Echt brekend nieuws is het natuurlijk niet meer, maar sinds vandaag weten we de details over de wedergeboorte van het roemruchte KINK FM, de alternatieve rock zender die na 16 jaar uitzenden in 2011 stopte. In 2015 kocht oud mede-oprichter Jan Hoogensteijn al de rechten op de naam KINK FM uit de Veronica erfenis, en afgelopen augustus kondigde Kink FM de terugkomst al aan via dit bericht op Facebook.

Vanochtend in de NRC al een tipje van de sluier: Kink FM gaat per 1 februari weer uitzenden, overigens onder de naam KINK, en ex-3FM DJ Michiel Veenstra wordt de programmaleider èn de morningshow DJ. Wat ook al een tijdje bekend was is dat deze doorstart gefinancieerd wordt met privégeld van oud-Mojo-directeur Leon Ramakers. Het ligt voor de hand dat de banden tussen Mojo en het nieuwe KINK innig zullen zijn, licht Veenstra toe: “Een radiozender voor alternatieve muziek is een geschikt promotiekanaal voor de festivals en concerten. Zeker nu 3FM en Radio 2 sinds een paar maanden geen concerten meer mogen promoten van het Commissariaat voor de Media. Het was me al jaren een doorn in het oor dat er geen station meer bestond zoals Kink FM”, licht Veenstra toe. “Er is in het huidige radiolandschap geen serieus vast honk voor liefhebbers van alternatieve popmuziek. De tijd is rijp voor een eigentijds platform waar deze muziek 24 uur per dag te horen is op zowel live radio als via on demand streamingdiensten en podcasts. Bij het nieuwe KINK komen muziek en tech samen en het is een grote eer dat ik deze legendarische radionaam mede nieuw leven mag inblazen”. Meer DJ’s worden de komende weken bekend gemaakt, maar een blik op de Spotify lijstjes van KINK biedt een inside look wie we kunnen verwachten. Hopelijk daarbij de zwaar heersende Maartje Jansma! Jan Hoogesteijn zegt in NRC Handelsblad te hopen op een marktaandeel van 3 a 4 procent. “Maar ik stel me bescheiden op. Het wordt geen gemakkelijke wedstrijd. We zijn blij als we snel uit de kosten komen.”

6

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
4 Reacties
2 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
MonadeblaTrollbusterBroeder BologneseReet Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Reet
Eindbaas!

Dus tot 1 februari sowieso alleen Stubru aan.

Monade
Eindbaas!

KinkFM, das war einmal. Ik heb er even op gegoegeld, en een deel van de deejays is al dood, en Rob Stenders werkt voor Powned (Booh! Hiss!). Ik plug Radio Paradise voor de Amerikanese popmuziek en SomaFM voor de electronica.

/En Mojo mag door ISIS worden overgenomen

Broeder Bolognese
Broeder Bolognese

Uhm, Kink is nooit weggeweest?
Heeft al vrij snel een doorstart gemaakt als Pinguin Radio.

Bla
Bla

Een beetje bunkernerd hoort dat toch te weten lijkt me 😉

Trollbuster
Eindbaas!

Mojo… Ok doei, met die gasten wil ik sowieso niks te maken hebben…

Jack Random
Eindbaas!
Jack Random

Radio zegt u? Daar luisterden opa en oma toch naar, vroeger?