More

  RECENTE POSTS

  Brekend: 3 Doden En 34 Gewonden Bij “Amokrit” In Het Oostenrijkse Graz

  In het Oostenrijkse Graz is vanmiddag een aanslag gepleegd met een SUV. De bestuurder hiervan reed met ongeveer 100 kilometer per uur door een drukke winkelstraat om vervolgens op het winkelende publiek in te rijden. Hierna stapte hij uit en begon met een mes rond te zwaaien en viel omstanders aan, waarna hij wederom instapte en verderging met mensen aanrijden. Hierbij vielen 3 doden – een man, een vrouw en een kind – 34 gewonden, waaronder 3 kinderen waarvan er 2 zwaargewond zijn. In totaal zijn er 10 slachtoffers zwaargewond. Het rode kruis en de reddingsdiensten hebben direct crisisinterventieteams ingezet. Er werden reddingswagens, noodartsen en helikopters ingezet. Door de betrokken instanties werd veel lof uitgesproken voor artsen en EHBO-ers ter plaatse die onmiddelijk in actie zijn gekomen. De organisatie van de reddingsactie is soepel verlopen en de oorspronkelijke actie heeft een uur geduurd. De slachtoffers zijn verdeeld over ziekenhuizen en klinieken, maar het grootste gedeelte bevindt zich in de universiteitskliniek van Graz. Voor slachtoffers en getuigen wordt psychologische hulp ingezet, in het bijzonder door de afdeling kinderpsychiatrie die zich ontfermen over de jeugdige slachtoffers en getuigen. De pers wordt gevraagd geen slachtoffers te interviewen en van hen geen foto’s te nemen, en de afwikkeling hiervan aan de professionele hulpverleners over te laten.

  De burgemeester van Graz, Siegfried Nagl, was toevallig ter plaatse ten tijde van de aanslag. “De bestuurder is bewust op voorbijgangers ingereden. Ik heb zelf gezien, hoe een vrouw overreden werd.” Later vertelde hij: “”Ik heb meteen de politie gebeld. Het was me duidelijk dat dit geen ongeluk was. Er was waanzinnig snel een EHBO-er en de reddingsdienst. Die hebben nog geprobeerd de vrouw van het stel te helpen. Maar ze had al zo’n blik in haar ogen gehad… en overal was bloed.” Hij zegt zelf geluk te hebben gehad.

  De dader is in hechtenis genomen. Het gaat om een 26-jarige Oostenrijkse staatsburger met Bosnische roots. De politie sluit met nadruk uit dat het hier om een aanslag met een politiek, extremistisch of religieuze insteek gaat. Vermoed wordt dat het om een psychose gaat met oorsprong in de familiaire sfeer. De dader had een huisverbod gekregen, naar verluid in relatie tot huiselijk geweld. Of dit het motief van de actie was, moet nog blijken uit nader (psychologisch) onderzoek. De dader had een rijbewijs en is van beroep vrachtwagenchauffeur en uit tests bleek op dit moment niet dat er sprake was van alcohol- of drugsgebruik.


  Zwarte vlag bij de Grazer Burg.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  biermeester
  20/06/2015 - 14:52 14:52

  Zal je zien dat nergens in de media het woord ‘shopaholic ‘ gebruikt gaat worden.

  Der Webmeister
  Beheerder
  20/06/2015 - 15:08 15:08

  cspr
  Lid
  20/06/2015 - 16:00 16:00

  Iemand al “Karst Tates” geroepen?

  Ome Mc
  Lid
  Antwoord aan  cspr
  20/06/2015 - 16:41 16:41

  Nee, maar de roze horde is al wel op moslimjacht.

  Hoofdmeester
  20/06/2015 - 17:03 17:03

  Wacht. Je rijdt met een snelheid van 100 kilomterer per uur door een winkelstraat en je weet maar drie mensen te doden? Was het soms stiekem een vrouw?

  xaderp.
  Redacteur
  20/06/2015 - 18:58 18:58

  Zwarte vlag bij de Grazer brug… ISIS!!?11

  cspr
  Lid
  21/06/2015 - 10:11 10:11

  comment image

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN