More

  RECENTE POSTS

  BREKEND: ARD VAN DER STEUR TREEDT AF

  Naar aanleiding van de Teeven-deal en de bonnetjes affaire treedt Ard van der Steur af als Minister van V&J.

  Volgens Van der Steur hadden velen hun oordeel voor het debat al klaar, maar wilde hij toch het debat voeren.

  Urenlang moesten Van der Steur en premier Mark Rutte zich verdedigen na nieuwe onthullingen in de zaak rond de schikkingsovereenkomst die toenmalig officier van justitie Fred Teeven in 2001 sloot met crimineel Cees H..

  Van der Steur heeft volgens de oppositie meegewerkt aan een doofpot rond de zaak en hij hield informatie voor de Kamer achter. De minister bleef de verwijten weerspreken, maar concludeerde na het debat alsnog te weinig vertrouwen te voelen in de Kamer.

  “De samenwerking was perfect”, zegt Van der Steur over zijn collega’s. “Maar daarom verdienen zij een minister die het volle vertrouwen van de Kamer geniet en ik voel dat vertrouwen niet. Ik heb daarom voor dit debat aan de minister-president laten weten dat ik aan het einde van de eerste termijn mijn beslissing kenbaar maak.”

  Hij zegt in het debat de vragen vanuit de Kamer naar eer en geweten te hebben beantwoord. “Ik heb me met hart en ziel ingezet en gevochten om Nederland veiliger te maken”, aldus een emotionele Van der Steur.

  “Ik wilde dit debat voeren omdat ik de beschuldigingen ongefundeerd zijn en niet op feiten zijn gebaseerd. Ik zal mijn ontslag aanbieden aan zijne majesteit de koning.”

  Deze post wordt geupdate.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  27/01/2017 - 10:21 10:21

  Kan de man nou zo goed toneelspelen of heeft ie het werkelijk niet begrepen?
  Ik denk het laatste. De man is jurist en handelde in die hoedanigheid voor Opstelten. Net als een advocaat niet aangeklaagd kan worden als hij een cliënt de waarheid heeft laten verzwijgen, dacht hij hier ook vrijuit te gaan.

  Helaas werkt het voor een Kamerlid niet zo. Diens loyaliteit dient elders te liggen.

  Verder wordt Slimme Klaas Dijkhoff als mogelijke opvolger genoemd maar of dat nou zo’n goed idee is. Die zat destijds samen met Van der Steur bij Opstelten op het ministerie om te adviseren. Voor je het weet heb je daarover weer kamervragen….

  teringbibber
  Lid
  27/01/2017 - 10:39 10:39

  Ik zou mijn onderkin over mijn gezicht heentrekken van schaamte.
  ‘t Is nu maar duimen geblazen dat hij niet (dankzij zijn corrupte contacten) één of andere management functie krijgt van 3 x de Balkenende norm. (wat overigens erg waarschijnlijk is, immers: corruptie trekt corruptie aan)

  *vomeert luidruchtig gelijktijdig met uitspreken van de naam Vander Steur*

  Bismarck
  27/01/2017 - 14:59 14:59

  En Rutte gaat weer vrijuit.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN