Door een aardbeving van 7.5 op de schaal van Richter op Sulawesi, Indonesie, is een tsunami ontstaan.

De tsunami zou 2 meter hoog zijn geweest. NBC rapporteert dat de communicatie verbroken is en dat er veel schade is. Eerder op vrijdag was er in hetzelfde gebied een aardbeving gemeten van 6.1 waarbij 1 man overleed.

De Indonesische overheid kwam met een tsunamiwaarschuwing en riep inwoners van kustgebieden op direct te evacueren. Die waarschuwing werd echter vlak daarna weer ingetrokken.

In 2004 zorgde een aardbeving voor de kust van het eiland Sumatra de bekende tsunami die 226.000 doden veroorzaakte langs de kust van de Indische oceaan, waaronder 120.000 in Indonesie zelf.

Op sosjale media gebruiken mensen de hashtag , want daar kunnen mensen beter door zwemmen ofzo. Jeroen Krabbe heeft laten weten niemand daar te kennen en daar zelf ook een beetje verbaasd over te zijn.

Aangezien het internet er daar er uitligt komt er weinig informatie door, buiten de filmpjes hieronder is minstens 1 moskee nat geworden:

Er zijn tot nu toe 384 doden geteld, honderden gewonden en onbekend aantal mensen wordt vermist. Palu, de grootste stad van de regio, lijkt zwaar getroffen. Een brug is weggevaagd, vele huizen zijn verwoest en de stad ligt vol met puin.

Inmiddels zijn er ruim 800 doden te betreuren en men gaat er van uit dat er nog veel meer slachtoffers zijn gevallen na de verwoestende Tsunami van afgelopen vrijdag. Er zijn tot nu toe alleen doden geteld in de stad Palu, omdat er vrijwel geen contact is met de buitengebieden.

https://twitter.com/producermins/status/1045678157334892545

Inclusief bewegende beelden van de natte moskee nu:

 

Deze post wordt geupdate.

2

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
2 Reacties
0 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
BismarckJeWeetToch Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
JeWeetToch
Eindbaas!
JeWeetToch

Ja hoor, heel hard Allah roepen en alles komt goed.

Bismarck
Eindbaas!
Bismarck

7.5 is niet genoeg voor een goede tsunami.

Er is trouwens ook echt brekend nieuws, waar hier toch wel de nodige captain foresight opmerkingen over te maken moeten zijn.