More

  RECENTE POSTS

  Brekend: Zuid- en Noord-Korea nu dikke matties

  Brekend nieuws op deze mooie Koningsdag. Noord- en Zuid-Korea zijn dikke matties geworden. Speknekdictator Kim-Jong Un en president Moon Jae-in hebben in een supergezellige topontmoeting afgesproken om eens even te gaan streven naar complete nucleaire ontwapening én een vredesverdrag. Nice. Nadat in 1953 de Korea-oorlog was afgelopen, is er nooit vrede gesloten. Tot nu!

  Nu zien we de Koreaanse heren elkaar vrolijk lachend de hand schudden, alsof het nooit anders is geweest.

  Top

  Aan het begin van de topontmoeting schudden de beide heren elkaar ferm de hand op de grens tussen Noord-Korea en Zuid-Korea. Dit was overigens de eerste ontmoeting in deze zone in tien jaar, dus op zich al een bijzonderheid. Jong-un en Moon wisselden wat complimenten uit en lieten de wereld zien hoe je toch op een dag weer vriendjes kan worden. In het aanstaande verdrag gaan superfijne dingen staan, zoals het stopzetten van vijandige acties, ontwapening en besprekingen met andere landen. Daaronder vallen onder andere de Verenigde Staten van de VS en China. De bedoeling is dat er een permanent vredesverdrag gaat komen eind van dit jaar. Gaaf.

  Eerste keer

  Dit was voor het eerst in maar liefst 65 jaar dat een Noord-Koreaanse leider op Zuid-Koreaans grondgebied kwam, dus alleen al daarom kan de vlag uit. De KoreaBoys wandelden even gezellig buiten rond en bleven kletsen in de gedemilitariseerde zone, op een romantische brug. Het is natuurlijk afwachten in hoeverre de superpositieve plannen daadwerkelijk van de grond komen, maar elk stapje in de juiste richting is er eentje, zullen we maar zeggen. Jottem! Fistbump voor de matties van Korea.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN