More

  RECENTE POSTS

  Boer zoekt Associatie

  Rustig maar lieve Retecoollezertjes, dit stukje gaat niet over Yvon Jaspers. Het gaat, zoals u wellicht zou vermoeden, over het samenwerkingsverdrag met Oekraïne. Want dat heerst, en hard ook. Nu is de agrarische industrie niet direct iets waar ondergetekende veel over nadenkt, behoudens enkele boerendochters die ‘s morgens best even mogen komen melken, maar er zijn mensen die daar meer interesse in hebben.

  Die tienduizenden kilometers vruchtbare grond, daar wordt iemand met boerenbloed wel wild van.

   

  ~Maarten van Delden, Salesmanager sorteer- en reinigings- apparatuur

  Zo is de import van Nederlandse groenteverwerkingsapparatuur blijkbaar hete handel en de kostprijs daarvan sinds de opheffing van de invoerheffing voor Oekraïne 5% goedkoper geworden. Het nee-kamp wijst u er graag op dat Oekraïne helemaal niet zoveel Nederlandse waren afneemt. Dat klopt ook, relatief gezien is het door oorlog en corruptie geplaagde land slechts een kleine handelspartner, maar eentje met een enorme groeipotentie. De grap over de groeipotentie en een boerendochter laten we even liggen, want we gingen het over serieuze zaken hebben.

  Ondernemers in de agrarische branche zien dan ook kansen en snappen weinig van de wens om het handelsverdrag af te ketsen. VNO-NCW denkt dat als het land stabieler wordt, één van de doelen van het samenwerkingsverdrag, er ‘veel groeipotentieel‘ is. De organisatie gaf dan ook niet voor niets €37.000 startsubsidie aan de ‘stem voor’-campagne. De ondernemers zien het verdrag dan ook als een kans, niet als een bedreiging, en hetzelfde geldt voor het ministerie van Economische Zaken.

  Weer een referendumpots? Ja duh, daar krijgen we voor betaald! Ehhh… Daar zijn we vóór. Jullie dus als het goed is ook. Zo potsen wij alle referendumposts hier. Daarnaast zijn wij van Retecool natuurlijk ook super behulpzaam. Zo weten wij bijvoorbeeld precies wat je moet doen als je lalalalageld wilt hebben. Ons seksisten noemen kan op Twitter en priveberichten van boerendochters (met foto van hun zus) kunt u ons sturen op Facebook, maar dan wel pas nadat u onze pagina gelikt heeft.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Møhammed Said al Sahaf
  18/03/2016 - 15:28 15:28

  Dus VNO-NCW is voor. Ja duhuh.. Als die tegen waren geweest dan was CDVVD66vdA ook wel tegen geweest. Een pot nat.
  Tuurlijk zien die gasten kansen, lage lonen en veel minder strikte regelgeving op gebied van milieu, dierenwelzijn, arbo etc dan hier en weg met invoerbeperkingen dus ja.
  En aangezien het in Oost-Duitsland nu een beetje lastig wordt voor die arme Nederlandse boeren kan ik me wel voorstellen dat ze het iets verderop zoeken.

  http://www.foodlog.nl/artikel/varkensbaron-straathof-krijgt-beroepsverbod-in-duitsland/

  http://fd.nl/economie-politiek/1102342/duitsers-zitten-in-hun-maag-met-nederlandse-schweinerei

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN