More

  RECENTE POSTS

  Brekend: Sinterklaas is dood

  Okay, dit is dus echt even superkut hè. Terwijl overal in het land de hulpklazen al uit het vet worden getrokken, heeft er zich heel lang geleden een veel groter drama afgespeeld: Sinterklaas blijkt dus gewoon al 1674 jaar dood te zijn!

  Wat? Nee! Hoe weet je dat zo zeker? Hoor ik jullie in paniek vragen. Nou, heel zeker ben ik uiteraard niet (wat er nou zeker in het leven, anders dan de dood). Maar in de Turkse stad Demre, vlak bij Myra, hebben archeologen het graf van Sinterklaas gevonden. Tenminste, dat zeggen ze dus hè! Nu weet iedereen dat Sinterklaas met een gros getinte knechten ergens in Spanje woont en zijn stoomboot enkel gebruikt om één keer per jaar naar Nederland af te zakken. Dus dit verhaal kunnen we sowieso eigenlijk wel met een korreltje zout nemen.

  Maar goed, daar denken ze in Turkije duidelijk anders over. Volgens de Turkse krant Hürriyet zouden de Turkse archeologen in Demre op het graf van de enige echte Sint Nikolaas zijn gestuit. Right. Hoe kan het dan dat ‘ie elk jaar in november naar Nederland komt? Nu weten de dames en heren archeologen het sowieso niet zeker. Want ondanks dat het gevonden graf blijkbaar wel van een goedheilig man zou zijn, hebben ze het nog niet kunnen openen. Daar moeten ze namelijk eerst nog eventjes een schitterende mozaïekvloer voor slopen.

  En voorlopig gaat dat dus nog niet gebeuren, waardoor wij op 18 november Sinterklaas weer kunnen verwelkomen in het immer pittoreske Friese plaatsje Dokkum. Nu maar hopen dat Sinterklaas niet hetzelfde lot beschoren is als Bonifatius, want die heeft zijn avonturen in Dokkum ook niet na kunnen vertellen. Hup hup, snel kruidnoten scoren!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Skyclad
  Skyclad
  06/10/2017 - 12:05 12:05

  Dat ie alsnog bij ons langs kan komen komt door de Pieten. Die gebruiken ieder jaar weer zwarte magie om hem uit de dood terug te laten komen.

  Oh sorry, ik bedoel natuurlijk roetstreep magie.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Skyclad
  07/10/2017 - 08:54 08:54

  Als mij ooit gevraagd wordt waarom we eigenlijk over zwarte piet zingen terwijl hij blauw/stroopwafel/licht roetvegig met mozarthaar is, dan is dit hierbij mijn verklaring.

  Roel Zwaar
  Lid
  06/10/2017 - 12:10 12:10

  Sint Nicolaas is de beschermheilige van 020. Ik had dus onder de kop een uitgebreid verslag verwacht rond het overlijden van Sint Eberhard.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN