More

  RECENTE POSTS

  BREKEND: Sulawesi aardbeving veroorzaakt tsunami

  Door een aardbeving van 7.5 op de schaal van Richter op Sulawesi, Indonesie, is een tsunami ontstaan.

  De tsunami zou 2 meter hoog zijn geweest. NBC rapporteert dat de communicatie verbroken is en dat er veel schade is. Eerder op vrijdag was er in hetzelfde gebied een aardbeving gemeten van 6.1 waarbij 1 man overleed.

  De Indonesische overheid kwam met een tsunamiwaarschuwing en riep inwoners van kustgebieden op direct te evacueren. Die waarschuwing werd echter vlak daarna weer ingetrokken.

  In 2004 zorgde een aardbeving voor de kust van het eiland Sumatra de bekende tsunami die 226.000 doden veroorzaakte langs de kust van de Indische oceaan, waaronder 120.000 in Indonesie zelf.

  Op sosjale media gebruiken mensen de hashtag , want daar kunnen mensen beter door zwemmen ofzo. Jeroen Krabbe heeft laten weten niemand daar te kennen en daar zelf ook een beetje verbaasd over te zijn.

  Aangezien het internet er daar er uitligt komt er weinig informatie door, buiten de filmpjes hieronder is minstens 1 moskee nat geworden:

  Er zijn tot nu toe 384 doden geteld, honderden gewonden en onbekend aantal mensen wordt vermist. Palu, de grootste stad van de regio, lijkt zwaar getroffen. Een brug is weggevaagd, vele huizen zijn verwoest en de stad ligt vol met puin.

  Inmiddels zijn er ruim 800 doden te betreuren en men gaat er van uit dat er nog veel meer slachtoffers zijn gevallen na de verwoestende Tsunami van afgelopen vrijdag. Er zijn tot nu toe alleen doden geteld in de stad Palu, omdat er vrijwel geen contact is met de buitengebieden.

  https://twitter.com/producermins/status/1045678157334892545

  Inclusief bewegende beelden van de natte moskee nu:

   

  Deze post wordt geupdate.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  JeWeetToch
  Lid
  28/09/2018 - 16:20 16:20

  Ja hoor, heel hard Allah roepen en alles komt goed.

  Bismarck
  28/09/2018 - 23:37 23:37

  7.5 is niet genoeg voor een goede tsunami.

  Er is trouwens ook echt brekend nieuws, waar hier toch wel de nodige captain foresight opmerkingen over te maken moeten zijn.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN