More

  RECENTE POSTS

  BREKEND: Geweerschoten en explosies op Vliegveld Istanbul

  Er zijn explosies en geweerschoten gehoord bij de luchthaven Ataturk in Istanbul. Er zijn meerdere mensen gewond geraakt, melden Turkse media dinsdag. Volgens getuigen waren er zeker twee hevige ontploffingen.

  UPDATE 21:44: Het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigde dinsdag berichten over twee hevige explosies in de luchthaven.  Op Turkse media zijn beelden te zien van een hal in de luchthaven, die gevuld is met rook. Ook is te zien dat plafondplaten naar beneden zijn gekomen.  Gewapende beveiliging is naar de plek waar de explosies zich hebben voorgedaan. De hulpdiensten zijn ter plaatse.  Volgens getuigen waren geweerschoten te horen vanaf de taxiplaats aan de voorkant van het gebouw. Gewonden zouden via taxi’s worden vervoerd naar ziekenhuizen.

  UPDATE 21:56: Inmiddels 50 gewonden en 10 doden gerapporteerd.

  UPDATE 22:00: Bevestigd door Erdogan C.s. als zelfmoordaanslag, inclusief de 10 doden.

  UPDATE 22:01: Inmiddels 15 doden.

  UPDATE 22:05: Niets aan de hand, gewoon aangekondigd.

  UPDATE 22:14: Kalashnikovs gevonden.

  UPDATE 22:37: De politie zou hebben geschoten op de twee mannen die zichzelf met een bomgordel tot ontploffing hebben gebracht.  Een van de mannen zou zich in de hal hebben opgeblazen, terwijl de ander zichzelf buiten het gebouw tot ontploffing bracht.  Ook zou er bij een metrostation van de luchthaven een explosie zijn gehoord. Meer informatie hierover is nog niet bekend.

  UPDATE 22:49: De luchthaven meldt dat verschillende vluchten zijn uitgeweken naar andere luchthavens. Vluchten die al in de buurt waren van het vliegveld hebben wel toestemming gekregen om te landen. Toestellen die dinsdagavond zouden vertrekken vanaf Atatürk, krijgen daar ook geen toestemming voor. Het is nog niet duidelijk of er woensdagochtend vluchten naar Istanbul worden geannuleerd. Ook een woordvoerder van luchthaven Schiphol had daar nog geen informatie over.  Vooralsnog zijn er geen berichten van Nederlandse slachtoffers. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat hierover momentaal navraag gedaan wordt bij de Turkse autoriteiten.

  UPDATE 00:03: Zeker 28 doden, het zou om drie zelfmoordterroristen gaan, Turkse media tonen beelden van een hal in de luchthaven die gevuld is met rook. Ook is te zien dat plafondplaten naar beneden zijn gekomen. Vermoedelijk is een van de explosies op bewakingsbeelden vastgelegd. Gewapende beveiliging is aanwezig op de plek waar de explosies zich hebben voorgedaan. De hulpdiensten zijn ter plaatse. Gewonden zouden ook kort na de aanslag via taxi’s naar ziekenhuizen zijn gebracht.

  Dit topic wordt geupdate…

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN