More

  RECENTE POSTS

  Cartoons en Games leiden tot gedragsproblemen! – Oh nee, niet.

  Met pakkende titels als “Boom, headshot!” werd het ons voorgeschoteld: Games zouden je gewelddadig maken. Het leuke van wetenschappelijk onderzoek is dat het herhaalbaar is. En toen bleek er niets van te kloppen. Of je kijkt gewoon naar de data zelf: Te mooi om waar te zijn? Twee van zulke onderzoeken zijn nu ingetrokken. Wetenschap is geen spelletje, tenslotte. Dat betekent overigens ook dat uw pubers helemaal niet gewelddadig zijn geworden door al die games, het zijn gewoon van zichzelf etters.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Weirdoinventor
  Lid
  07/04/2017 - 07:23 07:23

  Maar volgens het artikel gaan deze studies helemaal niet over gedragsproblemen. De ene beweerde dat je een betere schutter kan worden door in spelletjes te oefenen met mikken, en de andere beweerden dat kinderen minder ingewikkelde taal gebruiken als ze net een geweldadige cartoon hebben gezien, een conclusie die je misschien wel kan doortrekken naar meer situaties waarin kinderen gestimuleerd/enthousiast zijn.

  Oersoep
  Oersoep
  Gast
  07/04/2017 - 09:49 09:49

  Ik weet even de naam van het effect niet, maar na concentratie/mentale inspanning moeten je hersenen even bijkomen, en ben je tijdelijk iets minder empatisch en minder geremd (meer roken en drinken e.d.).

  Iets wat vaak verkeerd geinterpreteerd wordt bij “onderzoeken” waarbij het verschil tussen een gewelddadig spelletje (dat opperste concentratie vereist) en iets doodsaais als letters opvissen bekeken wordt. Een onderzoeker heeft dan achteraf een gesprekje met het kind, en gooit per ongeluk expres zijn pennen op de grond. En dan kijken of de kinderen helpen met oprapen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN