More

  RECENTE POSTS

  Clusterfuck Oekraïne

  Door het neerschieten van vlucht MH17 is de burgeroorlog in Oost-Oekraïne eindelijk weer in de Westerse media-aandacht beland. Na een niet aflatende stroom ongefundeerde beschuldigingen richting Rusland moet de VS nu toegeven dat ze geen direct bewijs hebben voor Russische schuld. Ook het aanwijzen van de opstandelingen als schuldigen is nog ongefundeerd; het bewijs stamt namelijk van de Oekraïense binnenlandse veiligheidsdienst SBU, die samen met het ministerie van Defensie onder bevel staat van de neo-Fascist Andrej Paruby. Zijn staatssecretaris is Dmitri Yarosh, leider van de paramilitaire neo-Nazi groep “Rechter Sektor” en drijvende kracht achter de geweldsspiraal die leidde tot de vlucht van president Yanukovich. En wat daar vandaan komt zijn voornamelijk leugens.

  (Dat weerhoudt de Westerse media er niet van om het in chocoladeletters op de voorpagina te brengen) Het Oekraïense leger wordt nu door Human Rights Watch beschuldigd van oorlogsmisdaden bij hun offensief tegen de rebellen. Toch lijkt het erop dat het Westen het regime in Kiev blijft steunen. Niemand stelt ze de vraag waarom vlucht MH17 werd omgeleid over oorlogsgebied (de tien vluchten voor de rampvlucht gingen over de Zee van Azov) en waarom de Oekraïense vluchtleiding het toestel niet op 35.000 voet liet vliegen zoals was voorgesteld door Malaysia Airlines, maar op 33.000 voet. Dit (en mogelijk meer) moet duidelijk worden uit de gesprekken tussen de vluchtleiding en het ramptoestel maar die gesprekken zijn in beslag genomen door de SBU. Rusland kwam deze week met gedocumenteerd bewijs voor de aanwezigheid van Oekraïense BUK luchtdoelraketten in Oost-Oekraïne en radargegevens die moeten bewijzen dat een Oekraïense SU 25 vlak onder vlucht MH17 vloog kort voor de aanslag. Deze ANP-foto van 4 juli bevestigd in ieder geval dat Oekraïense BUK in Oost-Oekraïne vlakbij de frontlinie aanwezig was. En het interview onder dit artikel met een pro-Russische rebel op Youtube gepost in juni is mogelijk bewijs (rond 1:05 minuten) dat de Oekraïense luchtmacht burgertoestellen heeft gebruikt als menselijk schild. Voordat Nederland, Australië en de VS nu soldaten naar het gebied sturen wordt het tijd dat we Kiev wat vragen gaan stellen. (UPDATE: Elsevier bevestigd mijn vermoeden)

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  39 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  39 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Jack Random
  Jack Random
  25/07/2014 - 14:16 14:16

  Die Elena, die lijkt me best te doen, die mag ook wel eens met mijn geweer komen spelen…

  Rapschel
  Rapschel
  25/07/2014 - 14:17 14:17

  Het kan aan mij liggen maar volgens mij is mijn reply uit de internetbuizen ge’BUK’t.

  Rapschel
  Rapschel
  25/07/2014 - 14:17 14:17

  Nog een keer dan.

  NANCE!

  [quote]Nee, ik sta NIET op de loonlijst van de Russische ambassade, WEL heb ik tien jaar in Rusland gewerkt en gewoond en drie jaar in Kiev. Ook spreek ik Russisch waardoor ik niet alleen toegang heb tot informatie uit de westerse media, maar ook tot Russisch-talige informatie (dus in dit conflict toegang heb tot zowel de Oekraïense als de Russische media). In februari was ik in Kiev toen het daar misging. In mei was ik nogmaals in Kiev en sprak niet alleen met mensen uit Kiev, maar ook uit West- en Oost-Oekraïne. Toen was het al duidelijk dat de Oekraïne een hopeloos verdeeld land is (dat was in de 3 jaar dat ik daar woonde trouwens ook wel duidelijk, maar toen had het nog niet zulke extreme vormen aangenomen als nu). En het is trouwens NIET zo dat de mensen in Oost-Oekraïne bij Rusland willen horen (wat maar voortdurend door de Nederlandse media wordt beweerd), maar wel dat ze weigeren om zich de les te laten lezen door een stel radicale politici die in hun ogen ook nog eens op een onwettig wijze aan de macht zijn gekomen. Vergeet alstublieft niet hoe deze verschrikkelijke burgeroorlog is begonnen. Het begon op Maidan, daar begon ook de burgeroorlog. De Duitse tv maakte er volgende korte documentaire over:

  https://www.youtube.com/watch?…

  Wat je in Oost-Oekraïne vooral hoort is dat de mensen hun eigen huis en haard beschermen. ‘Niet wij zijn naar Kiev gegaan om onze wil aan anderen op te leggen,’ zeggen de mensen daar. ‘Nee, mensen uit West-Oekraine, (waarvan de radicalen bekend staan om hun onfrisse neonazi-achtige ideeën) zijn naar Kiev gegaan om hun rigide nationalistische ideeën aan de rest van de Oekraïne op te leggen’. Daarom hebben ze zich indertijd in een referendum (en dus niet zoals op Maidan dmv van eindeloze demonstraties die steeds grimmiger werden – maar door uren in de rij te staan om een stem uit te brengen) uitgesproken voor meer zelfstandigheid. Waarom heeft het westen zo’n tienduizend demonstranten die het geweld niet schuwden wel serieus genomen en een paar miljoen inwoners van Oost-Oekraïne niet???? Nu de burgeroorlog in volle gang is, kunnen de mensen daar twee dingen doen: wegvluchten of de wapens opnemen tegen het Oekraïense leger en de Nationale Garde (samengesteld uit radicalen o.a. van Maidan). En dat doen de mensen vooral NA alle ellende van de afgelopen maanden, NA de dood van buren, oma’s, opa’s, broers, zussen, kinderen en kleinkinderen.

  Wie heeft het staakt-het-vuren beëindigd? Met welk doel? (ik zal u helpen: dat was Poroshenko en dat heeft hij gedaan om alsnog met grof geweld en grote hoeveelheden slachtoffers de macht in Oost-Oekraïne te heroveren). Als de EU meer druk op de huidige machthebbers in Kiev had uitgeoefend om met de separatisten om te tafel te gaan zitten, dan had de vliegramp misschien niet hoeven te gebeuren. Maar nee, liever tekende men een samenwerkingsverdrag met Kiev, waarbij gouden bergen werden beloofd , en strenge economische hervormingen werden geëist. Uiteindelijk zullen alleen de EU en de superrijken in de Oekraïne van dit samenwerkingsverdrag profiteren. Maar ook nu nog kan de EU ervoor zorgen dat beide partijen om de tafel gaan zitten. Het is nooit te laat voor het begin van vredesbesprekingen.

  Onnozel als ik ben, had ik gehoopt dat dit vreselijke ongeluk Europa misschien zou wakkerschudden om haast te maken met het dwingen tot vrede van ALLE partijen, dus niet een eenzijdige ontwapening van de separatisten, terwijl het ondertussen in Oost-Oekraïne wemelt van de ‘geïmproviseerde pro-Oekraïense strijdgroepen’ (zoals de NRC ze noemt – en die trouwens niet nu ‘net de wapens hebben opgenomen’, maar die al lange tijd actief zijn in Oost-Oekraïne).

  Wat opvalt in de berichtgeving van mensen als David Jan Godfroid (verslaggever bij de NOS) is dat hij eigenlijk alleen maar gebruik maakt van Engelstalige bronnen en dan nog vaak van bronnen die gelieerd zijn aan de machtshebbers in Kiev. Dan KAN er geen objectief of genuanceerd beeld van deze oorlog worden gegeven. Je kunt wel steeds roepen dat alles wat je niet wilt horen Russische propaganda is, maar dan ga je voorbij aan het feit dat Kiev ook alleen maar met informatie komt die in het straatje van huidige machthebbers past, en dat je tussen de regels van die Russische propaganda door heel goed een beeld kan krijgen over wat er daar allemaal gebeurt, vooral als je dat combineert met andere, tegenovergestelde, informatie. Ik zie nu vooral dat de niet-westerse, niet-pro-Oekraïense informatie hooghartig wordt weggehoond of angstvallig wordt stilgehouden. Waarom???

  Voortdurend bij alles naar Poetin wijzen heeft totaal geen zin. Zijn aandeel in dit hele drama is zeker NIET groter dan het aandeel van de USA en Europa. Er zijn de afgelopen twee maanden honderden zo niet duizenden onschuldige burgerslachtoffers in het gebied gevallen. En die zijn niet door de separatisten vermoord maar omgekomen bij de onophoudelijke beschietingen van woonwijken door het Oekraïense leger (3 keer raden waar het geld van het IMF voor gebruikt is). Niet Poetin heeft die slachtoffers op z’n geweten maar de president van het land, Poroshenko, die op alles of niets aanstuurt… (en in zekere zin ook Europa en Amerika die Poroshenko op allerlei manieren steunen).

  Maar ik besef heel goed dat ik met dit commentaar eigenlijk een bij voorbaat vergeefse poging doe om mensen op andere gedachten te brengen. Wat betreft Bas Heine heb ik al helemaal geen illusies meer. Landen die durven in te gaan tegen de liberale verlichtingsideologie van het beschaafde en verheven westen die zijn het in de ogen van verlichtingsideologen als Bas Heine niet waard om nog menselijk te worden genoemd, dat is wel duidelijk. Nee, dat tegen dat soort landen zijn alle middelen geheiligd, lijkt het wel… [/quote]

  Rapschel
  Rapschel
  25/07/2014 - 14:27 14:27

  Over Elena gesproken, het valt me eigenlijk nog mee dat we niet iedere avond zijn dooggegooid met close ups van de onontkombare Victoria Koblenko

  vanpuffelen
  25/07/2014 - 15:08 15:08

  Ik denk dat Vicki op Ibiza ligt te bakken en even geen tijd heeft voor haar intellectuele beslommeringen? Fijn voor haar en nog fijner voor ons.

  Vilmer Ramone
  25/07/2014 - 15:35 15:35

  Heeft ons Xaderp zoveel werk gedaan op z’n post gezien al die rooie lettertjes, gaan we het weer over tieten hebben. Ik zou het niet pikken X!

  En hoezoo rustig aan, ben net wakker!

  Der Webmeister
  Beheerder
  25/07/2014 - 15:52 15:52

  Elena even de juiste hoogte/breedte verhouding gegeven…

  Puh!
  Redacteur
  25/07/2014 - 16:02 16:02
  BIokhuthypotheek
  BIokhuthypotheek
  Gast
  25/07/2014 - 16:08 16:08

  Aan het eind vraagt ze of wij nog enige ‘humanity’ in ons hebben.
  Ervan uitgaand dat je niet gecastreerd bent, Jack, kun jij haar wel helpen toch?

  Rapschel
  Rapschel
  25/07/2014 - 16:15 16:15

  Voor we het aanklikken: SWF is niet safe for work voor mensen met dysl..discl..dyslek..Woordblindheid he?

  BIokhuthypotheek
  BIokhuthypotheek
  Gast
  25/07/2014 - 16:29 16:29

  Iemand hééft ‘t al aangeklikt, zo vermoed ik. Of denk ik nu complot?

  gronk
  gronk
  25/07/2014 - 16:41 16:41

  @rapschel: ik heb het altijd al typisch gevonden dat die dyls..dysl.. die lui die zoveel moeite hadden om zonder al teveel spel- en tikfouten te tikken geen enkel probleem hadden met het woord ‘dyslexie’.

  BIokhuthypotheek
  BIokhuthypotheek
  Gast
  25/07/2014 - 17:04 17:04

  Even OT: WANNEER KOMT DE AUTOREFRESH TERUG???
  De ether raakt verzadigd van mijn draadloze geF5!

  Der Webmeister
  Beheerder
  25/07/2014 - 17:07 17:07

  En het Landelijk Loket voor mensen met die afwijking had natuurlijk gewoon in Urk of Oss of Ede moeten staan, in plaats van Liedscne… Leisdh… vlak bij Voorburg

  Vilmer Ramone
  25/07/2014 - 17:18 17:18

  Elena spreekt behoorlijk goed Groningsch trouwens. Complimenten!

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  25/07/2014 - 17:19 17:19

  Welke Voorbrug? Deboel je bij Leidamsche?

  Hoe kan ik scheiten?

  BIokhuthypotheek
  BIokhuthypotheek
  Gast
  25/07/2014 - 17:19 17:19

  Complimenten dat je überhaupt gelúisterd hebt!

  BIokhuthypotheek
  BIokhuthypotheek
  Gast
  25/07/2014 - 17:20 17:20

  @Vlimer dan natuurlijk

  L B
  L B
  Beheerder
  25/07/2014 - 18:24 18:24

  Goed stuk, Xaderp. Gisteren linkte ik al op Facebook naar een interessant en relevant artikel van onderzoeksjourno John Parry, maar omdat het geen borden met eten betrof keek er geen hond naar om.

  http://consortiumnews.com/2014/07/20/what-did-us-spy-satellites-see-in-ukraine/

  Vilmer Ramone
  25/07/2014 - 18:39 18:39

  Ja BIokhuthypotheek, dat fapt beter jeweettog.

  Weirdoinventor
  Lid
  25/07/2014 - 19:25 19:25

  Malaysian Airlines bestaat uit ruimteschepen! (Of vliegtuigen, whatever…)

  gronk
  gronk
  25/07/2014 - 19:37 19:37

  Zeg xaderp, waarom heb je [url=http://www.nrc.nl/wereld/2006/04/24/de-flatgebouwen-van-1999/]deze complotttheorie[/url] over aanslagen in september ’99 gemist? Iets te anti-russisch?

  Illuminatus Magnus
  25/07/2014 - 22:32 22:32

  @gronk Je weet toch dat xaderp alleen maar een beetje insinuerend loopt te trollen? Zoals over die paspoorten. De beelden waren nog niet koud, of hij verkondigde al dat het uiterst verdacht was dat er onbeschadigde paspoorten gevonden waren. Dat moest wel een complot zijn. Maar naar nu blijkt zijn er toch echt 200 Nederlanders dood uit de lucht naar beneden gevallen, met hun paspoorten.

  En: degenen die dat vliegtuig hebben geraakt konden niet verder dan 48km van de crash plaats af zijn, en hebben dus geopereerd vanaf “bezet” gebied.

  En: als die “rebellen” wisten dat gevechtstoestellen zich verschuilen achter passagierstoestellen, waarom schieten ze dan?

  En: extreem-rechts, dat hebben zeker in Oekraïne, maar over Ruslands extreem-rechts hoor je ‘m niet.

  En xaderp? Hij trolde verder.

  Puh!
  Redacteur
  25/07/2014 - 23:20 23:20

  Ik heb altijd het vermoeden gehad dat Xaderp LB was, en opeens post LB nu (na maanden van afwezigheid) ineens in een topic van Xaderp dat niet genoeg trollenvoedsel genereert.
  Toeval??
  ik dacht het niet!

  (ik kom op het juiste moment wel met een bewijslinkje)

  Stickmeister - studiogast
  25/07/2014 - 23:57 23:57

  Bedankt! Onbegrijpelijk dat je hiervoor minnetjes voor krijgt. Zal wel iets met Pavlov te maken hebben.

  Bismarck
  26/07/2014 - 01:20 01:20

  @Gronk: En dat is des te opmerkelijker omdat de journalisten die dit complot onderzochten – Artyom Borovikm, Alexander Litvinenko en Anna Politkovskaya- voortijdig zijn komen te overlijden, net als FSB-handlangers, wiens implicatie blootgelegd was en enkele parlementsleden die in de onderzoekscommissie naar de aanslagen zaten. Hoewel Rusland een erg gewelddadig land is, is de mortaliteit onder de betrokkenen bij dit (mogelijke) complot wel erg hoog.

  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  26/07/2014 - 01:25 01:25

  Die separatisten zijn gewoon triggerhappy fucking amateurs. Als je op je radarsysteem niet eens het verschil kunt zien tussen tussen een hoog- en in een rechte lijn vliegend passagiersvliegtuig en een Oekraïens jachtvliegtuig, kun je beter van de knoppen afblijven.

  Achteraf huilie huilie doen dat het jachtvliegtuig burgervliegtuigen als schild gebruikt is dan toch echt een te mager excuus.. Maar in Kiev zit voornamelijk schorem, dat ben ik met Xaderp eens

  BIokhuthypotheek
  BIokhuthypotheek
  Gast
  26/07/2014 - 08:57 08:57

  Als in Kiev voornamelijk schorem zit – en dat sluit ik niet uit – dan geldt dat voor de EU dus ook.

  *verzakt in een semicontemplatieve staat*

  Illuminatus Magnus
  26/07/2014 - 09:08 09:08

  Nah Blok, dat valt best mee hoor, met dat schorem in de EU. Ik vind ook dat politici (en laten we de hoge ambtenaren niet vergeten die 90% van alle besluiten nemen) te veel hun oren laten hangen naar een paar lobby’s, maar het gaat over het algemeen redelijk. De idiotie hier is van het niveau “DE BENZINE AAN DE GRENS IS TE DUUR”. In Oekraïne maken ze zich daar de komende 20 jaar nog niet druk over.

  kenny013
  kenny013
  Gast
  26/07/2014 - 11:51 11:51

  Puh! 25 juli 2014 op 16:02

  Fuck, is het plots 1,5 uur later en ik heb een deuntje in m’n hoofd wat er de komende 3 maanden niet meer uit gaat.
  En bedankt he.

  BIokhuthypotheek
  BIokhuthypotheek
  Gast
  26/07/2014 - 12:58 12:58

  Erm, van 25 juli 2014 op 16:02 naar 26 juli 2014 op 11:51 is anderhalf uur?

  kenny013 – eigenlijk kenwel013 – heeft iets geslikt?

  Puh!
  Redacteur
  26/07/2014 - 14:34 14:34

  Kenny beschrijft hoe mijn door de Illuminatie ontwikkelde en door de Bilderberggroep gefinancieerde gifje met sublimale boodschappen hem 1,5 uur lang gehersenspoeld heeft, Blokhut

  kenny013
  kenny013
  Gast
  26/07/2014 - 15:08 15:08

  Juist Puh!
  Volgens mij is vooral die prei een belangrijke aanwijzing, heb alleen geen idee waarna ……

  Blokhut “Assumption is the mother of all fuckups”

  Pendletoncils
  Pendletoncils
  27/07/2014 - 21:07 21:07

  Reet, komt er nog een keer een Xaderp filter?

  Vilmer Ramone
  28/07/2014 - 05:20 05:20

  Staat er in 1 van de linkies van X ook dat mh-17 eigenlijk mh-370 was? Zo niet bij deze: http://humansarefree.com/2014/07/yes-mh-17-is-missing-mh-370.html /en dat is weer genoeg internet voor vandaag.

  Bismarck
  28/07/2014 - 13:39 13:39

  Ondertussen staat Xaderp’s heilstaat Volksrepubliek Donetsk (aka de Vostok Bataljon dictatuur) op instorten, nu hun Russische leiders gevlucht zijn.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  28/07/2014 - 14:22 14:22

  Ja hela, maar dit is Westerse berichtgeving, dus altijd fout, Bismarck. En als het Oosters is dan is het altijd nog Westers waarvan we moeten denken dat het Oosters is zodat we op het verkeerde been gezet worden.
  Nee, laat de verslaglegging van de betrouwbare nieuwsfeiten, gecheckt en wel, nu maar over aan Xaderp.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN