More

  RECENTE POSTS

  ChristenUnie Wil Stasi Invoeren In Nederland

  Ja, dat klinkt gek he? En dat is het ook. De Groningse ChristenUnie-fractievoorzitter Inge Jongman is zich een hoedje geschrokken van het gegeven dat een man drie jaar dood heeft gelegen in zijn appartement. Dat klinkt natuurlijk ook onwaarschijnlijk treurig, maar wie zegt dat de beste man dit niet graag zo wilde? Trouwens, voor hetzelfde geld was het een onwaarschijnlijke eikel die zijn buurt terroriseerde en beviel de rust van de afgelopen drie jaar de buurt wel. Wie zal het zeggen? Inge Jongman in ieder geval niet. Zij wil namelijk dat iedereen VERPLICHT wordt om elke maand met zijn of haar buren te gaan praten. VERPLICHT! En dan het liefst tijdens het maandelijkse testalarm. Dat betekent dus of elke eerste maandagochtend van de maand verplicht vrij nemen, of snel in de vervroegde pauze naar huis om met je buren te gaan kletsen. Of je nou een goede relatie met je buren hebt of niet: Unterhaltung muss sein! Maar wat als je het niet doet? Wat dan? Hoe wil mevrouw Jongman dit handhaven? En wat wil ze dan weten? Of je buren nog leven? Of wellicht je buren er een hobby op nahouden die het daglicht niet kan verdragen? U ziet, mevrouw Jongman verlangt blijkbaar naar de DDR en de Stasi, waar 1 op de 50 inwoners van de DDR een informant van het Ministerium für Staatssicherheit was.

  Fractie van de Groningse ChristenUnie met Inge Jongman in het midden.
  Fractie van de Groningse ChristenUnie met Inge Jongman in het midden.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  8 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  8 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  02/01/2015 - 14:01 14:01

  Heaven is toch bliss? Nou dan! En verder zorgt god voor mij, dus de buuv mag wegblijven.

  Frodooh
  Lid
  02/01/2015 - 14:10 14:10

  Ik mag niet meer bij de buurvrouw aanbellen. Daar ben ik voor behandeld.

  Johanvb
  Johanvb
  02/01/2015 - 14:19 14:19

  De beste man had er natuurlijk ook voor kunnen zorgen dat hij een kaartje met ik slaap / ik ben wakker (of een ander afgesproken signaal) zo (voor het raam) zet dat het voor de buren te zien is.
  Dan hoeft de buurt niet perse in contact te treden maar kan men, als het kaartje na twee dagen nog niet is omgekeerd dan kan men even poolshoogte nemen.
  Redden doe je een alleenstaande ouderen die overlijdt toch niet, maar voorkomen dat iemand jaren dood ligt te zijn kan dan worden voorkomen.

  Het is in ieder geval mijn plan als ik alleen kom te staan. Ik zal mijn buren via een briefje in hun brievenbus van mijn plan op de hoogte brengen. Dan kunnen ze zelf voorkomen dat de boel teveel gaat stinken en dat mijn huisdier niet onnodig lijdt.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  02/01/2015 - 14:29 14:29

  De fout ligt geheel (/Seth) bij de overledene. Die had na zijn overlijden nog even snel een bordje voor het raam moeten hangen dat hij was gaan hemelen.

  Ome Mc
  Lid
  02/01/2015 - 14:35 14:35

  Godver. Ik wil helemaal niet met m’n buren praten. En zij niet met mij. Af en toe hallo zeggen of zwaaien als we elkaar per ongeluk tegen komen is meer dan genoeg. Een keer per jaar gezamenlijk de dakgoot schoonmaken. Verder heb ik gewoon niets met die burgerlijke types op.

  BIokhuthypotheek
  BIokhuthypotheek
  Gast
  02/01/2015 - 17:35 17:35

  Ome Mc maakt één keer per jaar met z’n buren de dakgoot schoon?

  Vergeleken met mij en mijn buren ben je dan al in algehele gemeenschap van goederen getrouwd.
  Waar kan ik het bloemetje laten bezorgen?

  Bismarck
  02/01/2015 - 18:03 18:03

  Soms is het middel erger dan de kwaal.

  MadDieu, drukt zijn snor
  02/01/2015 - 21:08 21:08

  Links niet, rechts niet, tegenover niet en achter ook niemand.

  Ik ga als de dooie dood niet dat hele stuk lopen om die graftakken te bezoeken. En voordat die rollators bij mijn deur zijn, zijn die drie jaar allang om.

  Mijn buur wou de krant en tijdschriften met me delen, dus hangt op de erfscheiding een oude melkbus met semafoorvlaggetjes waarin we “ruilen”. Maar met het weer van de laatste week komt er hiernaast niemand naar buiten.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN