More

  RECENTE POSTS

  Brekend: Politie arresteert tientallen dramboeren in Drenthe (en poll)

  Zo dan, het werd tijd dat “statement makende” dramboeren eens een stukje statement naar demense toe terug kregen. Zojuist zijn er in het Drentse Wijster tientallen protesterende boeren gearresteerd.

  Want heel erg moeilijk is het niet. Als er een verbod geldt op demonstraties met trekkers en andere landbouwvoertuigen betekent dat niet dat je dus wel met trekkers en andere landbouwvoertuigen mag protesteren. En waarom de dames en heren dramboer vervolgens een afvalverwerkingsbedrijf gaan blokkeren is me al helemaal een raadsel.

  Gisterenavond zijn er in Groningen ook al een aantal boeren aangehouden die niet heel erg goed het begrip “nee, mag niet” begrepen. Hoewel, ze begrepen prima wat er precies wel en niet mocht, maar dat werd voor het gemak maar even aan het modderige kaplaarsje gelapt:

  Wij rijden toch. Wij laten ons niet op de knieën krijgen. Wij knielen niet voor een burgemeester. Wij doen dit om een statement te maken. Ze kunnen wel wat zeggen, maar wij gaan door

  Alsdus één van de inmiddels gearresteerde boeren. Vorige week vonden deze dramboeren het ook al nodig om met hun trekkers de landingsbaan van vliegveld Eelde te bestormen, want dingen (ook hier weer geen flauw idee waarom). In ieder geval gleed de filmende boerin in kwestie bijna van haar stoel af toen ze met hun trekkers de landingsbaan overnamen:

  Een normaal mens zou na een dergelijke actie voor geruime tijd achter slot en grendel verdwijnen wegens terrorisme, maar boeren vinden dit “toch lache jongens“. Dat brengt ons gelijk op de stelling van de dag: “Ook protesterende boeren moeten zich aan de wet houden“. Eens of oneens? Jullie immer ongenuanceerde mening mag hieronder in de verhervernieuwde comments.

  Ook protesterende boeren moeten zich aan de wet houden

  Bekijk het stemresultaat

  Laden ... Laden ...
  5 3 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Zoute snor
  08/07/2020 - 12:26 12:26

  Tja, één van die fanatieke boeren woont tegenover de vuilverbranding bij Wijster, in ligt altijd in de clinch met het bedrijf. Dan kun je mooi regelen dat daar de boel geblokkeerd wordt in het kader van “de industrie mag ook wel stikstof terugdringen”.

  Bismarck
  08/07/2020 - 19:01 19:01

  Dat vliegveld Eelde klonk in ieder geval heel erg als “kijk wij hebben grote voertuigen waarmee we veel hinder kunnen veroorzaken. Laten we daar vooral eens misbruik van maken”. Helaas lijkt dat bij boerenprotesten ongeveer het enige trucje te zijn dat ze kennen. Ongeacht eventuele legitimiteit van je klachten (en daar had ik ook al twijfels over), heb je dan bij mij al snel je krediet verspeeld.

  Bovendien lok je zo uit dat iemand de huizen- en wegenbouw eens gaat influisteren dat ze daar allemaal werkloos blijven omdat de boeren maar niet willen stoppen met tientallen miljoenen strontproducerende dieren op zo min mogelijk vierkante meters te houden. Kan je trekker nog zo groot zijn, maar dan kijk ik toch vooruit naar betonmolenwagens, pletwalsen en dergelijke die eens een koekje van eigen deeg komen brengen naar FDF-stallen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN