More

  RECENTE POSTS

  Brekend: Aanslag op het Britse parlement

  Vanmiddag, een jaar na de aanslagen in Brussel, is er in Londen een aanslag gepleegd bij het parlementsgebouw. De dader reed eerst met een SUV op voetgangers in en ging er toen vandoor. Vervolgens wist hij het terrein van het parlementsgebouw op te komen, waar hij een politieagent neerstak. Een bewaker schoot vervolgens de dader neer. De agent en de dader zijn beiden aan hun verwondingen overleden. Verder zijn er nog zijn minstens drie doden en veertig gewonden. Een aantal daarvan is er slecht aan toe. De aanslag is intussen opgeëist door islamitische terreurgroep IS.

  Het parlement is tot nader order afgesloten. Politiehelikopters waren snel ter plaatse. Dat de aanslagen in Brussel vandaag een jaar geleden zijn, heeft waarschijnlijk te maken met deze aanslag. Metrostation Westminster Station, vlak naast het parlementsgebouw, is afgesloten in verband met het politieonderzoek. Op de televisieschermen waar normaal debatten te zien zijn, viel te lezen dat er een veiligheidsincident gaande was. Volgens ooggetuigen wemelde het van de hulpdiensten rondom het Britse parlementsgebouw.

  Extra uitzending NPO1

  In verband met de gebeurtenissen in Londen was er een extra uitzending op NPO 1.

  Beelden

  Voor beelden van de situatie in Londen, klik hier. Voor een liveblog, klik hier.

  Statement

  Er is een statement gegeven door de Leader of the House of Commons; David Lidington MP. Hij zegt dat de vermeende aanvaller is neergeschoten door de politie en dat ambulances de gewonden aan het ophalen zijn. Lidington meldt niet verder in details te treden tot er meer duidelijkheid is. Het advies van de politie is dat het parlement afgesloten blijft.

  Britse politie en Nederlandse ambassade

  De Britse politie vraagt mensen om weg te blijven bij het parlementsplein, Westminster Bridge, Whitehall, Victioria street en Lambert Bridge. Ook roept de politie op om al het beeldmateriaal dat mensen hebben van de aanval af te staan aan de politie. Het parlementsgebouw wordt onderzocht. De Nederlandse ambassade meldt dat de situatie in de gaten gehouden wordt en dat er wordt onderzocht of er Nederlanders bij betrokken zijn.

  Dader

  Ooggetuigen in Londen wisten te melden dat de dader een dikke man met zwarte kleding was.

  Update: Het was een bekende van de politie, zegt plaatsvervangend politiecommissaris Mark Rowley. Er wordt vanuit gegaan dat de dader geïnspireerd was door islamitische terreurorganisaties. Naar mogelijke handlangers wordt onderzoek gedaan.

  Update: Terreurgroep IS heeft de aanslag opgeëist.

  parlement

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  althans
  althans
  Gast
  22/03/2017 - 16:22 16:22

  wtf. daar gaan we weer 🙁

  cspr
  Lid
  22/03/2017 - 16:56 16:56

  Link jij nou naar de Dagelijkse Standaard?

  Hans Olo
  22/03/2017 - 18:04 18:04

  Waar is Pie eigenlijk?

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  22/03/2017 - 18:19 18:19

  Als het hierbij blijft is het wederom een knullig uitgevoerde aanslag. Gelukkig komen die tussen de aanslagen met wel veel slachtoffers ook nog voor.
  Geeft wel weer aan hoe ongelofelijk stom dit soort terroristen eigenlijk is.
  Het maakt bovendien helaas de steun voor een Brexit alleen maar groter.

  Horrorneefje
  Lid
  23/03/2017 - 00:30 00:30

  Wel handig zo’n infografiek. Dat je weer even weet waar London ligt.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN