Eberhard van der Laan, de oud-burgemeester van Amsterdam is gisterenavond overleden op 62-jarige leeftijd. Dat wordt gemeld door de gemeente Amsterdam.

Van der Laan was al geruime tijd ernstig ziek, hij leed aan uitgezaaide longkanker en op 18 september zond hij een open brief aan de inwoners van zijn stad dat de behandelingen afgelopen waren en dat hij daarom zijn taken neerlegde. Hij nam tijd voor zijn gezin.

Zijn taken werden toen overgenomen door waarnemend burgemeester Kajsa Ollongren (D66), die sinds zijn diagnose begin 2017 al verschillende werkzaamheden had overgenomen.

De vraag is of het gewoon op was of dat er voor euthanasie gekozen is. Hopelijk komt er niet weer een cohort klapvee voor z’n raam staan klappen dit keer.

21

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
6 Reacties
15 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
BismarckFlepz0rKetsmanDehnusToxteth O'Grady Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Toxteth O'Grady
Eindbaas!
Eindbaas

Ketsman
Newbie
Ketsman

Arme man. Maar het had erger kunnen zijn. Hij had oud-burgemeester van Rotterdam kunnen zijn.

Dehnus
Dehnus

Nou nou nou, moet dat nu weer zo hard dat vloeken? Zeg dan Snotterdam, of Rotjeknor. Vind dat niet kunnen hoor.

Ketsman
Newbie
Ketsman

Juist! En het belangrijke daarvan vind ik zzzzzSNURKzzzzzSNURKzzzzzSNURK!

Wtrdk
Actief baasje
Newbie

Tja, sympathieke man, altijd sneu. Maar er zijn zoveel sympathieke mensen die overlijden. Heb laatst nog in m’n eentje voor het raam van Arie de Boer uit de Meidoornstraat staan zingen en klappen. Hij was met z’n fiets gevallen en had een blauwe knie. Na een half uur was z’n vrouw Dinie me wel een beetje zat. Toen kreeg ik een Nuts en het verzoek om te vertrekken.

Ds. Ploppo
Eindbaas!
Eindbaas
Ds. Ploppo

Op Volkskrant.nl staat bij het nieuws een foto van van der Laan terwijl hij stevig aan een sigaret zuigt. Toch een statement dat ook dit trieste overlijden eenvoudig verholpen had kunnen worden.

Reet
Eindbaas!
Eindbaas

Ik blijf het altijd bijzonder vinden, dat een op het oog zeer intelligent mens zo vrijwillig en vastberaden meewerkt aan eerder dood gaan. Dan moet je het leven haten. Kan niet anders. Zo vreselijk moeilijk moet het toch niet zijn om een tijdje weerstand te bieden aan de lichamelijke vraag om nicotine?

Monade
Eindbaas!
Eindbaas

Zo vreselijk moeilijk moet het toch niet zijn om een tijdje weerstand te bieden aan de lichamelijke vraag om nicotine?

Dat klopt, maar weerstand bieden aan de geestelijke behoefte is voor de meeste mensen wél uitzonderlijk moeilijk, omdat de verslaving een onderdeel wordt van je persoonlijkheid. Er is hopies laagdrempelige informatie hierover te vinden, zie de hoorcolleges van Jordan Peterson, bijvoorbeeld.

Verder is het zo, dat als je tóch al in het onbehandelbare stadium van kanker bevind, het weinig zin heeft om te stoppen en jezelf daarmee bovendien op te zadelen met een voortdurende hunkering naar je drug naar keuze.

Reet
Eindbaas!
Eindbaas

Eens, maar het is niet pas sinds een jaar of vijf bekend dat roken longkanker kan veroorzaken toch?

Monade
Eindbaas!
Eindbaas

Probeer jij maar eens te stoppen met Vretecool, terwijl je weet dat al dat zout je nieren overbelast.

Wtrdk
Actief baasje
Newbie

Wijlen mijn oma vroeg op haar 86e (nadat ze al 70 jaar rookte) aan de huisarts of het verstandig was om te stoppen. Die reageerde met ‘Rook maar lekker door, nu nog stoppen is vele malen gevaarlijker dan doorroken.’
Dus rookte oma lekker door tot vlak voor haar 91e, toen ze op natuurlijke wijze stopte met roken.

Roel Zwaar
Eindbaas!
Eindbaas
Roel Zwaar

Ik begrijp dat ze niet voor crematie koos?

Ds. Ploppo
Eindbaas!
Eindbaas
Ds. Ploppo

Dergelijke logica ontgaat een roker volkomen.
Mjin zusje (nee, ik heb even geen foto) stopt ieder jaar in oktober met roken, om er een maand later weer mee te beginnen. Altijd met een ‘goede’ reden: Ik was 5 Kg aangekomen; ik had ruzie met X en als protest stak ik een sigaret op; de kat was overleden en ik was zo triest dat ik weer ben gaan roken.
Als ik zeg dat het puur gebrek aan ruggengraat is, beaamt ze het onmiddellijk. (van der Laan leek me niet echt iemand zonder ruggengraat, dus misschien hield hij gewoon niet zo van het leven)

Het lullige is dat rokers absoluut niet gelukkiger zijn of zich lekkerder voelen dan niet-rokers. Ze voelen zich alleen ongelukkiger en minder lekker zal ze even geen sigaret opsteken.

Bobbie rotkop
Newbie
Bobbie rotkop

Ik rookte als een ketter, maar ben twee jaar geleden gestopt, het was niet eens moeilijk. Roken zit voornamelijk in je hoofd, na een paar dagen zijn de lichamelijke effecten van de verslaving al compleet verdwenen. Ik heb vanaf dag 1 mensen gewoon bij mij in huis en zelfs in de auto laten roken, ook ben ik regelmatig met de rokers op kantoor mee naar buiten gegaan om even frisse lucht te happen (ja, ik zie de ironie, doe geen moeite) en had ook daar geen problemen mee.

Frits Jansn
Frits Jansn

Lekker onbelangrijk (en onkies) om nog ff te mauwen over euthanasie.

teringbibber
Newbie
teringbibber

Laage allemaal maar waar blijft de FFV post? Ik ben hier niet voor de lol GVD!?!

Toxteth O'Grady
Eindbaas!
Eindbaas

13:14u!

Roel Zwaar
Eindbaas!
Eindbaas
Roel Zwaar

Wut….je past gewoon even de tijd aan van 12.14 naar 13.14?
Maak er dan 14.14 van!

Toxteth O'Grady
Eindbaas!
Eindbaas

hehe

Bismarck
Eindbaas!
Eindbaas
Bismarck

Zal wel iets met wintertijd zijn.