More

  RECENTE POSTS

  BREKEND: Schietpartij in winkelcentrum München – 15 doden – liveblog

  In de Olympia Mall in München is een schietpartij gaande. Volgens onbevestigde berichten zijn er al 15 doden, het winkelcentrum wordt ontruimd en helikopters hangen boven het winkelcentrum in de lucht.

  Livefeed:

  De schietpartij was bij het winkelcentrum Olympia in het noorden van de stad, meldt de lokale krant Abendzeitung. Op videobeelden is te zien dat een aantal mensen wegrent.

  De politie heeft aan de krant Suddeutsche Zeitung bevestigd dat er gewonden zijn gevallen. Honderden politieagenten zijn ter plaatse. Ook is er een helikopter ingezet.

  Volgens een getuige heeft een terrorist zeker dertig keer om zich heengeschoten. Daarbij zouden 15 mensen zijn omgekomen. De berichten zijn niet bevestigd.

  De politie heeft de ruime omgeving afgezet. Ook de brandweer is op locatie. Medewerkers van het winkelcentrum mogen het pand niet verlaten.

  UPDATE 18:55: 1 dode bevestigd, 10 gewonden.

  UPDATE 19:05: De politie roept mensen op weg te blijven van het winkelcentrum. Op Twitter laat de lokale politie weten dat er nog geen officiële informatie is. “Gelieve niet te speculeren. Dat zorgt alleen maar voor paniek.”

  UPDATE 19:24: De politie van München zegt zojuist dat er meer dan één schutter betrokken is bij de schietpartij in het winkelcentrum

  UPDATE 19:28: Al het OV stilgelegd:

  https://twitter.com/OnlineMagazin/status/756539012551176194

  http://twitter.com/r0eland/status/756538409645203458

  UPDATE 19:40: (RTL Nieuws) Een politiewoordvoerster zegt te vrezen dat daders willekeurig op voorbijgangers hebben geschoten.
  Ondertussen worden mensen uit het winkelcentrum geëvacueerd en de politie heeft mensen in de omgeving opgeroepen binnen te blijven en niet de straat op te gaan.

  UPDATE 19:43: (RTL Nieuws) De angst slaat nu om het hart van de Duitsers, zegt correspondent Jeroen Akkermans: “Het lijkt er nu sterk op dat Duitsland niet langer meer vrij is van terreuraanslagen. In Duitsland zit nu iedereen met angst en beven voor de tv: hoe gaat dit afgelopen?”

  UPDATE 19:44: De politie in München roept mensen op om terughoudend te zijn met foto’s en video’s op sociale media om de daders niets wijzer te maken.

  Polizei Munchen zet een Feestbroekupdate online.

  UPDATE 20:41: Na de schietpartij in een winkelcentrum is nu het centraal station van München ontruimd. Alle treinverkeer is gestaakt. Treinen op weg naar de Beierse metropool zijn stilgezet.
  Zes mensen zouden zijn gedood bij een schietpartij in de McDonalds in het winkelcentrum in München, zegt de Duitse zender BR
  Artsen en verpleegkundigen zijn gevraagd naar de ziekenhuizen te komen waar slachtoffers worden behandeld. “Er is een alarm afgegeven voor de mogelijkheid van veel gewonden na een grote aanval”, zegt een woordvoerder van de universiteitskliniek.

  UPDATE 20:56: Associated Press Munich police are using the term “suspected terrorism” in connection with the shooting at a city mall.

  UPDATE 21:07: De politie van München spreekt naar aanleiding van de schietpartij in een winkelcentrum van een ‘acute terreursituatie’. Er wordt jacht gemaakt op drie voortvluchtige daders, die bewapend zijn met geweren.

  UPDATE 21:08: Volgens de Duitse tv-zender BR vraagt de politie aan automobilisten op wegen rond München de snelweg te verlaten. De Duitse nieuwszender NTV meldt dat er verschillende helikopters boven München vliegen met daarin ook scherpschutters. Politie-eenheden uit het hele zuiden van Duitsland zijn onderweg naar München om te helpen.

  Deze post wordt geüpdatet

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Henkie
  Henkie
  23/07/2016 - 14:34 14:34

  Om 21:08 valt de stroom uit in de redactie bunker?

  Hoofdmeester
  Antwoord aan  Henkie
  23/07/2016 - 17:41 17:41

  Nee, dan heeft de alcohol het overgenomen.

  wout
  wout
  25/07/2016 - 10:20 10:20

  Je kan ondertussen al updaten naar de volgende twee moordpartijen/aanslagen in Duitsland.

  Misschien maar weer wat subsidie aanvragen, om de stukjespoeperd wat te laxeren.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN