More

  RECENTE POSTS

  De fopverkiezingen komen eraan (1)

  Gekozen worden in het Europees Parlement is zoiets als het winnen van de Staatsloterij. Je wordt gegarandeerd RIJK en hoeft daarna nooit meer te werken. Wie het een beetje handig aanpakt, komt op een inkomen van ongeveer 50.000 euro per maand, waar nog wel 1.746 euro en 50 cent belasting vanaf gaat. Daar zijn wel een paar trucs voor nodig, maar die kan iedereen je daar zo vertellen. En dat vijf jaar lang. Toch is er een verschil met het winnen van de Staatsloterij. Daarvan is de winkans namelijk groter.
  Er zijn voor Nederland 26 zetels in het parlement gereserveerd, die in principe om de vijf jaar vergeven worden. Ware het niet dat europarlementariërs een enorme partij pluchebisonkit aan hun kont hebben kleven. Want het graaifeest één of twee keer verlengen is natuurlijk helemaal geweldig. En laten we wel wezen: er zit genoeg cash in de kas om opnieuw bovenaan de lijst te komen. Money can buy you anything.

  Bij VVD66 mogen van de huidige 6 miljonairs er vier door naar de volgende ronde, 1 gaat met pensioen (want 71) en één probeert een noodspring via 50Plus. Bij het CDA keren de nummers 1 en 2 terug op respectievelijk plaats 3 en 1. Bij Toenlinks moet nummer 1 weg, maar keren de nummers 2 en 3 terug op plaats 1 en 2. De nummers 1 en 2 van de Griezelunie/Taliban keren in die volgorde gewoon weer terug. Bij de SP keert de nummer 1 terug op nummer 1; de nummer 2 was al eerder uit de fractie gestapt omdat ze al in 2010 geen zin meer had in de afdrachtregeling van de partij. Geef haar eens ongelijk.
  Alleen bij de Proestsocialisten en de PVV vliegt de hele kliek eruit. Twee van de drie PvdA-ers hadden er overigens al twee termijnen opzitten en gaan (met nog twee jaar wachtgeld) lekker rentenieren. De derde probeerde nota bene via de rechter haar luxeleventje nog even vast te houden, maar zonder succes. Bij de PVV is van alles aan de hand: het krijswijf Laurence Stassen duikt ineens op op een kieslijst in Engeland en de flierefluiter Daniël van der Stoep geeft met zijn eigen partij opportunisme een geheel nieuwe betekenis.

  Al met al zal daardoor slechts de helft van de beschikbare zetels door andere mensen worden ingenomen. Niet dat het veel uitmaakt, want het parlement is er vooral om de schijn van democratie op te houden. Vergelijkt u het met het Volkscongres in Noord-Korea. Alleen hier lacht iedereen met een andere motivatie. Heeft u al zin om te gaan stemmen?

  Volgens de tekenlijst was iedereen aanwezig

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Krijshaan
  Krijshaan
  03/05/2014 - 21:11 21:11

  Dus, wat zullen we eens stemmen dan? Of uberhaupt niet stemmen?

  Reet
  Beheerder
  03/05/2014 - 21:15 21:15

  Dat werkt helaas alleen als iedereen niet gaat stemmen

  biermeester
  03/05/2014 - 21:24 21:24

  Stem blanco! Blanco Power!

  G. de Vader
  G. de Vader
  Gast
  03/05/2014 - 21:30 21:30

  U krijgt van mij uiteraard nog stemadvies en dat zal ik iets eerder doen dan bij GR2014.

  Illuminatus Magnus
  04/05/2014 - 10:35 10:35

  Ik zie het niet. Als je het een fopparlement vindt, wat is dan het probleem dat de helft vervangen wordt en de helft blijf zitten? En als je het een goed parlement vindt, wat is dan het probleem?

  Ik zie wel een hoop flauwe retorische trucjes als flauwe woordgrappen met elke partijnaam (behalve de PVV) en onbewezen insinuaties over het persoonlijk vermogen van de EU-parlementariërs, waarvan het doel alleen maar kan zijn om de weerzin tegen parlementaire politiek te versterken.

  Weirdoinventor
  Lid
  05/05/2014 - 11:19 11:19

  Doen de piraten mee? Oké, ze gaan geen zetel halen, maar voor de Europese verkiezingen vind ik ze misschien wel een goede optie…

  Bismarck
  06/05/2014 - 14:26 14:26

  Wel prachtig die hypocrisie, Stassen die gebruik maakt van het vrije verkeer van personen binnen de EU om op een Britse anti-EU lijst te gaan staan.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN