allang niets meer te maken.

Een bus rijdt met volle vaart op de afgrond af. 1/3 wil zich erin storten, 1/3 remmen en 1/3 van de afgrond wegsturen. Als de 2/3 die niet levensmoe is het niet eens kan worden, gaat de bus toch echt over de rand.

Bismarck
Eindbaas!
Bismarck

De analogie gaat niet helemaal op. Veel van de no deal brexiteers zijn niet levensmoe, maar menen oprecht dat het VK daar beter van wordt en zien remain als de strop en May’s deal als een wurgkoord. En onder de remainers zijn er dan weer genoeg die weten dat de May-deal* vooral bestaat uit uitstel van executie en dus eigenlijk op net zo’n ramp kan uitlopen als no deal en op zijn best ook maar marginaal beter zal zijn dan no deal. Degenen die de May deal steunen zijn dan weer voor een groot deel overtuigde brexiteers, die alleen bang zijn voor de instorting van de handel met de EU, maar die hun kop in het zand steken voor de incompatibiliteit van je eigen regels verzinnen met drempelloze handel met de EU.

Oftewel, elk van die 1/3e ziet twee afgronden.

*En dan fietst daar ook nog zoiets door als de Irish backstop, waar dan weer 10 cruciale stemmen allergisch genoeg voor zijn om May te dreigen met een vertrouwensstemming, maar laten we het niet nodeloos verder compliceren.

Ds. Ploppo
Eindbaas!
Ds. Ploppo

Niet levensmoe zeg je?… Als je die gasten op TV ziet dan lijkt de rigor mortis al bijna te zijn voltrokken (kan ook een uitzaaiing van de ‘stiff upperlip’ zijn).
Brexiteers bestaan voor een deel uit upper-class gasten die de oude tijden weer willen laten herleven (volledige vrijheid om het klootjesvolk eronder te houden) en voor de rest uit simpele kort-door-de-bocht types die zich op hebben laten naaien door de boulevardpers van Rupert Murdoch en co.

Bismarck
Eindbaas!
Bismarck

“de herverbeterde deal die de EU zuchtend alsnog heeft gesloten om tegemoet te komen aan het stelletje autistische jankmuilen op de backbenches.”

Nou de deal is eigenlijk ook helemaal niet geherverbeterd (de EU heeft alleen gezegd dat ze écht écht niet de bedoeling hebben het VK eeuwig te binden aan de EU-regels, maar dat is verder niet in het verdrag opgenomen, dat dus geheel ongewijzigd is sinds de vorige stemming), dus het is op zich niet zo’n verrassing dat er weer hetzelfde wordt gestemd.

grotesnor
Eindbaas!