More

  RECENTE POSTS

  Brekend: Amerikanen drinken meer water dan frisdrank

  Denk je USA, dan denk je al gauw te dikke mensen die chronisch cola hebben. Dat was tot voor kort ook gewoon de waarheid. Rond het jaar 2000 zopen de Amerikanen nog zo’n 200 liter koolzuurhoudende frisdrank per persoon per jaar. *recordscratch* Tweehonderd liter? Dat is meer dan een halve liter frisdrank per dag, het hele jaar door!

  En dan verbaasd zijn dat je moddervet wordt en je lijf het aan alle kanten af laat weten. In Philadelphia is bijvoorbeeld een belachelijke 70% van de inwoners te dik. Maar! Sinds de invoering van de frisdrankbelasting in verschillende grote steden, waaronder dus Philadelphia, is de consumptie van koolzuurhoudende zooi afgenomen. Verbazend. Oh wacht. Als shit duurder wordt, gaan mensen er vaak minder van kopen. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om dat te bedenken. Goed bezig, VS.

  Watertje

  Intussen heeft de waterconsumptie dan ook ein-de-lijk de frisdrankconsumptie ingehaald! Hoezee. Gemiddeld werd er 150 liter water uit een fles gedronken (per persoon), tegenover 145 liter koolzuurhoudende frisdrank. Dat komt nog steeds neer op elke dag één flink glas cola of sprite of whatever het hele jaar door, but it’s a start!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  10/03/2017 - 13:06 13:06

  “water uit een fles gedronken”
  Wat is er toch mis met kraanwater?

  Bismarck
  Antwoord aan  Terra Incognito
  10/03/2017 - 14:48 14:48

  Oh ja, vergeten.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN