More

  RECENTE POSTS

  De Cock en het Recht op Privacy

  Privacy. Ard van der Steur kent mensen die dood gegaan zijn aan privacy, en daarmee zijn we meteen aan het lijdend voorwerp van deze pots toegekomen. Ard van der Steur. Met S-T-E-U-R. Mochten uw tenen nu gekromd in het laminaat staan, uw nagels proberen uw ogen er achterstevoren uit te krabben en uw keel onherkenbare gorgelende geluiden maakt als in een slechte sterfscene in de serie Baantjer, dan bent u niet de enige.

  Maar laten we niet met de clou beginnen, tenslotte is er nog niemand bij Smalle Lowietje geweest en is het motief voor de moordneiging nog niet bekend. Van der Steur is onze kersverse en nu al in opspraak geraakte Minister van Veiligheid en Justitie. Voor de mensen die zo’n korte termijn geheugen hebben dat ze aan het eind van een aflevering van Baantjer al niet meer wisten wie bij de opening het slachtoffer speelde herinneren wij u er nog even aan: Van der Steur moest zich verantwoorden voor het gebrek aan binnen zijn eigen ministerie gedeelde informatie waardoor hij een redelijke Cock-up beging bij het informeren van de kamer over de photo-op tussen de Telegraaf, het OM en Volkert van der Graaf.

  Het kan niet anders zijn dan dat zijn complete personeelsbestand een godgloeiende tyfushekel aan Van der Steur heeft, want degene die bedacht heeft dat het wellicht nog geen twee weken later een goed idee was om het volgende niet alleen te zeggen, maar het op video op te nemen, kan de man totaal niet uit staan en is dus verdachte nummer één.

  Bankmedewerkers, verzekeraars, ambtenaren en accountants laten zich inspireren en gaan met elkaar in gesprek over het tegengaan van fraude. Daar komt tegenwoordig veel meer bij kijken dan ouderwets speurwerk alleen! Samenwerking en het delen van informatie met elkaar is daarbij heel belangrijk.

  Vervolgens gaat Van der Steur nog even in op hoeveel informatie er gedeeld moet worden. Spoiler alert: het gaat niet om 14 gegevens. Nee, gegevens delen moet makkelijker worden. Daarbij gaat Van der Steur natuurlijk totaal voorbij aan niet één maar twee cruciale vonnissen door het Europese Hof die juist aangeven dat de grens van het onbeperkt grasduinen in gegevens nog wel eens bereikt zou kunnen zijn. Maar het zoeken naar de verdachte in deze richting levert geen waardevolle informatie op en omdat het zoeken naar een speld in een hooiberg is, wordt het wellicht tijd dat de Cock en Vledder eens een biertje gaan drinken in het café op de hoek bij Smalle Lowietje.

  “Zeg, die Ard van der Steur, he, die kwam ik laatst nog tegen in zo’n filmpje op joetuub. Wacht effe, ik heb dat wel op m’n smartefoon”. De Cock bekijkt de telefoon, at zijn biertje leeg, zet zijn hoed op en vertrekt. Hij heeft een motief.

  PS. LAAT TOOTS THIELEMANS TOCH  MET RUST!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  E.R. Deoz
  08/10/2015 - 22:45 22:45

  Moest dit één van de links zijn?

  Zou Van der Steur als VVD-er niet tegen delen moeten zijn? Als iets waarde heeft geef je dat natuurlijk niet gratis weg, dat verkoop je aan de hoogste bieder. Dan kan het kabinet zich meteen weer een belastingverlaging voor de job creators veroorloven.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN