More

  RECENTE POSTS

  BREKEND! KINK FM is back per 1 februari a.s!

  Echt brekend nieuws is het natuurlijk niet meer, maar sinds vandaag weten we de details over de wedergeboorte van het roemruchte KINK FM, de alternatieve rock zender die na 16 jaar uitzenden in 2011 stopte. In 2015 kocht oud mede-oprichter Jan Hoogensteijn al de rechten op de naam KINK FM uit de Veronica erfenis, en afgelopen augustus kondigde Kink FM de terugkomst al aan via dit bericht op Facebook.

  Vanochtend in de NRC al een tipje van de sluier: Kink FM gaat per 1 februari weer uitzenden, overigens onder de naam KINK, en ex-3FM DJ Michiel Veenstra wordt de programmaleider èn de morningshow DJ. Wat ook al een tijdje bekend was is dat deze doorstart gefinancieerd wordt met privégeld van oud-Mojo-directeur Leon Ramakers. Het ligt voor de hand dat de banden tussen Mojo en het nieuwe KINK innig zullen zijn, licht Veenstra toe: “Een radiozender voor alternatieve muziek is een geschikt promotiekanaal voor de festivals en concerten. Zeker nu 3FM en Radio 2 sinds een paar maanden geen concerten meer mogen promoten van het Commissariaat voor de Media. Het was me al jaren een doorn in het oor dat er geen station meer bestond zoals Kink FM”, licht Veenstra toe. “Er is in het huidige radiolandschap geen serieus vast honk voor liefhebbers van alternatieve popmuziek. De tijd is rijp voor een eigentijds platform waar deze muziek 24 uur per dag te horen is op zowel live radio als via on demand streamingdiensten en podcasts. Bij het nieuwe KINK komen muziek en tech samen en het is een grote eer dat ik deze legendarische radionaam mede nieuw leven mag inblazen”. Meer DJ’s worden de komende weken bekend gemaakt, maar een blik op de Spotify lijstjes van KINK biedt een inside look wie we kunnen verwachten. Hopelijk daarbij de zwaar heersende Maartje Jansma! Jan Hoogesteijn zegt in NRC Handelsblad te hopen op een marktaandeel van 3 a 4 procent. “Maar ik stel me bescheiden op. Het wordt geen gemakkelijke wedstrijd. We zijn blij als we snel uit de kosten komen.”

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Reet
  Beheerder
  01/10/2018 - 11:19 11:19

  Dus tot 1 februari sowieso alleen Stubru aan.

  Monade
  Antwoord aan  Reet
  01/10/2018 - 19:51 19:51

  KinkFM, das war einmal. Ik heb er even op gegoegeld, en een deel van de deejays is al dood, en Rob Stenders werkt voor Powned (Booh! Hiss!). Ik plug Radio Paradise voor de Amerikanese popmuziek en SomaFM voor de electronica.

  /En Mojo mag door ISIS worden overgenomen

  Broeder Bolognese
  01/10/2018 - 11:36 11:36

  Uhm, Kink is nooit weggeweest?
  Heeft al vrij snel een doorstart gemaakt als Pinguin Radio.

  bla
  bla
  Antwoord aan  Broeder Bolognese
  01/10/2018 - 15:08 15:08

  Een beetje bunkernerd hoort dat toch te weten lijkt me 😉

  Trollbuster
  Lid
  01/10/2018 - 14:42 14:42

  Mojo… Ok doei, met die gasten wil ik sowieso niks te maken hebben…

  Jack Random
  Jack Random
  01/10/2018 - 22:07 22:07

  Radio zegt u? Daar luisterden opa en oma toch naar, vroeger?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN