More

  RECENTE POSTS

  BN’ers en andere krankzinnigen: EINDELIJK! DE EINDTIJD!

  Heuglijk nieuws in de redactiemailbox vanochtend: De eindtijd is eindelijk hier en we gaan er allemaal aan. En dit maal zijn het niet totaalmalloten van één of andere sekte die vrijwel elke week wel eens roepen dat de wereld vergaat. Nee, deze keer zijn het Bekende Nederlander-totaalmalloten die hun onheilstijding mochten uitbraken voor één of ander boekje.

  Zo is er de onvermijdelijke trendwatcher Adjiedj Bakas, die zegt: “We leven in een wereld waar alles, meer dan ook, via computers met elkaar verbonden is. Eén enkele persoon kan met één druk op de knop een heel land plat leggen. Veel mensen vergeten het wel eens, maar Iran is het land dat het meest actief is op internet”. Oud-minister Marja van Bijsterveldt (CDA) stelt in het persbericht (pdf) dat ze denkt dat we door de aanslagen van ISIS ISIL IS Daesh inmiddels al keihard in de eindtijd zitten en voormalig Luv’-zangeres Marga Scheide heeft voor de zekerheid vast een huis gekocht op de Balearen.

  Onze eigen spiritueel leider Bas Taart zag de eindtijd al eerder aankomen en vertrok naar een geheim gehouden locatie. Wij wisten hem echter te achterhalen en stelden hem via een brakke internetverbinding wat vragen over deze onheilstijdingen en de zin van het leven.

  Taart! Er komt nu een boekje uit over de zin van het leven, waarin niet de minste namen zeggen dat we allemaal kapot gaan. Hoe denk jij hierover?

  Nou ja, dat we allemaal dood gaan lijkt me evident. Of we dat allemaal tegelijk doen, dat weet natuurlijk niemand. Toen ik een tijdje terug ineens vier ruiters zag, heb ik het zekere voor het onzekere genomen en de eerste vlucht gepakt naar een klein tropisch eiland, waar ik nu een hide-out heb in een oude vulkaan. Ik zit hier omringd met blikken Schültenbrau, Corned Beef en bruine bonen. Jullie zijn de eerste die contact opnemen in enkele weken tijd. Nog geen ruiters die voor jullie kwamen, dus?

  Volgens Bakas kan één iemand met een enkele knop een land platleggen.

  Dan moet Bakas me toch eens vertellen met welke knop ik dat moet doen, want op mijn toetsenbord zit die knop niet. Geloof me, ik heb ze allemaal geprobeerd, maar België, toch een beetje het Limburg van de wereld, bestaat nog steeds. Overigens mist Bakas ook veertien landen, die wat betreft internetgebruik toch echt boven Iran staan.

  Marga Scheide (Luv’) heeft een huis op een eiland gekocht, net als jij. Pakt die het dus goed aan, wat betreft voorbereiden op het einde?

  In principe wel, ware het niet dat de Balearen natuurlijk vrij kut te bereiken gaan zijn als iemand met één knop alles stukgemaakt heeft. Dus als Marga dan net in Purmerend of Almere zit, heeft ze niet veel aan die hut op Mallorca. Maar wellicht houdt ze van roeien, dan zit het wel goed. Het woord ‘dobberMarga‘ komt ineens om onverklaarbare redenen in me op. Verder moet Marga niet zeuren, die komt naar eigen zeggen toch wel weer terug na de apocalyps.

  Voormalig CDA-wethouder, burgemeester, partijvoorzitter, staatssecretaris, Tweede Kamerlid en minister Marja van Bijsterveldt zegt te denken dat we door de recente aanslagen van die koppensnellers in het Midden-Oosten inmiddels in de Bijbelse eindtijd zitten. Hier ben je het dan ongetwijfeld wél mee eens, gezien je nu op een vulkaaneiland bivakkeert.

  Ach, Bijbels.. Luister, ik ben er dan wel vandoor gegaan nadat ik vier ruiters zag, maar dat had eerlijk gezegd meer te maken met het feit dat ik wegvluchtte van mijn eigen trouwerij en de vier woeste broers van de bruid me te paard achterna kwamen. Zolang ik geen klaroengeschal hoor, zal het wel meevallen. En anders redt bier de wereld ongetwijfeld wel weer.

  Ook oud-Eerste Kamerlid Heleen Dupuis (VVD) ziet het somber in. Zij voorspelt dat er vanzelf iemand een kernwapen gaat inzetten. Ze zegt verder dat ze blij is dat ze geen kinderen heeft. Wat vind jij?

  Dat iemand vanzelf een kernwapen in gaat zetten was ook een heel populair idee gedurende de hele Koude Oorlog. En eigenlijk al sinds er iemand (ik noem geen namen) kernwapens inzette… Verder ben ik ook blij dat Dupuis geen kinderen heeft. Ik denk dat iedereen ergens wel blij is dat Dupuis geen kinderen heeft.

  Wat is de zin van het leven?

  In ieder geval niet veertig euro uitgeven om op een begraafplaats in fucking Heemstede te gaan zitten ouwehoeren over een boekje over de zin van het leven, maar….

  [Hier viel de verbinding weg. Wel hoorden we nog net een blik Schültenbrau geopend worden en iets dat het midden hield tussen een maniakale lach en het geluid dat een kitten maakt als je er op stampt. – red]

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  barq
  Lid
  16/11/2015 - 14:23 14:23

  Bob Smalhout heeft een tuintje op z’n buik.

  Bismarck
  16/11/2015 - 17:10 17:10

  “Ook oud-Eerste Kamerlid Heleen Dupuis (VVD) ziet het somber in. Zij voorspelt dat er vanzelf iemand een kernwapen gaat inzetten.”
  Ze kon best gelijk krijgen. Er zijn meerdere Presidentskandidaten van het land met de meeste kernwapens die zoiets al aan hun kiezers beloofd hebben.

  Bas Taart
  Lid
  Antwoord aan  Bismarck
  16/11/2015 - 18:06 18:06

  Iedere wereldleider sinds Eisenhower, en Truman is de enige die die belofte na kwam. (Noem ik toch namen, dammit)

  Ei Neus
  Ei Neus
  Lid
  Antwoord aan  Bismarck
  21/11/2015 - 11:52 11:52

  Meeste kernwapens: dat is overigens Rusland voor jelui die moeite hebben met tellen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN