More

  RECENTE POSTS

  BREKEND: E17 richting Frankrijk geblokkeerd door aanrijding Nederlandse bus met vrachtwagen

  Vanmiddag is op de E17 in Belgie in de richting Frankrijk een Nederlandse dubbeldekkerbus ingereden op een vrachtwagen.

  Zes mensen zitten nog bekneld en zijn in levensgevaar.

  HLN.be: De E17 richting Frankrijk is momenteel ter hoogte van Moeskroen volledig versperd door een ongeval met een vrachtwagen en een Nederlandse dubbeldekbus.  In de staart van een file door de grenscontroles botsten rond 12 uur een dubbeldekbus en een vrachtwagen. De bestuurder van de aanrijdende truck zit gekneld in het wrak en verkeert in levensevaar. Ook op de bus zitten nog vijf mensen gekneld, waaronder twee kinderen en de buschauffeur.  Door de klap schoof de bus vooraan zelf op een vrachtwagen. Ook de chauffeur van die tweede vrachtwagen zit nog gekneld.

  Een MUG-helikopter is op de snelweg geland. Op de Nederlandse bus zaten zo’n vijftig inzittenden.  De Nederlandse en Belgische toeristen waren op weg naar Parijs, en worden naast de weg verzorgd. Op het eerste gezicht lijken hun verwondingen mee te vallen. Zij worden naar de kazerne van Kortrijk overgebracht.Het verkeer staat stil vanaf Aalbeke. “We raden automobilisten aan lokaal route G te volgen. Ze kunnen van de E17 in Aalbeke lokaal omrijden en in Moeskroen de snelweg terug oprijden”, zegt woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.14:01: Er zijn een twintigtal gewonden, onder wie één zwaargewonde aldus deredactie.be. In de bus zijn een twintigtal lichtgewonden gevallen. Verschillende mensen zaten vast in de bus. De brandweer kwam ter plaatse om hen te bevrijden. De andere passagiers werden aan de kant van de weg verzorgd. Een andere bus kwam ter plaatse om hen op te pikken en naar de brandweerkazerne van Kortrijk te brengen. Op de bus, die eigendom is van een een Nederlandse maatschappij, zaten zo’n vijftig Belgen en Nederlanders die voor enkele dagen op reis gingen naar Parijs.


  14:20: De bus botste iets na het middaguur op een vrachtwagen, waarna een tweede vrachtwagen inreed op de bus. De touringcar was onderweg naar Parijs.

  Deze post wordt bijgewerkt.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN