More

  RECENTE POSTS

  Brekend: Rutte cancelt vlucht Turkse minister naar Nederland

  Brekerdebreek: Mark Rutte heeft via Facebook zojuist laten weten dat de vlucht van de Turkse minister Mevlüt Cavusoglu is gecanceld door de Nederlandse Overheid.

  Mark Rutte heeft de vlucht laten cancellen door de landingsrechten van het toestel, dat deze middag zou landen, in te trekken. De openbare orde en veiligheid zou na het oproepen tot een massale manifestatie met de Turkse minister in Rotterdam in het geding zijn gekomen:

  Het Nederlands kabinet heeft besloten om de landingsrechten voor het toestel van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Cavusoglu in Nederland in te trekken. Na een openbare oproep aan Turkse Nederlanders om massaal deel te nemen aan een publieke manifestatie met minister Cavusoglu in Rotterdam op zaterdag 11 maart, is de openbare orde en veiligheid in het geding gekomen.

  Nederland was met de Turkse autoriteiten in gesprek over het bezoek waarbij gezocht werd naar een acceptabele oplossing. Er was overleg gaande of de Turkse autoriteiten de bijeenkomst konden verplaatsen en een besloten, kleinschaliger karakter konden geven in een Turks consulaat of ambassade. Nog voordat deze gesprekken waren afgerond, dreigden de Turkse autoriteiten publiekelijk met sancties. Dat maakt de zoektocht naar een redelijke oplossing onmogelijk. Daarop heeft Nederland laten weten de landingsrechten in te trekken.
  Nederland betreurt de gang van zaken en blijft voorstander van overleg met Turkije. Nederland en Turkije hebben een vriendschappelijke relatie. Binnen die band is gezocht naar een acceptabele oplossing.

  Veel Nederlanders met Turkse achtergrond zijn stemgerechtigd voor het referendum over de Turkse grondwet. De Nederlandse regering heeft geen bezwaar tegen bijeenkomsten in ons land om hen daarover te informeren. Maar deze bijeenkomsten mogen niet bijdragen aan spanningen in onze maatschappij en iedereen die een bijeenkomst wil beleggen dient zich te houden aan aanwijzingen van het bevoegd gezag zodat openbare orde en veiligheid kunnen worden gegarandeerd. Geconstateerd moet worden dat de Turkse regering die regels in deze kwestie niet wil respecteren.

  Eerder had de Turkse minister al gedreigd met zware politieke en economische sancties tegen Nederland als hem de toegang tot ons land ontzegd zou worden. Dat lijkt dus nu slechts een kwestie van tijd te zijn, want Rutte is niet gezwicht voor deze dreigementen. Verkiezings-technisch lijkt dit een briljante zet van Mark Rutte te zijn, maar in het grotere plaatje lijkt het weigeren van toegang van een minister van een mede NAVO land een wat vergaande stap te zijn om een wit voetje te halen bij het Nederlandse volk. Wat voor sancties kunnen we nu verwachten vanuit Turkije? Geen flauw idee. Mocht je wel een idee hebben (wellicht geen invoer meer van pomade voor snorren), ram ze dan in de reacties.

  Update: Het is aan! Volgens Erdogan zijn Nederlanders Nazi’s en fascisten. En Nederlanders kunnen voorlopig een all-inclusive naar Turkije wel op hun buik schrijven:

  Nederland moet goed nadenken over hoe hun vliegtuigen in Turkije gaan landen

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  9 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  9 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Flepz0r
  Beheerder
  11/03/2017 - 11:55 11:55

  14% invoerheffing op kebab!

  Xloph
  Antwoord aan  Flepz0r
  11/03/2017 - 18:46 18:46

  Dönder op!

  Bismarck
  11/03/2017 - 12:34 12:34

  “Mark Rutte heeft via Facebook zojuist laten weten”
  Deze regering heeft het wel erg ver gedreven met bezuinigingen, als de premier al Facebook nodig heeft voor officiële mededelingen.

  Qua sancties gok ik zo dat Nederlandse toeristen in Turkije “teruggegijzeld” gaan worden. En verder wordt het nu natuurlijk weer huilen voor Nederlandse tuinders, die massaal via Turkije de Russische fruit- en groenteboycot omzeilen.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  11/03/2017 - 12:51 12:51

  1. Dat Erdo ons NLers Nazi’s en fascisten beschouw ik als een waardevolle opmerking. Immers, wie heeft er nu meer verstand van het praktiseren van fascisme dan hij? De man weet waar ie over praat.
  2. Rutte hangt de ferme leider uit. Goh, het zou toch niks met 15 maart te maken hebben?

  Bismarck
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  11/03/2017 - 22:12 22:12

  Toch eens opletten of Tayyip en Mark over een paar weken niet ergens op Turks Cyprus gespot worden terwijl ze klinken op het wederzijds geslaagde opzetje.

  Rowdy van den Akker
  Rowdy van den Akker
  Gast
  11/03/2017 - 16:30 16:30

  Dit heeft hij alleen gedaan omdat hij weet dat hij met de verkiezingen een harde klapper naar beneden maakt en nergens anders om. Ben erg blij dat hij een keer iets voor Wilders gedaan heeft mss zit er dan toch een samenwerking mogelijkheidje in als hij lief is en Erdootje hoop dat hij zit aan zijn woord houd kunnen we mss ook wederkerig zijn en dat zijn landgenoten daar houd . Ik durf het bijna niet te vragen maar meneer Rutte kan je dit mss nog een keer herhalen als er een vliegtuig uit de richting van een noord-Afrikaans land komt haha Geert weet je wel te vertellen welk land precies. Mooi hoe het allemaal uit zichzelf op lost heerlijk dit ✌

  Weirdoinventor, schaamteloze d66 promoter
  Lid
  12/03/2017 - 00:14 00:14

  Toch vind ik het wel fijn dat we weer eens een issue hebben waar iedereen in de politiek (behalve de Piratenpartij en waarschijnlijk Denk) het over eens is. Fijn dat we die dingen nog hebben.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  12/03/2017 - 00:52 00:52

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN