More

  RECENTE POSTS

  De 14 meest Retecoole posts van 2015

  Het zit er weer bijna op. Terwijl de Top 2000 langzaam aftelt naar de nummer 1, dit jaar Imagine van John Lennon, wordt het in de bunker tijd om Der Webmeister voor de laatste dag op te maken (lees: hij mag in een dwangbuis in onze padded room de laatste dag Radio 2 luisteren) en voor een terugbliklijstje. Want wat gebeurde er eigenlijk ook alweer op je eigen Retecool in 2015?

  14. Dutch Comic Scam
  In Maart was er geeknews over de Nederlandse comic community: de eerste editie van Dutch Comic Con, een succesvol initiatief dat een tweede editie gaat krijgen, ging gepaard met nieuws over niet geheel onbesproken gedrag van de organisator. Ook achteraf bleek dat dingen economisch gezien qua financieel geld niet geweldig afgehandeld werden.

  13. Inteeltmongolen
  Dat nieuws over Amstelveen de top 14 haalt is natuurlijk nieuws op zich, maar een CDA-er die dobbervluchtelingen gewoon wil laten verzuipen als eindoplossing voor het vluchtelingenprobleem is dat ook wel. Overigens heeft iedereen hem gewoon verkeerd begrepen, maar dat begreep u vast al wel.

  12. Cartoons
  Naar aanleiding van de aanslag op Charlie Hebdo werd er driftig op los getekend. Retecool verzamelde ruim 85 cartoons in een handig overzicht! Overigens is Charlie Hebdo na de aanslagen zelf ook niet gestopt met het publiceren van cartoons. In November kregen ze bijvoorbeeld het Kremlin nog boos met een paar getekende plaatjes.

  11. Charlie Hebdo
  Ook de live-pots over Charlie Hebdo kwam netjes terug in de Rete14 dit jaar. De gruwelijke aanslag op de redactie van Charlie Hebdo dit jaar, vergezeld van de misselijkmakende beelden van de agent die op straat werd doodgeschoten, zorgde voor een terechte schokgolf… het urenlange liveblog leest u hier terug.

  10. Vrouwen
  Het is geen unicum dat er op de retecools stukjes met plaatjes van vrouwen geplaatst worden. Alles behalve, dus dat er vrouwen in de Rete14 terechtkomen is geen verbazing. Maar waarom nou uitgerekend deze verzameling playmates? Hebben onze lezers gewoon zo’n ontzettend sterk libido? Zijn het masochisten? Wordt dit topic gebruikt om premature ejaculaties te vertragen? Vragen.. vragen.

  9. Belasting
  Deze valt dan weer wel heel goed te snappen. Tenslotte houdt niemand van belasting en het verdwijnen van de blauwe envelop gaat het er echt niet leuker op maken. De vraag is of het dan wel makkelijker wordt (maar het is overheid en ICT dus zo heel groot is die vraag nou ook weer niet).. in ieder geval zijn 14 Redenen Waarom Naakte Vrouwen Beter Zijn Dan Een Belastingaanslag absoluut wel leuker.

  8. Vrouw
  vrouw (de; v; meervoud: vrouwen)
  1. mens van het vrouwelijk geslacht
  2. echtgenote: groeten aan je vrouw
  3. (kaartspel) naam van een kaart; koningin: ruitenvrouw
  4. bazin, vrouwtje (3): (tegen een hond) kom maar bij de vrouw.

  7. Bunkerharde leugens
  Tja, media en de waarheid zijn soms een dingetje – en bij bepaalde media al helemaal. Eigenlijk zou je er het hele jaar door een dagtaak van kunnen maken want allerlei onzin (over bijvoorbeeld asielzoekers) wordt sneller geschreven en verspreid dan-ie te debunken valt – maar een paar voorbeeldjes highlighten gaf in ieder geval een aardige indruk van de betrouwbaarheid van de krant van wakker spinnend Nederland.

  6. English, please
  Het meestal Neerlandstalige Retecool deed bij wijze van uitzondering een pots in het engelands in de reprise.

  5. Free Fap Friday
  We snappen prima de plaats van de post in dit lijstje… sinds die tijd hebben we een soortgelijke dresscode ingevoerd in de keuken des retebunkers, maar het afleidende effect wat we bij deze pots ervaarden (HOE kook je dat ook weer?), bleef enigszins uit toen Meneer Van Dale en Bas Taart samen de OMGWTFBBQ naakt gingen voorbereiden.

  4. De Kerk van het Vliegend Spaghettimonster
  De pastafari-kerk kon dit jaar op massale bijval rekenen van u, ons, BN-ers, zakenlieden en nationale media na de oproep om uw solidariteit met de afwijzing van de officiele oprichting van de Kerk kenbaar te maken door lid te worden. Daarmee is de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster meteen de snelst groeiende religie van 2015 geworden. Moge zijne noodligheid u ook in 2016 zegenen met zijn sauzen. RAmen.

  3. Vele citaties
  De relatie met de buren heeft het dan wel nog nooit tot aan de rijdende rechter geschopt, maar om nou te zeggen dat we elk weekend met z’n allen zitten te barbecueen is bezijden de waarheid – er ontstaan wel eens wat strubbelingen. Toen we echter een optelsommetje deden en tot de conclusie kwamen dat een stukje gebak naar de roze buren toe wel op z’n plek was, bleken we ietsje vroeg te zijn met het sturen. Nouja, goed nieuws moet gedeeld worden toch?

  2. Stoute bankiers
  Het was niet de bedoeling dat je als bankmedewerkster het klappen van de zweep zo ontzettend letterlijk kent. Mensen bij hun ballen pakken doen ze in de bankwereld liever financieel dan letterlijk, dus mocht een parttime SM-meesteres voortaan fulltime sperma gaan spugen. Overigens beweerde “Conchita” zelf dat het allemaal slechts een fantasie-wereld was.

  1. Nederland mijn Vaderland
  2015 was het jaar dat doodwensen, lachen om de dood van mensen en erger niet langer anoniem was, maar gewoon en-masse met naam en toenaam op facebook, overigens een wereldwijde trend. Deze algemene trend werd op uw eigen retecool even uitgelicht door uit de reacties op het verdrinken van vluchtelingen een bloemlezing te doen.. En die eindigt in dit overzicht met stip op een zeer treurige nummer 1.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Puh!
  Redacteur
  31/12/2015 - 16:42 16:42

  #1 heeft 2 maal dezelfde link

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN