More

  RECENTE POSTS

  Dansen met swagger. Hoe moet dat?

  Sommige mensen hebben van nature ‘swagger’, ook wel ‘swag’. Dat houdt in dat ze een soort zelfvertrouwen uitstralen waarvan anderen alleen maar kunnen dromen. Vooral op de dansvloer is het erg handig om ‘swagger’ te hebben, want dan kun je je dansmoves laten zien en daarmee indruk maken. Niet iedereen kan dansen. Sterker nog, niet iedereen heeft überhaupt ritmegevoel. Zelfs niet iedereen kan het leren. Er zijn harken die na een danscursus Zilver Ster nog steeds een chacha totaal uit de maat weten te dansen. Die hebben dan meestal ook totaal geen swag.

  De juiste moves

  Maar wat zijn nou dansmoves die indruk maken? Daar blijkt dus een heel onderzoek naar geweest en daar is ook nog eens een uitslag uit gekomen. Jawel! De Northumbria Universiteit in Newcastle liet testpersonen een reeks van dansjes zien die gedaan werden door een menselijk figuurtje. Heel neutraal, want geen gezichtje, kleding en haar. Maar wel überslank met een set imposante jopen. Echt waar, die chick heeft een taille van iets van 64 centimeter en minstens cup D. Wel een beetje brede schouders alleen. Maar daar ging het natuurlijk niet om, het ging om de dansmoves. De tweehonderd mannen en vrouwen moesten het figuurtje steeds beoordelen op aantrekkelijkheid. (Nogmaals, dat betrof het dansen, niet de vet neutrale dansmarieke zelf.)

  Shake those hips

  Niet heel verrassend werden dansbewegingen waarbij de heupen flink los gaan als het meest aantrekkelijk gezien. Nou ja, flink los… het is verre van twerking, maar soit. Waarom dat aansprak? Nou komt ie, let op: losse heupen zou een teken zijn van vruchtbaarheid. En dat vinden we toch een partij geil met z’n allen! Een wijf dat kan baren. Down, boy! Ook asymmetrische arm- en beenbewegingen werden gewaardeerd. Want dat is zo handig tijdens het baren. Swagger, niet normaal! Beoordeel zelf of je het eens bent met de uitslag. Klik voor de retegeile dansmoves hier. En voor het minst swagbevattende dansen hier. Watch and learn, mensen!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Walker Snarling
  Walker Snarling
  Lid
  12/02/2017 - 14:14 14:14

  De gemiddelde Nederlander kan toch niet dansen. Ook niet met een instructievideo ben ik bang. Ze zullen altijd uitzien alsof ze als een robot dansen. Die dans kunnen we wel heel goed.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN