More

  RECENTE POSTS

  Popcorn Time: Brein, Boetes en Bullshit

  Tim Kuik, de eindbaas van het volledig van giften van de entertainmentindustrie aan elkaar hangende Stichting Brein, hield dinsdag een praatje bij BNR Nieuwsradio. Volgens Kuik is de kans enorm groot dat de eerste Nederlandse gebruikers van Popcorn Time ‘binnen een maand’ een schadeclaim op de deurmat kunnen verwachten. BNR spreekt overigens, net als alle andere nieuwsmedia van ‘boetes’, maar die kan Brein of een auteursrechthebbende helemaal niet uitschrijven, dus dat is alvast bangmakerij. Daarbij heeft het OM al eerder gemeld geen individuele downloaders te zullen gaan vervolgen.

  Sterker, het hele praatje van Kuik is bangmakerij. Zo zegt ook onze geliefde internetjurist Arnoud Engelfriet. Bij de NOS noemt hij het al een ‘wegwerpopmerking‘ en op zijn eigen blog stelt hij onder meer:

  Ik geloof het niet. Het is veel slimmer om door te laten schemeren dát het kan gebeuren. Want het is leuke clickbait, dit soort angstverhalen, en het kost niets om ze in de wereld te helpen.

  Het doel van Kuik lijkt dus vooral te zijn om mensen bang te maken. “Oh noes! ik krijg een boete, dus laat ik vooral maar geen films meer via Popcorn gaan kijken,” moet het idee zijn. Kuik haalt hierbij ook graag Duitsland aan, waar om de haverklap schadeclaims van de entertainmentindustrie worden toegewezen. In Nederland echter, weigeren meerdere providers om de gegevens van hun klanten aan particuliere ondernemingen te geven, dus wordt het vrij moeilijk voor de indiener van de claim je ip-adres te koppelen aan je adres.

  De bewering van Kuik dat de eerste gebruikers wellicht ‘binnen een maand’ al een rekening op de mat krijgen, kan dus gerust naar het rijk der fabelen verwezen worden.

  Mocht u overigens toch de schrik te pakken hebben, zijn er natuurlijk inderdaad legale alternatieven zoals Netflix. Of u scoort ergens een VPN-verbinding. In het uiterste geval kunt u ook altijd bij Starbucks of een andere tent met open wi-fi uw films kijken.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  E.R. Deoz
  21/10/2015 - 09:37 09:37

  Als Tim niet in het nieuws komt dan wordt het toch wel erg duidelijk dat hij niets presteert. Af en toe een paar downloadcriminelen een beetje bang maken en zijn salaris is verzekerd. Wat een baan!

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  21/10/2015 - 12:59 12:59

  Tim was al lang niet in het nieuws he, de stakker.

  Møhammed Said al Sahaf
  21/10/2015 - 13:05 13:05

  Die alternatieven zoals netflix zijn een lachertje als je in het buitengebied woont, probeer maar eens HD over een 4mb (max) adsl lijntje te streamen..
  En als dan de gemeente zoals dat hier gebeurde zelf het initiatief neemt om glasvezel aan te leggen omdat de markt dat niet wil, héérlijk die privatisering en marktwerking, staat KPN (Van een paar raadsleden gehoord) voor je het weet in Brussel te klagen. En met succes, de gemeente moet nu eerst in overleg met marktpartijen of die glasvezel aan willen leggen en als dat over twee jaar geen resultaat oplevert mag ze het zelf gaan doen. En reken maar dat ‘de markt’ het niet gaat doen maar die heeft nu wel twee jaar extra de tijd om de hoofdprijs te vragen voor die bagger adsl van ze.

  http://www.bkbronckhorst.nl/nieuws/47-aanleg-glasvezel-buitengebied-achterhoek-gaat-langer-duren

  Lang leve Sonarr, Couchpotato, NZBget en een overdag ronkende server dus en fuck die corpograaiers.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN