Bij het metrostation van Parson Green in het zuid-westen van Londen zijn bij een explosie in de metro meerdere gewonden gevallen.

Dit nieuwsbericht wordt aangevuld.

De inhoud van een plastic tas zou in een overvolle metrowagon zijn geëxplodeerd. Het gaat waarschijnlijk om een brandbom. Volgens getuigen ging er na de explosie een golf van hitte door de wagon, gevolgd door vlammen.

De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt.

Volgens ooggetuigen hebben meerdere mensen zeer ernstige brandwonden, onder andere in hun gezicht, opgelopen bij de explosie in de metro.

Gewapende politie is inmiddels onderweg naar het metrostation van Parsons Green. Normaal gesproken draagt de Engelse politie geen vuurwapen. De politie doet momenteel onderzoek naar de oorzaak van de explosie.

De explosie zou veroorzaakt zijn door wit poeder.

Er is na de explosie paniek uitgebroken onder forensen in Londen.

De eerste #wearelondon tag is al opgedoken, terwijl er nog geen enkele duidelijkheid over de oorzaak van de explosie is.

Tijdens de paniek na de explosie zijn er meerdere mensen onder de voet gelopen.

Mensen die het metrostation van Parsons Green zijn uitgevlucht na de explosie, waren besmeurd met bloed en vuil.

Video van de brandende lidl-tas met daarin een emmer die voor de explosie heeft gezorgd.

Politie heeft het nog steeds over een “incident” en spreekt nog niet over een terroristische aanslag.

De explosieven opruimingsdienst is inmiddels ook op de plek van de explosie aangekomen.

Ondanks dat er nog geen directe link wordt gelegd met terrorisme, wordt het onderzoek wel geleid door de SO15/CTC Anti-terreureenheid van de Londense politie.

Deze eenheid heeft inmiddels bevestigd dat het om een terroristische aanslag gaat:

Officers from the Met’s Counter Terrorism Command are investigating after an incident on a London tube train this morning. Police were called at approximately 08:20 BST on Friday, 15 September to Parsons Green Underground Station following reports of a fire on the train. Deputy Assistant Commissioner Neil Basu, the senior national coordinator for CT policing, has declared it a terrorist incident. Officers from the Metropolitan Police Service and British Transport Police attended the scene, along with colleagues from the London Fire Brigade and London Ambulance Service. At present we are aware of a number of people who have suffered injuries. It is too early to confirm the cause of the fire, which will be subject to the investigation that is now underway by the Met’s Counter Terrorism Command. The station remains cordoned off and we are advising people to avoid the area.

10

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
4 Reacties
6 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
MonadeDs. PloppoKetsmanToxteth O'GradyReet Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Trollbuster
Eindbaas!
Uber Heerser

Laten we hopen dat het gewoon een ongeluk is en geen religie geinspireerde debiel. /IJdele hoop

Monade
Eindbaas!
Eindbaas

Heb je nog een hoop van die hoop over om uit te delen?

Ds. Ploppo
Eindbaas!
Eindbaas
Ds. Ploppo

Ja, misschien dat iemand bij de Lidl een emmer kunstmest en 2 flessen lampolie gekocht heeft en dat de boel per ongeluk door elkaar is gelopen, waarna een batterij en wat elektrasnoer die toevallig ook in de tas zaten voor een vonkje zorgden.
Maar reken er maar niet op…

Gelukkig zijn dit soort terroristen vaak te dom om een fatsoenlijke bom in elkaar te knutselen, dus dan resulteert het in een vuurzee ipv een explosie.
Ook niet best, vanwege de brandwonden, maar stukken minder dodelijk.

Monade
Eindbaas!
Eindbaas

Nou, volgens mij is er geen grotere burgerterreur denkbaar dan willekeurige sjappies die ieder voor zich besluiten om zonder lijfsbehoud aanslagen te plegen met zelfgeknutseld wapentuig.

Toen ik eind jaren ’70 tot begin jaren ’80 als ambassadekind in West-Duitsland woonde, heb ik de voortdurende terreurdreiging van de Rote Armee Fraktion en de IRA meegemaakt, en daarna de dreiging van een kernoorlog dankzij NATO-oefening ‘Able Archer’, maar dat was niets in vergelijking met de ongeleide projectielen die de 5000-10000? terugkeer-jihadisten zijn. En ze zijn ook nog eens grotendeels ‘kwijt’.

Nederland is er tot nu toe genadig van af gekomen. Ik hoop dat dit geen toeval is, en dat de AIVD & Co niet zulke clowns zijn als zij in de media worden afgeschilderd.

Ds. Ploppo
Eindbaas!
Eindbaas
Ds. Ploppo

Op zich was die Sovjet angst voor een Nato aanval niet eens zo gek. Ik heb tijdens een Reforger operatie in de 80-er jaren uitgebreid met een bij ons in de buurt gelegerde VS officier gekletst. Die gast was ervan overtuigd dat een first-strike de beste oplossing was en dat de gevolgen erg mee zouden vallen. Waanzin natuurlijk, maar er werd echt zo gedacht.

Ik ervaar de dreigingsfactor van nu (aantal mogelijke slachtoffers vermenigvuldigd met door de kans dat het misgaat) toch aanzienlijk lager dan die destijds.

Toen waren het honderden miljoenen doden en de kans was achteraf optimistisch geschat een paar procent.
Nu praten we over maximaal duizend doden en een kans van tientallen procenten.

Dus zelfs al gaan al die jihadisten hier full-retard, dan nog kom je niet aan de dreiging van destijds.

Monade
Eindbaas!
Eindbaas

Jij kijkt rationeel naar het mogelijke aantal daadwerkelijke slachtoffers, maar terreur is juist psychologisch en irrationeel. Nu is iedereen in Europa op alle mogelijke plekken een potentieel doelwit. En dát maakt volgens mij de hedendaagse terreurdreiging groter dan in de tijd van de RAF & IRA.

En mijn voorbeeld van DEFCON 1 tijdens Able Archer en latere incidenten was de terechte(!) angst dat een stelletje idioten wel eens eventjes ging beslissen om namens ons allemaal kernoorlogje te spelen. En dat was inderdaad wel acuut ernstg maar geen terreur.

Toxteth O'Grady
Eindbaas!
Eindbaas

Alle emmers terug naar Bucketstan!

Ketsman
Newbie
Ketsman