More

  RECENTE POSTS

  Dag Reddit, je was een fijne vriend.

  Reddit, een van de weinige websites approved by John en Willeke, De Website van katten en regel 34 wankelt. Het anarchistische bolwerk van iedereen die iets te lullen heeft over iets, waar je je kon uiten met wat je wilde heeft zijn vrijheid verloren. Het begon enkele weken geleden met het sluiten van de subreddit /r/fatpeoplehate. In eerste instantie was de berichtgeving dat Reddit de subreddit ongepast zou vinden, maar al snel lekte naar buiten dat dit te maken had met de nieuwe CEO van Reddit. Ellen Pao. Ellen denkt namelijk iets anders over Reddit. Ellen ziet 164 miljoen pageviews per maand. Ellen ziet bergen met geld. Dus toen een adverteerder ging klagen over de bewuste subreddit, werd deze resoluut gesloten. Een week daarna werd plots Victoria Taylor ontslagen. Victorya was de verantwoordelijke voor de subreddit /r/AMA. Haar ontslag was een complete verrassing, maar toen er naar buiten was gelekt dat ze was ontslagen omdat zij niet wilde dat beroemdheden gingen betalen voor hun AMA, vloog bij ge gebruikers van reddit de vlam in de pan. Uit protest gingen veel subreddits op zwart, en er werd een petitie werd gestart om Ellen Pao eruit te knegeren. Maar je begrijpt wel dat Ellen hier ijskoud onder blijft. want publiciteit is nu eenmaal publiciteit. En de geur van geld is bedwelmend. Uit een lek van een medewerker van Reddit, valt te lezen dat ze de allergrootste website ter wereld wil worden. Dat ze wil gaan samenwerken met Facebook en Google. En dat zal betekenen dat Reddit zich moet gaan schikken naar de regels van Google en Facebook, en dat daarmee de vrijheid van wat je op Reddit kan plaatsen (lees: min alles wat regel 34 is) teneinde zal zijn. Ellen probeerde nog eigenhandig om aan damagecontrol te doen, door te roepen dat ze alles beter gingen doen, en gooide vervolgens haar eigen glazen in door te roepen dat ze (Reddit) het al die tijd fout hadden gedaan. De loyaliteit van de medewerkers van Reddit, als mede die van de moderators was daarmee in 1 klap verdwenen. Subreddits worden gesloten, De uittocht van gebruikers is begonnen. Dag Reddit. Je was een fijne vriend.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  9 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  9 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  behanger
  Beheerder
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  08/07/2015 - 15:51 15:51

  Een soort George Carlin citaat.

  bijbalbij
  Gast
  08/07/2015 - 15:13 15:13

  Zelf afscheid genomen toen ze met vote-fuzzing begonnen.

  Bismarck
  Antwoord aan  bijbalbij
  08/07/2015 - 15:21 15:21

  Oei, alweer twee dingen gemist in mijn leven: Nooit Redditer (heet dat zo?) geweest én nooit vote-fuzzing beleefd!

  Illuminatus Magnus
  Antwoord aan  Bismarck
  08/07/2015 - 16:15 16:15

  Nee, dat noemen ze redditor. Dat klinkt zo vreselijk actief en bijdragend.

  behanger
  Beheerder
  08/07/2015 - 15:56 15:56

  Ellen Pao riep op het hoogtepunt van deze discussie dat de meerderheid van de redditgebruikers helemaal niet geinteresseerd is in de kritiek die ze krijgt. En ik denk dat ze wel gelijk heeft. 164 miljoen pageviews, en maar de petitie voor haar ontslag is maar 200.000 x getekend. Dus ja, boeie.

  En zoals altijd geldt dat de moraal dan strakker wordt. Want grote bedrijven kunnen helemaal niet omgaan met vrijheid van hun gebruikers.

  Reet, kunnen we onze plannen een keer doorzetten? Er komt weer ruimte.

  brassnov
  brassnov
  08/07/2015 - 16:39 16:39

  Hey Frodooh-Jan-Arie, ik neem aan dat het screenshot van “het lek” als grap is bedoeld? /r/4chan beschouwd het terecht als “fake and gay”.

  Overigens kwam de apology 4 dagen na het sluitprotest, maar dat terzijde.

  Het mag natuurlijk wel bijzonder heten dat de NOS nota bene een beter totaalbeeld geeft… http://nos.nl/op3/artikel/2045767-wat-is-er-allemaal-aan-de-hand-op-reddit.html

  We zullen zien hoe het verloopt. De protestactie van de Mods lijkt in eerste instantie z’n vruchten af te werpen en zeker actie van de Admins uit te lokken.

  E.R. Deoz
  Antwoord aan  brassnov
  08/07/2015 - 20:43 20:43

  De NOS linkt dan gelukkig wel weer naar de verkeerde AMA subreddit (moet /r/IAmA zijn).

  Ze zullen bij Reddit maar moeten accepteren dat niet alle bedrijven op hun site durven/willen adverteren. Als je gaat censureren om mogelijke adverteerders tegemoet te komen loopt de site leeg, en dan wil al helemaal niemand meer bij je adverteren.

  Raketman
  08/07/2015 - 18:00 18:00

  Als je excuses aanbiedt in de wij-vorm dan meen je er bij voorbaat geen reet van.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN