More

  RECENTE POSTS

  Brekend: Van Rey veroordeeld

  Zojuist werd bekend dat de van corruptie verdachte ex-VVD politicus en Roermonder Jos van Rey veroordeeld wordt door de rechter.

  Hij werd beschuldigd van o.a. het aannemen van bijna een ton aan smeergeld en het ronselen van stemmen, alsmede het doorspelen van vertrouwelijke info over een burgemeestersbenoeming. Dit stukje wordt geupdate naarmate er meer bekend wordt.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Møhammed Said al Sahaf
  12/07/2016 - 22:19 22:19

  Waar ik echt van over mijn nek ga is deze zin in het vonnis;

  “Tijdens de zitting is duidelijk geworden dat de verdachte een aantal heftige jaren achter de rug heeft. Het onderzoek, de zitting en alle aandacht die er voor de zaak is geweest, hebben – hoewel de media-aandacht ook door de verdachte zelf is opgezocht – hun sporen in het leven van de verdachte achtergelaten. Mede door de verdenking is hij al jaren niet meer werkzaam als wethouder en Eerste Kamerlid. Daar kan de rechtbank niet omheen en zal rekening mee worden gehouden.”

  Bij Old Boys als deze van Rey wil dat altijd zeggen dat ze door al die aandacht al vreselijk erg enorm en gruwelijk gestraft zijn terwijl een nobody door zulke enorme media aandacht juist een extra douw krijgt. Dan is ineens de rechtsorde geschokt en heeft ie veel maatschappelijke onrust veroorzaakt wat hem/haar dan enorm aangerekend wordt.

  Ik lees ook nergens dat ie een boete krijgt of iets van de onrechtmatig verkregen gelden terug hoeft te betalen terwijl uitkeringsgerechtigden die ook maar een euro teveel krijgen en die fout (van een ander) vergeten te melden draconische boetes krijgen. Die worden in een financieel ravijn gestort waar ze nooit meer uit komen.
  Klassenjustitie tot en met dit, maar voor mij al lang geen verrassing meer.

  http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBROT:2016:5272&keyword=jos+van+rey

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Møhammed Said al Sahaf
  13/07/2016 - 09:38 09:38

  Men hief een glas, men deed een plas en alles bleef zoals het was…
  Triest dit. De man had de cel in gemoeten, al was het alleen maar om anderen te ontmoedigen hetzelfde te flikken. En dat gelul dat het allemaal in het belang van Roermond was… zal best wel, zolang meneer er zelf maar wijzer van werd.

  Bismarck
  12/07/2016 - 22:50 22:50

  6 weken stemmen ronselen in bejaardentehuizen, van Rey zal wel niet in beroep gaan.

  wout
  wout
  14/07/2016 - 15:18 15:18

  Naja, in het verleden werd op de RC’s vurig bepleit dat de kans op recidive veel kleiner was bij een taakstraf. En ook heb ik meermaals hier gelezen dat gevangenisstraf als afschrikking of heropvoeding niet werkt. Laten we de wijsheid van de rechter in deze zaak dan ook toejuichen, want met deze passende straf zal witte-boordencriminaliteit snel zijn uitgebannen.

  Dus mensen, mocht je het ooit tot een machtspositie schoppen, zorg er dan voor dat, wanneer ze je pakken, alleen het kruimelwerk bewezen kan worden, oftwel de kaartjes die je kreeg voor de wedstrijd, maar niet de koffer met het miljoen die daar van handen wisselde.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN