More

  RECENTE POSTS

  Congreslid neergeschoten in Virginia

  Tijdens een honkbaltraining in de staat Virginia is onder anderen Republikeins congreslid Steve Scalise neergeschoten. De dader zou een blanke, gezette man van middelbare leeftijd zijn, die een semi-automatisch wapen gebruikte. Scalise is de Republikeinse ‘Whip’ in het Huis van Afgevaardigden. Hij ligt in het ziekenhuis, maar is stabiel. Onder de slachtoffers zijn ook nog twee beveiligers.

  Een ander congreslid dat bij de schietpartij aanwezig was zegt wel honderd schoten gehoord te hebben. De dader werd door aanwezige agenten neergeschoten en aangehouden.

  Neergeschoten

  Scalise en verschillende collega’s waren aan het trainen met het honkbalteam van het Congres in de plaats Alexandria, toen de dader het vuur opende. Steve werd in zijn heup geraakt, maar is niet in levensgevaar. Hoe het met de andere personen die zijn neergeschoten is, is nog onduidelijk. President Trump heeft inmiddels via Twitter zijn medeleven betuigd. Naar verluid waren er nog minstens vijftien andere parlementsleden aanwezig bij de training. Het incident vond plaats rond kwart over zeven, lokale tijd. Scalise is als ‘Whip’ verantwoordelijk voor de discipline tijdens bijvoorbeeld stemmingen. (In House of Cards kun je zien wat deze baan precies inhoudt.) Over de motieven van de dader is nog niets bekend.

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Weirdoinventor
  Lid
  15/06/2017 - 08:58 08:58

  De dader was blijkbaar een Bernie bro. Hij had schijnbaar nog mee gecampaigned.

  In ander dodelijk nieuws: de eerste Nederlandse dode is gevallen door de “choking challenge”. De jongen had anderen eerder gewaarschuwd voor de gevaren van de cinnamon challenge, maar dat jezelf wurgen weleens gevaarlijk kon zijn (in ieder geval in combinatie met traplopen, in dit geval) was helaas even niet bij hem opgekomen.

  Ik troost me met de gedachte dat zijn familie deze reactie op een margeblogje niet komt te lezen, want ik zit hier behoorlijk te facepalmen.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  15/06/2017 - 09:40 09:40

  Republikeinen zijn helemaal wapengek. Het recht om jezelf te verdedigen enzo.
  Iemand vond het nu nodig zich tegen Republikeinen te verdedigen en gebruikte het door henzelf aangeprezen middel.
  Ik zie het probleem niet zo.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN