More

  RECENTE POSTS

  Brekend: Ontploffing in metro Sint-Petersburg

  I n metrostations Sennaya Ploshchad (Sennaja Plosjsjad) in Sint-Petersburg is een ontploffing geweest in een metrowagon. Er zijn 45 gewonden, en elf doden. Vermoedelijk betreft het wederom een terroristisch aanslag, maar dit is nog niet bevestigd. Op Twitter zijn foto’s geplaatst waarop een verwoeste wagon en gewonden te zien zijn. Op station Sadovaja is een andere bom onschadelijk gemaakt.

  Metro

  In het metrostation Sennaya Ploshchad hangt rook en omliggende metrostations in Sint-Petersburg zijn afgesloten. Het zou gaan om een aanslag met explosieven, gevuld met spijkers en kogeltjes. President Putin is geïnformeerd over de aanslag en hij heeft zijn medeleven betuigd. Hij had vandaag een gesprek met de president van Wit-Rusland in Sint-Petersburg op de planning staan.

  Sint-Petersburg
  Kaart van de metro in Sint-Petersburg
  De explosie zou zich hebben voorgedaan op het knooppunt Sadovaya/Sennaya Ploshchad. De bestuurder reed door naar het volgende station, zodat hulpdiensten de slachtoffers beter konden bereiken. In Moskou zijn in de metro extra veiligheidsmaatregelen getroffen.

  Update

  De dader zou een 22-jarige zelfmoordterrorist zijn die banden heeft met radicale islamisten. Dit zegt het Russische persbureau op basis van anonieme justitiebronnen. Deze informatie is echter nog niet bevestigd.

   (Bijgewerkt 4 april om 8:20)

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  03/04/2017 - 15:16 15:16

  False flag? Er waren de afgelopen weekenden (uiteraard verboden) protesten met meer deelnemers dan verwacht. Het Kremlin kan heel goed een aanleiding gebruiken om de oppositie weer eens wat harder aan te pakken. Het zou ook niet de eerste keer zijn dat de FSB wat onschuldige burgers opblaast om wat zaken in gang te zetten.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Bismarck
  03/04/2017 - 15:43 15:43

  Dat was ook het eerste wat er bij mij opkwam. Het komt even erg goed uit om een staatsvijand te hebben. Een trucje dat Erdogan ook al heeft afgekeken.
  Zelfs als de aanslag wordt opgeëist door bv IS (die domweg alles opeist wat een ander laat liggen) bestaat die mogelijkheid nog steeds.

  Het kan zelfs indirect gegaan zijn, waarbij men een aanslag aan ziet komen, maar deze niet verijdelt (om bovenvermelde reden) maar in plaats daarvan zelfs geen strobreed in de weg legt. 9/11 zou volgens sommigen alleen op die manier mogelijk zijn geweest. Het probleem met dit soort complottheorieën is dat er nooit bewijs voor wordt gevonden (iets expres nalaten is immers heel lastig aan te tonen).

  Bismarck
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  03/04/2017 - 16:40 16:40

  Krijg je ook met dat scheermes van Hanlon; Als nalatigheid voldoende verklaring is, hoef je ook niet verder te zoeken naar opzettelijk wegkijken.

  cspr
  Lid
  Antwoord aan  Bismarck
  03/04/2017 - 20:16 20:16

  Dank! Dat scheermes ga ik gebruiken op mijn werk!

  Weirdoinventor, schaamteloze d66 promoter
  Antwoord aan  Bismarck
  04/04/2017 - 06:53 06:53

  Dat is ook mijn favoriete mes om complottheorieen mee aan te snijden. En dan vooral bij gevallen als 9/11 was an handjob, waar de kwaadaardige variant zowel ongekende competentie veronderstelt (maanden van voorbereidende werkzaamheden waarbij tientallen mensen honderden explosieven plaatsen in een druk en beveiligd gebouw zonder dat er ooit iets gezien wordt of iemand uit de school klapt, en dat is slechts het topje van de ijsberg) als op andere momenten monumentale stupiditeit (er zijn altijd een aantal van die details over vreemde shit als dat er acteurs ingehuurd waren om te beweren dat er een vliegtuig het pentagon in ging die vooraf nog niet gebriefed waren ofzo en dus eerlijk toegaven een kruisraket gezien te hebben).

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN