More

  RECENTE POSTS

  Brekend: Kabinet draait privatisering spoor terug

  We roepen het al jaren: de privatisering op het spoor zuigt, is een grote mislukking en heeft de belastingbetaler / treinreiziger niets dan ellende opgeleverd. Welnu, het duurt even, maar de regering is dan toch uiteindelijk ook tot die conclusie gekomen. Dat meldt RTL nieuws vandaag.

  Staatssecretaris Dijksma wil van ProRail een zogenoemde publieke uitvoeringsorganisatie maken. In welke vorm die organisatie wordt gegoten is nog niet helemaal duidelijk. ProRail wordt een agentschap, een zelfstandig bestuursorgaan of een overheidsdienst. Het kabinet neemt daarover nog dit jaar een beslissing.

  Geen bedrijf met een winstoogmerk dus, welke optie het ook wordt. De privatisering wordt afgeschaft. Het experiment is mislukt. Duh. We moeten de uitvoering nog even afwachten, maar hier zijn we alvast aan het inventariseren welke andere mislukkingen uit de privatiseringsdroomwens er teruggedraaid kunnen worden.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  cspr
  Lid
  09/04/2016 - 14:42 14:42

  “Bij het op de rails krijgen van Prorail zet staatssecretaris Sharon Dijksma het zwaarst mogelijke middel in: staatssecretaris Sharon Dijksma.”

  Dit was Ahmed
  Dit was Ahmed
  09/04/2016 - 17:29 17:29

  Dijksma stijgt boven de PVDA uit want heeft ballen. Ze moet nu alleen nog even Rutte doodneuken dan is Nederland helemaal af.

  Paul - Brildragers United
  Antwoord aan  Dit was Ahmed
  09/04/2016 - 21:13 21:13

  Wat is dat toch, dat mensen bij Dijksma altijd aan seks denken? Ik snap dat niet.

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  Paul - Brildragers United
  09/04/2016 - 22:20 22:20

  Bij Sharon heb je heel erg veel om van te houden.

  Als je bij een kleuter vraagt hoeveel hou jij van mama, dan spreiden de armen en handen helemaal en dan zegt die kleuter: “Zooo veel !!!”.
  Nou bij Sharon kom je er met de armen ook niet omheen.

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  Dit was Ahmed
  09/04/2016 - 22:20 22:20

  Mark Rutte heeft geen vriendin, want hij luistert niet als ze NEE zegt.

  Hangmat
  Lid
  09/04/2016 - 22:00 22:00

  lezen is moeilijk.. “Sinds 2005 is ProRail een zelfstandig bedrijf met de Nederlandse Staat als enig aandeelhouder”

  Als de staat enig aandeelhouder is lijkt mij van “privatisering” (of het omgekeerde) nauwelijks sprake. De overheid had de afgelopen jaren als 100 % aandeelhouder al 100 % zeggenschap over prorail en is * dus * zelf 100 % verantwoordelijk voor het falen van prorail.

  Zeg dan iets zinnigs over dat de overheid haar zeggenschap niet kon effectueren via de aandeelhoudersconstructie of dat de ambtenaren van staat niet wisten hoe dat moest ofzo, of dat ze de top bij prorail op deze manier op straat gaan schoppen, maar nee, niks van dat alles

  Kortom: tendentieuze en oppervlakkige post weer. Zijn de lezers hier zo dom, worden ze als dom ingeschat? of is de redactie dat? 😉

  Nieuwswaarde +1
  uitvoering – 2
  ==============
  totaal score: -1

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN