More

  RECENTE POSTS

  Columnist Buwalda: Gewoon geen grappen over maken, joh!

  Columnist Peter Buwalda van de Volkskrant weet dé oplossing tegen terrorisme uit welke hoek dan ook en toevallig nu even uit de hoek van wat mensen uit Parijs, die graag in woestijnen hoofden afhakken: Gewoon geen grappen over maken joh.

  Naar aanleiding van de slachting van een groot deel van de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo, vond Volkskrantscribent Buwalda het wel een goed idee om even te vertellen wat wel en niet kies is wat betreft het onderwerp van grappen. Hieronder een bindend lijstje adviezen over dingen die we moeten mijden als ebola, om niemand tegen het hoofd te stoten.

  Peter Buwalda raadt u aan gewoon een beetje op te passen met grappen over: ebola, Zwarte Piet, Anne Frank, Kanker, kankerharde grappen over Anne Frank en Zwarte Piet, stoeptegels, Satudarah, cartoons, vrouwen, lieveheersbeestjes, wanstaltig dikke vrouwen in witte leggings, Peter R. de Vries, Crocs-dragers, behangplaksel, PVV’ers, PvdA’ers, VVD’ers, Henk Krol, andere homo’s, lesbiënnes, transgenders, witte, zwarte, bruine, rode en groene mensen, alsmede met humor over gele mensen met rijst.

  Gelieve ook geen grappen te maken over bedwantsen, tandpastatubes, honden, priesters, kinderen, de combinatie daarvan, Sharon Dijksma, nog meer wanstaltig dikke vrouwen in witte leggings, Bassie en Adriaan, hipsters, Freek de Jonge, Peter Buwalda, de politie, nazi’s, GTST, Lieke van Lexmond, de Volkskrant, mieren, hotelprijzen, het openbaar vervoer, snelwandelaars, koffie, huurfietsen, Hollandse Hitszangers, het koningshuis, de slechte belichting in Duitse porno uit de vorige eeuw, Gordon, de Snorkels en kennelijk ook de profeet.

  Maakt u over bovenstaande lijst of delen daarvan wél grappen? Ja, dan vráágt u er ook gewoon een beetje om, om kritiek te krijgen uit de loop van een AK47.

  Katten, daar mag u lollig over doen, daar is het internet voor uitgevonden.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  12 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  12 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Nick Name, in principe pro
  09/01/2015 - 14:22 14:22

  Nou, nou, Nance leest in het stukje van Buwalda toch wel iets anders: je hoeft vrijheid van meningsuiting niet gelijk te stellen aan het ongebreideld beledigen van anderen just for the sake of it (de aanleiding was tenslotte een aanslag in het buitenland …).

  Nick Name, in principe pro
  09/01/2015 - 14:24 14:24

  En ja: ik vind dat je overal grappen over mag maken. Dat wil niet zeggen dat we dan allemaal Premmetje moeten spelen …

  fishbowl
  09/01/2015 - 14:25 14:25

  Oh ja, weten jullie het nog, die mensen die werden onthoofd of aan pudding werden geschoten omdat ze wanstaltig dikke vrouwen in witte leggings, zwarte piet en Satudarah hadden beledigd?

  Lekker bezig Buwalda.

  Poligraf Poligrafovich Sharikov
  09/01/2015 - 15:00 15:00

  Nu die extreem kwetsende, maar desondanks hilarische, fotofuck wedstrijd.

  TheStef
  09/01/2015 - 15:07 15:07
  horrorneefje
  Lid
  09/01/2015 - 15:08 15:08

  NEE< ECHT. WTF!!1!
  'Die (vrijheid van meningsuiting) staat niet onder druk, als je het mij vraagt'. Nee hoor, tuuuuuurlijk niet joh!

  En ja, als mensen vinden dat ze het recht hebben anderen met de dood te bedreigen of af te slachten omdat ze zich beledigd voelen, is het bijna een plicht om ze dan ook echt tot op het BOT te beledigen. Dan móet de nuance zelfs overboord. Daar heeft Prem werkelijk geen zak mee te maken.

  Echt, wat een gewauwel!

  Ome Mc
  Lid
  09/01/2015 - 16:23 16:23

  Als je als columnist een naam hebt die al overkomt als een volledig willekeurige combinatie van klinkers en medeklinkers, kan je maar beter zorgen dat je stukjes dat inhoudelijk niet zijn, maar ok.

  Overigens een prachtig symbolisme, man, een halal-gijzeling in een Kosjer-supermarkt! Cool, echt, het enige dat mist is een demonstratie van vegan-meisjes met dreads buiten deur omdat geweld niet goed is voor de diertjes.

  arjope
  arjope
  09/01/2015 - 16:38 16:38

  We hebben een grote diversiteit in onze maatschappij.Heel veel meningen,maar we zijn ook geëvolueerd tot beschaafde mensen.Dat houdt in dat we GEEN geweld gebruiken als we een mening horen die ons niet zint ,ook als die mening hard indruist in wat je gelooft.
  Cartoons moeten kunnen, hoe confronterend ook.
  Iedereen die dat niet vindt moet zich diep schamen .
  Als je in een land leeft waar bepaalde meningen verboden zijn, houdt dat land op een democratie te zijn. En wie is dan de winnaar?

  Weirdoinventor
  Lid
  09/01/2015 - 19:52 19:52

  Maar vrijheid van meningsuiting, daar heeft dit toch allemaal geen zak mee te maken? De enige vraag die je uit de hele tragedie kan halen is: mag je iemand doodschieten omdat hij, in jouw ogen, iets fout gedaan heeft. Met als bonusvraag misschien of dat nog steeds mag als de foute daad geen genocide was maar een slachtofferloze handeling als het tekenen van cartoons over iemand die al een flink pak eeuwen dood is. Volgens mij vinden de meeste mensen hier van niet, toch?

  Moeten cartoonisten dan maar voorzichtiger zijn met sommige onderwerpen om niet te worden doodgeschoten? Goed idee, misschien moeten alle vrouwen zich dan ook gaan kleden als een SGP’er om niet verkracht te worden, en moeten we voortaan maar geen joden meer herdenken die niet zelf bedacht hadden dat ze misschien niet in Duitsland moesten blijven wonen. Blaming the victim heet dat toch in het goed Nederlands? Ja, ik kan me voorstellen dat je je als cartoonist veiliger voelt als je dan maar huisvrouwen, Groenlinks of Onno Hoes op de hak neemt, en ik kan het niemand kwalijk nemen als ze ervoor kiezen om dat te doen, maar dat is heel wat anders dan zeggen dat je het zelf gdaan hebt als je onthoofd wordt, want dat is absoluut niet zo, en dat mag niet zo gezien worden.

  Lompe humor is niet altijd grappig, en het kan zelfs zo beledigend zijn dat het best bestraft mag worden, bijvoorbeel bij extreme persoonlijke aanvallen. Maar eigenrichting? Daar heb ik me in een vorig topic al tegen uitgesproken. En de doodstraf is al helemaal lichteijk overdreven.

  Xloph
  09/01/2015 - 20:18 20:18

  Ondertussen graag even aandacht voor [url=https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=FIgay0NotM4#t=82]degene die gisteren in Amsterdam tijdens de minuut stilte “Het Vrije Woord van Hans Teeuwen zong[/url].
  Bij mijn weten zit hij nog steeds vast, we horen er hoe dan ook verdacht weinig over.

  Vilmer Ramone
  11/01/2015 - 19:10 19:10

  aandachtshoeren moeten wel gewoon dood, dat dan wel weer.

  Charlietoffert
  11/01/2015 - 21:45 21:45

  Laat me raden, we mogen ook geen grappen maken over Buwalda ? Of alleen totdat Buwalda moslim wordt, dan pas is het niet ok? Hij is de weg kwijt.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN