More

  RECENTE POSTS

  In de bunker: TUNAHAN KUZU (denk) STOPT EEN TOSTI IN Z’N ZAK

  Het was vrijdagochtend rond 10:00 uur. De bunkerdeur ging open en Jake kwam binnen. “Moggels.” sprak hij beleefd. De koffie stond al sinds een uur of zeven klaar, toen Taart in twee badjassen op de bunkerbank was geploft. Daar zat hij nog steeds en Jake schonk een mooie mok bruin goud voor zichzelf in. “Iemand koffie?” mompelde hij toen zo zacht mogelijk, in de hoop dat niemand het zou horen. In 0,14 seconde stond de rest van de redactie met mokken om hem heen. “Zeg, even wat anders,” begon hij, zuchtend de mokken vullend…

  Jake liet iedereen een tweet zien. Het betrof een gifje waarin Tunahan Kuzu iets wat op het eerste gezicht een tosti lijkt in de binnenzak van zijn colbertje stopt. “Ja, die had ik gisteren al gezien, maar ik had gewoon niks gezegd.” zei Ome Mc, die zijn banjo zat te stemmen. “Fraai.” antwoordde Jake een beetje gepikeerd. Hij werd nooit graag ergens buiten gehouden. “Tosti ham!” riep Toxteth door de bunker, zodat zelfs Reet opkeek.

  Tosti ham

  Zou het echt een tosti ham zijn? En waarom stopt hij die in zijn binnenzak? Iedereen bekeek het gifje nog eens goed en het viel even stil. Het enige wat je nog hoorde waren banjosnaren en het zachtjes giechelen van Toxteth. “Natte tosti verbergt tosti.” zei Jake vervolgens droog, waarop Reet in lachen uitbarstte. “OLO!” Opnieuw werd gezamenlijk de gif van Kuzu bekeken. “HIJ DOET HET ECHT!” brulde Terra toen, waarop Taart op de bank uit zijn semi-coma opschrok. Jake had eindelijk zijn smartphone een halve meter lager gehouden zodat ook zij het gifje had kunnen bekijken.

  Bril! Fucking! Jant!

  Intussen kon ook Reet zijn lachen niet meer bedwingen. “Bril! Fucking! Jant! Tosti ham kaas.” zei hij, een slok koffie nemend. Hij kreeg er bijna weer trek van. “Maar waarom?” vroeg Flepz0r plotseling. “Hoezo stopt Tunacan Kneuzu een tosti in zijn zak? Ongeacht wat erop zit.” Iedereen dacht een momentje na. Frodo en Der Webmeister keken elkaar aan, maar haalden toen hun schouders op. Er moest meer koffie komen, zo werd unaniem besloten, en wel direct! The Ed was zo joviaal om die klus op zich te nemen, want Meneer van Dale was even weg.

  Koffie

  Meneer de Greef was inmiddels van de wc af gekomen, waarvan niemand wist dat hij er überhaupt op zat. “WAAR HEBBEN WE HET OVER, BEUKERS?” riep hij, luider dan strikt noodzakelijk, maar niemand reageerde. Jake duwde simpelweg de smartphone onder Greefs neus en hield zijn adem in. “TOSTI HAM KAAS!” bulderde Meneer de Greef, terwijl hij zijn mok tegen de rug van The Ed tikte als beleefd gebaar om koffie. “Bok op, Greef, bijna klaar.” LB had nog niets gezegd, maar dat kwam omdat hij als een eindbaas de rokende Retecoolservers draaiende aan het houden was. LB hoefde trouwens nooit om koffie te vragen, dat stond chronisch naast hem.

  En toen…

  Het werd weer even rustig in de bunker toen iedereen opnieuw koffie had. Opeens schraapte Toxteth zijn keel. Normaal gesproken zou niemand daarvan schrikken, maar nu draaide de hele redactie zich als één man om. “Is het geen minitablet in leren hoesje met veel eruit stekende post-its?” Je kon de krekels horen. “Want die zijn handig als je een tablet hebt.”

  Het bleef nog lang oorverdovend stil in de bunker.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  cspr
  Lid
  17/03/2017 - 18:42 18:42

  Zojuist ging mijn 8 jaar oude rum met cola over het teotsenbrod. Via de cavitas nasi.

  Weirdoinventor
  Lid
  17/03/2017 - 18:55 18:55

  Nee, ik hou het op een tosti. Al was het maar omdat het zo grappig is. Goed ingesleten politiek reflex om hetgeen je mee bezig bent weg te stoppen zodat je aandachtsvoller en professioneler overkomt op de pers. Maar alleen de echte profs hebben daar een bezoekje aan de stomerij voor over. Chapeau, wat een leider.

  ludtvski
  ludtvski
  Gast
  17/03/2017 - 19:28 19:28

  Heren heren! Dame ook. Ketsman belde net, hij heeft het filmpje ook kunnen bekijken, maar denkt toch echt dat een dikke tosti ham was.

  bla
  bla
  18/03/2017 - 08:47 08:47

  blijft geweldig leuk om te lezen, maar het is al ontkracht..
  https://mobile.twitter.com/tunahankuzu/status/842749297720541186/video/1

  Weirdoinventor, schaamteloze d66 promoter
  Antwoord aan  bla
  18/03/2017 - 10:54 10:54

  Mooi in stijl.

  Bismarck
  18/03/2017 - 12:43 12:43

  “Hoezo stopt Tunacan Kneuzu een tosti in zijn zak? Ongeacht wat erop zit.”
  Dat leek me nou niet zo’n moeilijke. Ham is varken en varken eten mag Kuzu niet van oom Erdo. Dus als er een camera aankomt moet dat zo snel mogelijk uit beeld en een goede smoes over een telefoonhoesje bedacht, voor Ankara het ziet.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN