More

  RECENTE POSTS

  BREKEND: Groot-Brittanië stapt uit de Europese Unie

  Vannacht is de voorlopige uitslag bekend geworden van het referendum van de varkensknuffelaar David Cameron, het huilende soepzooitje Brexitkamp heeft een meerderheid van de stemmen achter zich gekregen en de weldenkende bleke homosensuele theedrinkers achterstand is niet meer in te halen.

  Inmiddels zijn 375 van de 382 stemgebieden geteld en het kamp dat in de Europese Unie wil blijven, kan het Brexit-kamp niet meer inhalen. De BBC verwacht dat het kamp dat de EU wil verlaten uiteindelijk 52 procent van de stemmen krijgt. Het verschil in stemmen is iets meer dan een miljoen. De opkomst is hoog: 72 procent.

  Ga maar, ga maar, laat mij m'n eigen gang maar gaan"
  Laat me, laat me, laat mij m’n eigen gang maar gaan”

  Eerste resultaten:

  • Pond sodemietert het hardst omlaag ever. Om middernacht nog op 1,5009, inmiddels mag je voor 1,344685 amerikanese pietermannen al een pond op komen halen.
  • Geert roept dingen maar niemand boeit dat iets.
  • Farage wil dat David Cameron aftreedt, het is het wachten op het moment dat Cameron z’n snuit laat zien.
  • VVD en PvdA reutelen iets: PvdA-Kamerlid Marit Maij: “We moeten de keuze van de Britten respecteren. Ook nu die keuze slecht is voor Groot-Brittannië, slecht voor Nederland en slecht voor Europa. Het is nu aan de Britten om aan te geven hoe ze de uittreding verder willen vormgeven.”  VVD-Kamerlid Anne Mulder is het daarmee eens. “Als dit klopt is het een klap, want zoiets is nooit eerder voorgekomen. Dat dit grote consequenties zal hebben is duidelijk.”
  • D66 wil dat de Britten zo snel mogelijk ophoepelen.
  • Deze post wordt geupdate.

  Update 08:15: Alle stemmen geteld, het is een doei.

  Update 08:16: Gretha Wilders wil overal een referendum.

  Update 09.14: Beurzen 6,5% 8% onderuit.

  Update 09.20: 16 dingen die je moet weten nu Brexit een feit is.

  Update 09.25: Cameron kondigt vertrek aan, alleen weten ze dat bij de Redactie nog niet zeker.

  Update 13.45: De beurs van Londen heeft in 2 uur ruim 120 miljard pond sterling aan waarde verloren.

  Update 14.14: BONK BONK BONK

  Alweer een referendumpots?! Ja. Duh. Dat gezeik op dat drooggevallen stuk rots voor de kust gaat nogal een staartje krijgen. Verder zijn we uiterst behulpzaam, bijvoorbeeld als u (in de Ikea) op 2e Paasdag uit moet leggen dat Pasen eigenlijk een soort The Walking Dead is, maar dan avant-le-lettre. Ons “Je bent zelf een Billy-kast” toeroepen kan op Twitter, handleidingen van een doe-het-zelf referendum voorstellen mag ook op Facebook, maar dan wel nadat u onze pagina geliked hebt.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  15 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  15 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Vampiric Demon
  24/06/2016 - 08:54 08:54

  Bijzonder is het zeker. Maar voordat de Brexit voltooid is zijn we jaren verder toch? Hoe relevant is het politieke paniekvoetbal dat we nu zien?

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  Vampiric Demon
  24/06/2016 - 09:18 09:18

  Ook al maakt Brittanië geen deel uit van de Euro-landen, ze maken wel deel uit van de groep die garant staat voor de leningen van Griekenland, Cyprus, Portugal, Italië (hoi Draghi), Spanje en Frankrijk.

  Met oplopende rentes in het Zuiden van EURO-pia is het beleid van de ECB al op zeer korte termijn onhoudbaar.

  Ad paniekvoetbal: Nu nog hopen dat een Brits of een economisch onbelangrijk land het EK wint en de malaise voor de EURO-conomie is compleet.

  Broeder Bolognese
  24/06/2016 - 08:55 08:55

  Politiek gezien, jammer. We gaan een bondgenoot tegen het zuiden missen.
  Economisch gezien? Good riddance! Internationale (hoofd)kantoren en fabrieken zullen worden ontmanteld en ergens anders in Europa worden opgebouwd. The CIty gaat een marginaal wisselkantoortje worden en andere Europese economische hoofdsteden zullen daar de vruchten van gaan plukken.
  Ik denk dat de Britten erg veel spijt gaan krijgen. Met name de onderklasse die hun stem gebruikten om hun ongenoegen te uiten tegen het wanbeleid van hun eigen regering.
  En laten we eerlijk zijn, Europeanen zijn die theedrinkers nooit geweest. Ze hebben altijd de krenten uit de pap gehaald. Wel de lasten, nooit de lusten.

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  Broeder Bolognese
  24/06/2016 - 09:37 09:37

  Voordat formeel besloten werd tot oprichting zouden de Britten de controlerende vestiging krijgen, mits ze lid werden van de EMU/EURO-groep. Een weigering zou de beurs van London en het Britse bankwezen al op korte termijn veel zeer doen.

  De grootste groei van de CITY en van de Britse invloed op de internationale beurs- en bankhandel is van na 1992 (Verdrag van Maastricht, oprichting Economische en Monetaire Unie).

  Handel is een quest van vertrouwen, daar zijn de huidige politici geen uitblinkers in.

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  Broeder Bolognese
  24/06/2016 - 09:54 09:54

  Niet meedoen met de EMU/EURO zou de Britten ook veel rampspoed brengen.
  De bloei van de CITY is toch echt van na de afwijzing van de munteenheid.

  Bismarck
  Antwoord aan  Broeder Bolognese
  24/06/2016 - 10:44 10:44

  Ik vind het politiek gezien heel goed nieuws, want Cameron was een bondgenoot van Rutte’s neoliberale koers (de VVD zou zich trouwens zonder meer “de conservatieven” kunnen noemen, naar Brits voorbeeld). Verder ben ik het wel met je eens.

  cspr
  Lid
  24/06/2016 - 09:02 09:02

  Ze waren toch al nooit écht lid.

  baca
  baca
  24/06/2016 - 10:09 10:09
  Der Webmeister
  Beheerder
  24/06/2016 - 10:27 10:27

  Hoezo Nederland nu ook uit Europa??? We hebben ons niet eens kunnen kwalificeren, dankzij die lutser van een Danny Blind…

  Der Webmeister
  Beheerder
  24/06/2016 - 10:28 10:28

  Dat kutweer van de laatste tijd is trouwens ook allemaal de schuld van de EU

  Der Webmeister
  Beheerder
  24/06/2016 - 14:56 14:56

  Ach jongen, ga plaatjes draaien https://t.co/Nn4Yv2Lob2

  — Teun van de Keuken (@Teunvandekeuken) June 24, 2016

  MadDieu, drukt zijn snor
  24/06/2016 - 22:33 22:33

  Het ongeduld van Juncker.
  Het centraal Brussels gezag wil de regels weer eens veranderen.
  http://www.nu.nl/brexit/4283247/juncker-wil-snel-onderhandelen-brits-vertrek-eu.html

  Willen ze van het Nederlands referendum (lalalala) niks horen. Nu ‘eisen’ ze de regie. De Britse politiek moet het verzoek tot uittreden indienen En veraf dat moment moet/mag er twee jaar onderhandeld worden over nieuwe vervangende verdragen.
  Het frustreren van vervangende verdragen is aan de resterende EU-landen en kan dus de volle twee jaar duren, waarna de Britten weggestuurd worden zonder vervangende verdragen. (Is voor geen EU-land echt gunstig maar toch)
  Ondertussen zijn en blijven de Britten onder de regels van de EU vallen zonder verlies van rechten of plichten. De Britten mogen en moeten tot het moment van uittreden mee onderhandelen over bijvoorbeeld de toetreding van Oekraine of Turkije.

  Bismarck
  Antwoord aan  MadDieu, drukt zijn snor
  25/06/2016 - 00:05 00:05

  Dat centraal Brussels gezag toch, wil constant maar de regels veranderen. Zoals de regel dat er voor een uittreding van de de EU twee jaar staan. Oh nee wacht, Brussel wil die regels helemaal niet veranderen. Het is Boris Johnson die de regels wil veranderen. Hoewel de Britten aan hebben gegeven de EU te willen verlaten, wil Boris als echte democraat voorlopig even geen besluit nemen (net zomin als Cameron trouwens).

  Wat het Nederlands referendum, of de toetreding van Oekraïne (waar helemaal geen sprake van is) of Turkije er precies mee te maken hebben is me een raadsel, maar gekkegod kan dat vast wel uitleggen.

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  Bismarck
  25/06/2016 - 22:44 22:44

  Voor het Britse referendum heeft Juncker gezegd dat “Brussel” er alles aan zal doen om ervoor te zorgen dat de Britten geen vervangende handelsverdragen krijgen (waarover maximaal twee jaar onderhandeld moet worden volgens de spelregels van artikel 50). Wanneer die twee jaar ingaan is uiteraard aan de Britten.
  De Britten maken zich dus op voor een potje jennen. Hun troefkaart is dat ze volledig lid blijven met alle rechten en plichten tot het verdrag van verlating is getekend. Dus als TTIP wordt getekend dan moeten de Britten meedoen, maar stappen uit TTIP op het moment van verlating. Ook als bijvoorbeeld een contract met Turkije getekend wordt slechts een enkele dag voor verlating moeten de Britten mee fiatteren.

  Alle EU onderhandelingen -behalve de Brexit- zijn dus momenteel gegijzeld door de Britten; Juncker en co hebben haast met EU uitbreiding verdeel en heers politiek en zagen deze Britse machtspositie pas op de dag van het referendum.

  De ja-knikkers:
  http://www.nu.nl/politiek/4283344/eu-ministers-willen-snelle-uittreding-verenigd-koninkrijk.html

  Bismarck
  Antwoord aan  MadDieu, drukt zijn snor
  27/06/2016 - 16:14 16:14

  “Voor het Britse referendum heeft Juncker gezegd dat “Brussel” er alles aan zal doen om ervoor te zorgen dat de Britten geen vervangende handelsverdragen krijgen”
  Heb je daar een linkje van? Ik heb het Juncker nooit horen beweren.

  “Juncker en co hebben haast met EU uitbreiding verdeel en heers politiek en zagen deze Britse machtspositie pas op de dag van het referendum.”
  -De machtspositie die het VK tot nu toe ook had en waar ze voor gestemd hebben om die op te geven?
  -Bij mijn weten is er op het moment geen enkele Europese leider die zo snel mogelijk wil uitbreiden. Voor het uittreden van het VK is er dus geen enkele toetreding aan de orde. Voor TIPP geldt dat het VK grootste voorstander is (misschien op Rutte na, die net als zowel Cameron als Johnsson er ook een knellende broek van kreeg), dus daar zullen ze niet tegen stemmen (en zodra ze de EU verlaten zullen ze zo snel mogelijk tot TTIP toetreden).

  Daarnaast, wie gaat die “machtspositie” precies uitbuiten? Cameron alvast niet. Die had immers vooraf geroepen dat hij artikel 50 de morgen na het referendum zou inroepen, maar heeft inmiddels aangekondigd in plaats daarvan af te treden. Ondertussen tikt de tijd ook voor de Engelsen; Hoe meer tijd zij nemen, hoe meer tijd ze de Schotten en Ieren geven om hun afscheiding van het Verdeelde Koninkrijk te organiseren.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN