More

  RECENTE POSTS

  Brekend: Verklaart Turkije Nederland de oorlog?

  Het lijkt er wel op. Een tot nu toe niet geïdentificeerde man heeft de vlag boven op het Nederlandse consulaat in Istanbul namelijk verwijderd en deze vervangen door een Turkse vlag. Het Nederlandse consulaat geniet diplomatieke onschendbaarheid en dit valt dus praktisch onder een inval van Turkije op Nederlands grondgebied.

  An unidentified man has raised a Turkish flag at the Dutch consulate in Istanbul after lowering the Dutch flag amid a row between the two countries that was touched off by the Netherlands’ refusal to allow Family Minister Fatma Betül Sayan Kaya to enter the Turkish consulate in Rotterdam to conduct a campaign speech. Protests in front of the consulate building have been continuing while police have sealed off the building.

  Update: Volgens Turkse bronnen is de Turkse vlag gehesen op initiatief van het Nederlandse Consulaat zelf (right…). Na 30 minuten is de Nederlandse vlag weer gehesen.

  Update: Inmiddels worden de messen sabels geslepen in Turkije

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Broeder Bolognese
  12/03/2017 - 11:34 11:34

  De hond blaft een keer en de karavaan trekt verder.
  Het is dagelijkse praktijk van de AKP om vrienden – die het niet eens zijn met de glorieuze leider van het grootste volk op aarde – te irriteren uit te schelden om na verloop van tijd met de staart tussen de benen en buiten het bereik van Turkse camera’s “sowwy” te zeggen. Kijk naar Rusland, Israël.
  Economische sancties zullen de nu al falende Turkse economie harder raken dan de onze.
  Het zijn emotionele mensen, laat ze maar even brullen en goede sier maken voor de mindless sheeple in Turkije zelf. Daar is het Erdogan allemaal om te doen. Want de peilingen – die inmiddels ook verboden zijn in Turkije – tonen een vroegtijdig einde aan Erdogan’s natte droom tot nieuwe Ottomaanse wereldheerschappij.

  ‘t Waait wel weer over. Voor Turkije is dit niets anders dan een onbetekenende internationale zet in Erdogan’s plan om de 57% Hayir in zijn gewenste Evet om te doen buigen.
  Er komt wellicht een dag dan ontmoeten Erdogan en Rutte elkaar en zullen ze elkaar op de schouders slaan en elkaar hartelijk bedanken voor de prettige samenwerking in deze. Ik hoop het in elk geval niet voor die grote groep die het wel goed voor heeft met Turkije…

  Weirdoinventor, schaamteloze d66 promoter
  Lid
  12/03/2017 - 22:53 22:53

  Ik vind het misschien nog wel het lulligst voor die groep Turkse Nederlanders die gewoon hun stemrecht willen gebruiken en graag van beide kanten het verhaal willen horen. (Nou ja, het lulligst is het voor die mensen wiens restaurants, winkels en/of huizen zijn gesloopt, maar daarna dan.) Ik zou er op deze manier ook gefrustreerd van raken. Het tegengeluid was door Erdogan toch al grotendeels verboden, en nu draait hij zijn eigen voor geluid ook nog eens vakkundig de nek om. Hij rekent erop dat hij geen argumenten nodig gaat hebben als hij maar genoeg nostalgische “vroeger in het vaderland was alles beter” gevoelens kan oproepen, die bij migranten wel vaker leven. Ontworpen om te escaleren, deze situatie, dat ie kan laten zien hoe stoer en sterk hij is zonder het over de inhoud te hoeven hebben.

  En die paar honderd relschoppers die Rotterdam gesloopt hebben zijn ook nog niet helemaal ingeburgerd, die snappen niet dat je moet wachten tot na een voetbalwedstrijd om Rotterdam te slopen, en dan lekker hard roepen over joden die aan het gas moeten. (Proberen om ambassadeur van de vrede te worden op bevrijdingsdag is optioneel.) Als alternatief mag je Rotterdam ook slopen als je Duits bent en een vliegbrevet hebt, maar dat wordt meestal minder goed ontvangen.

  Maar misschien wel de interessantste reactie vond ik die van Wilders, die Fleur Agema terugtrok van het debat vandaag. Heel tactisch, en bijzonder gecontroleerd. Hij weet dat dit hem in de kaart speelt, dat mensen weten wat hij ervan vind. Hij kan hier geen extra punten meer scoren door zich er actief mee te bemoeien, maar hij kan wel punten verliezen als de PVV zichzelf voorbij gallopeert en zo’n uitspraak doet die achteraf net te ver ging. Denk aan de kopvoddentaks. Hij neemt zo kort voor de verkiezingen geen risico’s. Tegelijkertijd houdt hij op deze manier zijn kruit droog om zelf op Rutte te kunnen schieten, met een weer een dag verder ontwikkeld beeld van de situatie nog wel. Ik weet nog steeds zeker dat ik niet ga kijken morgen, maar mooi opgezet is het wel.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN