More

  RECENTE POSTS

  Brekend! Deze batterij hoef je nooit meer op te laden.

  Perpetuum mobile. Ofwel, energie opwekken uit het niets. Al eeuwen spreekt het tot de verbeelding en vele uitvinders claimen sindsdien het antwoord te hebben op de vraag naar een nooit aflatende energiebron.

  Maar iedere uitvinding bleek uiteindelijk voorzien van een externe energiebron of de maker beschuldigde de gehele wereld van bedreiging of een complottheorie die hem en zijn vinding in de weg stond. Sinds justitie deze fantasten steeds vaker achter slot en grendel flikkerde vanwege fraude nam het aantal uitvindingen ineens drastisch af.

  Tot vandaag. Want hier is Orbo. Met een generator die tot 3 mobiele telefoonladingen per dag levert voor de rest van uw leven. Vanaf heden dus online te bestellen. Zelf stellen ze dat ze, sinds ze in 2007 een toevallige ontdekking deden, hebben gewerkt aan dat wat nu heeft geresulteerd in de eerste Perpetuum Mobile ter wereld. En begin volgend jaar komen ze met een mobiele telefoon die u nooit meer op hoeft te laden.

  Te mooi om waar te zijn? Qua desing wokt dat ding al de pan uit en eenmaal besteld bent u natuurlijk vrij hem te ontleden of en hoe hij het doet. De makers riskeren in ieder geval een flinke tijd achter de tralies indien ze niet leveren dus zegt u het maar: hoax of niet?

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  10 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  10 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  cspr
  Lid
  09/12/2015 - 18:38 18:38

  Die zijn dus 3 jaar bezig geweest met een innovatie die nu reverse engineerd met een betere businesscase gaat worden door heel wat bedrijven. Verder hebben ze geen technologie, dus jammer maar helaas.

  wout
  wout
  09/12/2015 - 18:50 18:50

  Dat doet me eraan denken, een paar jaar geleden stuitte ik op de Panacee. Ik heb het doorontwikkeld tot een middel tegen wratjes. Tijd om dat eens aan de man te brengen via een niet-regulier verkoopkanaal.

  Broeder Bolognese
  09/12/2015 - 19:57 19:57

  En dan moet ik met dát rondlopen? Terug naar het Nokiatijdperk? Nah, bellen is nu net wat ik nagenoeg niet doe m’n smartphone. Ik wacht wel even op de volgende, als die er ooit komt.

  valve
  valve
  09/12/2015 - 21:44 21:44

  Oh ja vorige keer dat Steorn iets met oneindige energie deed liep dat ook al zo overtuigend af… https://en.wikipedia.org/wiki/Steorn

  Hangmat
  Lid
  09/12/2015 - 21:47 21:47

  natuurlijk is dit geen hoax.. we kennen toch allemaal de wet van behoud van energie? Die powercell is gewoon heel goed geïsoleerd!

  Bla
  Bla
  Antwoord aan  Hangmat
  10/12/2015 - 09:53 09:53

  Ik heb hier niet voor geleerd, maar ook via dit spanningsveld is er toch sprake van overdracht van energie?

  Bismarck
  10/12/2015 - 11:28 11:28

  met dat PR-meisje is het denk ik best aardig legaal stappen.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  10/12/2015 - 13:10 13:10

  Ach… en als het ding toch een beetje leeg dreigt te lopen, koop je er gewoon nog een om hem bij te laden. Eventueel zelfs nog een derde, die je dan uiteraard weer met de eerste bijlaadt…
  Ipv de Orbo hadden ze hem beter de Olo kunnen noemen.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  10/12/2015 - 16:53 16:53

  Voor hen die nog niet door hebben waarom dit niet kan werken…
  De cellen die ze op het filmpje laten zien zijn domweg twee metalen met een laagje spul ertussen. Daar ontstaat vanzelf een spanningsverschil tussen.
  Die spanning is meetbaar, maar zodra er een stroom moet lopen klapt die spanning in elkaar. Teken dat de interne weerstand van de cel extreem hoog is.
  Juist omdat de interne weerstand hoog is zal de boel een half uur kortsluiten geen groot effect hebben. Daarna herstelt de spanning zich onmiddellijk.
  Vermogen is het product van stroom en spanning en hier dus uitermate gering.
  Plak honderden van die celletjes aan elkaar en je hebt wellicht een batterij die met wat geduld een iPad op kan laden.

  Als er in het kastje ook nog een echt Li-ion accu zit kan de zwakke chemische batterij deze opladen (als je maar geduld hebt) en vervolgens kan het kastje een korte tijd redelijk vermogen leveren. Totdat de Li-ion cel gedrained is en het kreng weer een dag of wat apart gezet moet worden.
  Dit kun je herhalen totdat de chemische batterij uitgewerkt is. Dan zijn de metalen strips waarschijnlijk geoxideerd. In ieder geval stopt het ding dan.
  Twee jaar garantie kun je er ook op krijgen. Helaas is het bedrijfje dan allang opgedoekt.

  MadDieu, drukt zijn snor
  10/12/2015 - 17:02 17:02

  Eind vorige eeuw was er sprake van dat de Russen 9V voedingen hadden, die minstens vijftig jaar werkten, mits er op rustige wijze energie aan onttrokken werd.

  (Die batterij was heel veilig. Maar je mening veranderde als je met een Geiger counter in de buurt kwam).

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN