More

  RECENTE POSTS

  Brekend: Jos Brech aangehouden in Spanje

  Jos Brech, de man die verdacht wordt de moordenaar te zijn van Nicky Verstappen, is zojuist aangehouden in Spanje en zit daar in een politiecel.

  De politie kwam Brech op het spoor nadat hij door familie in April als vermist was opgegeven. Hierdoor kreeg de politie DNA-materiaal van Brech in handen, terwijl Brech juist altijd geweigerd had DNA-materiaal af te staan. Dit DNA-materiaal gaf een 100% match met DNA-materiaal dat op het lichaam van Nicky Verstappen was gevonden.

  Waarschijnlijk werd het Brech in April al te heet onder zijn voeten, waarna hij, als survival-eindbaas, de wildernis in is gevlucht. Sporen van Brech waren te vinden tot de Duitse grens, maar hij bleek dus naar Spanje gevlucht te zijn.

  Morgen tussen 10.00 en 12.00 uur komt de hoofdofficier van justitie met meer informatie. Het is nog niet bekend wanneer Jos Brech uitgeleverd gaat worden door de Spaanse politie.

  De moeder van Nicky Verstappen is ontzettend opgelucht na het nieuws over de aanhouding van Jos Brech  en “hoopt nu antwoord te krijgen op al die vragen”.

  De tipgever blijkt een 46 jarige Nederlander te zijn die regelmatig in het commune-achtige huis verblijft waar Jos Brech zijn tentje had opgeslagen. Deze lokatie, vlakbij het dorpje Castellterçol, ligt ongeveer een uur ten noorden van Barcelona.

  Meer volgt

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  26/08/2018 - 22:35 22:35

  Poeh brekend hoor. Beetje sensatiezoeken in de komkommertijd dit verhaal. Het enige interessante deel (is Retecool juridisch nog te reanimeren?) is wel dit stukje misbruik:
  “De politie kwam Brech op het spoor nadat hij door familie in April als vermist was opgegeven. Hierdoor kreeg de politie DNA-materiaal van Brech in handen, terwijl Brech juist altijd geweigerd had DNA-materiaal af te staan.”

  Meneer van Dale
  Beheerder
  Antwoord aan  Bismarck
  26/08/2018 - 23:40 23:40

  Op het moment dat een familielid vermist is wil je er toch alles aan doen om diegene weer terug te vinden?

  Bismarck
  Antwoord aan  Meneer van Dale
  27/08/2018 - 00:26 00:26

  Als onder “alles” ook het gebruiken van diens dna in een 20 jaar oude moordzaak, waar de betreffende persoon zelf nota bene eerder niet mee ingestemd heeft valt, denk ik dat het antwoord nee is.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  27/08/2018 - 09:20 09:20

  Dus als Jos B. (jaja, we zijn weer terug op initialen) gewoon had gedaan of z’n neus bloedde en onder de mensen was gebleven, dan was hij nooit gepakt? Maakt het nog slordiger allemaal.

  Verder wel grappig dat de ‘bushcrafter’, waarvan gefluisterd werd dat hij zich gewoon decennia in de wildernis af ging zonderen en dus nooit gepakt kon worden… dat deze Hollandse Rambo, gewoon bij Barcelona, kamperend tussen de Hollanders, opgepakt is.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  27/08/2018 - 11:06 11:06

  Dat!

  horrorneefje
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  30/08/2018 - 18:19 18:19

  Moet je maar geen bloedneus krijgen. Dan hebben ze zó je DNA!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN