Zojuist heeft er een schietpartij plaatsgevonden in een Utrechtse tram die op dat moment over het 24 Oktoberplein reed. Bij de schietpartij zijn meerdere gewonden gevallen.

De omgeving van het plein is afgezet voor de hulpdiensten en naast politie zijn er inmiddels drie traumahelikopters geland. De politie houdt rekening met een terroristisch motief.

Een verslaggever van de NOS heeft een lichaam onder een wit laken zien liggen wat zou betekenen dat er in ieder geval één dode is gevallen.

De Dader is volgens de politie ontkomen:

Volgens de politie rijdt de dader in een rode Renault Clio.

Hoeveel slachtoffers er zijn gevallen is nog onduidelijk, maar er zijn in ieder geval meerdere gewonden en waarschijnlijk één dode gevallen.

De politie adviseert scholen om ramen en deuren dicht te houden, verder mag iedereen blijkbaar wel gewoon de boel blijven luchten en deuren open laten staan.

Dreigingsniveau voor het eerst naar het hoogste niveau, niveau 5. In ieder geval voor de provincie Utrecht.

Dienst Speciale Interventies (DSI, arrestatieteam) gaat een actie uitvoeren op de Trumanlaan. Politie rent ook in de richting van de Trumanlaan. Pers wordt op afstand gehouden.

De Gemeente Utrecht roept inmiddels iedereen in de gemeent eom binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. De politie is nog steeds op zoek naar één dader.

Politie zegt na de inval aan de Trumanlaan niets te hebben aangetroffen.

Politie zoekt de 37 jarige Gökman Tanis

Kansenpareltje hoor, die Gökman Tanis.

Er zijn bij de schietpartij vanmorgen drie doden en negen gewonden gevallen. Gökman Tanis is nog steeds voortvluchtig.

Er is een verdachte opgepakt. Aan het einde van de persco meldt de politie dat de 37-jarige Gökmen T. is aangehouden.

Het dreigingsniveau voor de provincie Utrecht is teruggebracht naar niveau vier, het OV komt weer beperkt op gang.

De vermoedelijke dader is weliswaar opgepakt, toch blijkt de schietpartij van vanochtend (ook) de schuld van Mark Rutte:

23

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
7 Reacties
16 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Ds. PloppoApekutN=1WeirdoinventorRoel Zwaar Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Toxteth O'Grady
Eindbaas!

Het komt nu wel heel dichtbij allemaal…

Bismarck
Eindbaas!
Bismarck

Grote kans dat je zelfs als je in Utrecht bent er niks van merkt. Ik was ooit in Londen toen daar twee IRA-bomaanslagen waren. We merkten dat pas de volgende dag, omdat ons tripje naar de Houses of Parliament geschrapt werd. Toegegeven, dat was wel voor iedereen een mobieltje had.

Bismarck
Eindbaas!
Bismarck

Zeker niet. In het VK waren ze destijds nogal streng op de leeftijdgrenzen bij het verstrekken van alcohol (ik had al geïmpliceerd dat het best lang geleden was en toen had ik nog de neiging minderjarig te zijn).

Apekut
Apekut

Hier in Kanaleneiland (eindje verderop, dat wel) lijkt zelfs vrij weinig aan de hand. Wel wat meer motoragenten en een paar cirkelende helicopters (maar die heb je hier vrij vaak eigenlijk).

Roel Zwaar
Eindbaas!
Roel Zwaar

Iets zegt mij dat je dan vaker naar de hemel kijkt. Geen idee waarom ik dat schrijf eigenlijk, maar het klinkt wel leuk.

Apekut
Apekut

Oh ja, zeker, maar het is op zich best interessant om te zien waar ze aan het zoeken waren. Er waren continu twee heli’s boven K’eiland – maar ze hebben ook tijdelijk gecirkeld boven Hoograven, Centrum, Overvecht en Leidsche Rijn. Maar goed, uiteindelijk zat ie dus in Pijlsweerd…
Daarnaast heb je dus daadwerkelijk allemaal zwarte BMW’s met lange kale mannen met zonnebrillen en oortjes die ineens overal vandaan opduiken als er zoiets gebeurt.

Ds. Ploppo
Eindbaas!
Ds. Ploppo

Iemand die de slachtoffers in Christchurch wil wreken?
Een copycat die een groep moslims in een tram te grazen wil nemen?
Een gestoorde persoon die in Alphen a/d Rijn een vuurwapenvergunning heeft gekregen?
Of gewoon toch een doorgesnoven Balkan-gast die ingehuurd is voor een afrekening en geen fuck geeft om collateral damage…

Zeg het maar.

Weirdoinventor

Minstens een getuige dacht te zien dat hij specifiek op een bepaalde vrouw en iedereen die haar wilde helpen schoot. Een eermoord of criminele afrekening zijn ook nog niet uit te sluiten. Al lijkt de politie die ongetwijfeld meer weet dan ik inderdaad van terrorisme uit te gaan.

Toxteth O'Grady
Eindbaas!

Is het al de straf van god, of de computergames?

Bla
Bla

Renault Clio, zegt genoeg.. was gewoon een zwak begaafde, anders koop je zo’n auto niet.

Roel Zwaar
Eindbaas!
Roel Zwaar
Weirdoinventor

En hij blijkt toch gewoon een normale doorgesnoven psychopaat ipv een politiek of religieus geëngageerde doorgesnoven psychopaat.

https://www.destentor.nl/binnenland/angelique-deed-aangifte-verkrachting-door-gokmen-tanis-hij-is-gek-ik-had-politie-gewaarschuwd~ad635343/

Bla
Bla

heeft elk plein in u terecht een datum?

Ds. Ploppo
Eindbaas!
Ds. Ploppo

Nee, maar het zou zomaar kunnen dat dit nu het “18 maart plein” wordt.

N=1
Eindbaas!

Wel weer typerend dat parmantige fat Thierry Baudet vol op het populistische orgel gaat om zijn politieke punt te maken over de nog warme lijken van de slachtoffers. Wat een stereotype stripfiguur is het toch; hoog spel spelen om zonder enige informatie over motief dit te koppelen aan zijn politieke agenda.

Ik zou bijna hopen dat hij met z’n Tegenpartij een monsterzege haalt. Kan hij gaan proberen te leveren en zich verbazen hoe de weerbarstige realiteit in z’n gezicht zal ontploffen.

Ds. Ploppo
Eindbaas!
Ds. Ploppo

De enige manier om populisten terug te dringen lijkt inderdaad te laten hoe weinig ze van hun beloften waar kunnen maken. De enige keer dat de PVV meeregeerde (gedoogde) werden ze de verkiezingen erna inderdaad terug gefloten. Maar populisten met de absolute macht zorgen er gewoon voor dat het klootjesvolk dat nooit in de gaten krijgt.
Bovendien verspeel je al snel een paar jaar.