More

  RECENTE POSTS

  Brekend: Tweede Kamer stemt in met nog meer gedoogellende

  Heel even, ongeveer een 14de milliseconde, heerste er hier een houzee-stemming in de redactiebunker. Op al onze nieuwskanalen kregen wij een brekend door: Tweede kamer stemt in met legalisering wietteelt! Weg met alle gedoogellende, trek de wietteelt uit de illegaliteit en uw problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

  Maar uiteraard hebben we weer te vroeg gejuicht. Want hoewel de meerderheid van de Tweede Kamer heeft ingestemd met het reguleren van wietteelt, blijft productie nog steeds strafbaar. Oftewel, er wordt helemaal niets gelegaliseerd, er wordt gewoon een stukje extra aan de huidige gedoogellende toegevoegd:

  Het plan is dat de productie strafbaar blijft, maar dat gecontroleerde telers niet langer worden vervolgd. Telers moeten straks belasting gaan betalen en worden gecontroleerd op kwaliteitseisen. Uiteindelijk zouden coffeeshops alle wiet moeten gaan kopen van deze gecontroleerde telers

  Dat is prima, maar LEGALISEER DIE PRODUCTIE DAN! Maak het niet langer strafbaar! Waarom zou je dat willen, anders dan een paar christelijke splinterpartijen tegemoet komen? Waarom zou je aan de huidige gedoogellende vast willen blijven houden? Voor ons hier in de redactiebunker een compleet raadsel.

  De productie wordt gedoogd, maar is nog steeds illegaal, want strafbaar. Maar je betaalt er vervolgens nog steeds belasting over (dus redelijk illegaal lijkt mij, maar dat is met de kopieerheffing helaas ook niet zo). Nederland moet zich inmiddels ergens in een hoekje heel diep gaan schamen. Zelf in Murica, the Land of the not so Free, is het inmiddels in meerdere staten volledig legaal om wiet te telen, te verkopen en te gebruiken.

  Overigens moet het wetsvoorstel nog door de geriatrische instelling die ook wel eens de Eerste Kamer wordt genoemd. En laat daar nou een meerderheid TEGEN regulering/legalisering van wietteelt zijn.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Broeder Bolognese
  21/02/2017 - 15:52 15:52

  Ik wil m’n eigen wiet kweken, gdvrdgdvr.

  ikbensiep
  Lid
  21/02/2017 - 16:15 16:15

  Nou, het heb ze mooi een middagje van de straat gehouden. Tering.

  Weirdoinventor
  Lid
  21/02/2017 - 16:21 16:21

  Sorry, dat waren wij. Moest gewoon even behandeld worden om de VVD negatief in het nieuws te laten komen. In onze verdediging: het wordt/blijft dus illegaal om op grote schaal wiet te telen zonder vergunning. Met vergunning ben je dus gewoon legaal bezig, daarom ook belastingen. En het vergunningsstelsel geeft je een beetje grip op wat voor spelers uit de zwarte markt op de witte toegelaten worden, dat je niet alle lantaarnpaalaftappers en witwassers legaal maakt. We blijven werken aan een meerderheid voor een nog langere termijnoplossing, goed?

  Sjofels de Pofels
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  22/02/2017 - 10:38 10:38

  vooruit maar weer..

  Hoofdmeester
  21/02/2017 - 17:09 17:09

  De reden van die christelijke fundamentalisten om tegen legalisering is naast enorm hypcoriet ook bijzonder hilarisch: ze willen geen verslavende middelen in de samenleving. Behalve alcohol dan, dat verslavende goedje wat veel verslavender en schadelijker is dan wiet. Want dat gebruiken ze zelf natuurlijk.

  Bismarck
  Antwoord aan  Hoofdmeester
  22/02/2017 - 12:51 12:51

  Sorry, ik zag je comment niet door alle sigarettenrook heen.

  Sjofels de Pofels
  22/02/2017 - 10:36 10:36

  Ja, dus?
  Alsof ik drank of sigaretten mag produceren in de schuur en die “gewoon” mag verkopen; “ik hef er toch btw over”.
  Ik vind eigenlijk dat ze de baby melk ook gewoon door iedere malloot zonder certificaat of kwalificaties mogen laten produceren, want babymelk is toch legaal.

  Ik verkneukel me vooral over de partijen die allemaal tegen hebben gestemd:
  “De VVD, CDA, PVV, ChristenUnie en SGP stemden tegen het voorstel.”
  Zo zie je maar weer waar de repressie vandaan komt, dadelijk kunnen ze niet meer “mega hard straffen” omdat het gewoon geregeld is, da’s nieh de bedoeling he..

  De verbazing en gekoppelde verontwaardiging dat het in de politiek schoorvoetend en met stapjes gaat, daar snap ik ook niets van, kan het alleen verklaren doordat jullie ook wel eens de lucratieve shockblog centen willen zien zoals -edet-.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN