More

  RECENTE POSTS

  Blonde Veganiste komt er achter dat Veganisme zuigt, krijgt vervolgens doodsbedreigingen van Veganisten

  Niet zo heel lang geleden blogte Jordan Younger onder de naam “The Blonde Vegan” over de schier oneindige lijst aan voordelen van veganistisch eten. Want veganisme eten is blijkbaar helemaal te gek en zorgt er voor dat je ontzettend veel gaver dan mensen bent die wel van een lekker stukje vlees houden.

  Tot de blonde lokken van Jordan begonnen uit te vallen. Niet wegens ouderdom, niet wegens een ernstige ziekte als kanker en de daar helaas bijbehorende chemotherapie. Nee, het haar van Jordan begon uit te vallen wegens ondervoeding. Niet alleen dat, ook werd Jordan niet meer ongesteld en had haar huid een oranje gloed wegens alle zoete aardappels en wortels die ze naar binnen werkte. Haar “gluten-free, sugar-free, oil-free, grain-free, legume-free, plant-based raw vegan” lifestyle bleek toch niet zo gezond te zijn als Jordan haar lezertjes wilde doen laten geloven.

  Dat werkt dus niet

  In plaats van supergezond te zijn, had Jordan namelijk Orthorexia Nervosa ontwikkeld. Bij deze ziekte heeft iemand een compulsieve drang naar “gezond” eten. Althans, dat denkt de patiënt. Hierdoor wordt de keuze van voedsel steeds kleiner, waardoor er een ernstig vitaminegebrek optreedt, maar er ook sociale problemen optreden, omdat de persoon in kwestie sociale gelegenheden gaat mijden waar normaal gegeten wordt.

  Links Jordan tijdens haar veganperiode en rechts twee jaar later.

  Tijd voor Jordan om haar 70.000 volgers, waarvan er ook nog eens 40.000 een aantal van haar “kijk eens hoe fucking kick ass veganisme is” boekjes hebben gekocht, op de hoogte te stellen van haar probleem en de achterliggende oorzaak. Wel zo eerlijk toch? Zeker wanneer je altijd hebt verteld dat een glas vermalen rauwe groente supergaaf is en je best een drukke dag door kan slepen en dit achteraf toch niet waar blijkt te zijn.

  Gast, wat dacht je

  Maar hey, we hebben het hier natuurlijk wel over een stelletje fanatieke vegansheeples die alles wat maar enigszins met vegan te maken heeft als met free-range dadels gezoete glutenvrije vegankoek slikken. Mensen die blind geld uitgeven aan “cleansing” boekjes van willekeurige dames die zeggen dat ze er iets van weten, zonder enige wetenschappelijke onderbouwing. Die trokken het dus niet dat hun goeroe van haar plantaardige voetstuk is gevallen. Na een artikel van Jordan Younger over haar “transitie” van pannenkoek naar normaal etend mens, kreeg ze berichten van mensen die hun geld terug wilden en werd ze zelfs met de dood bedreigd.

  Religie

  Het lijkt er op dat de volgers van dergelijke gezondheidsgoeroe’s het eten van “clean food” als een soort religie zien. En tegenwoordig is het via social media blijkbaar een fluitje van een cent om scheepsladingen volgzame slachtoffers te verzamelen die blindelings voor waar aannemen wat je in je boekjes krabbelt. Want alles voor de centjes, maar dan verpakt in een quasi wetenschappelijk sausje. Echter, zodra er een ander geluid te horen is, gaan deze volgertjes massaal aan de wharrgarbl en dat heeft Jordan aan den lijve ondervonden.

  Come on

  Het wachten, waarom duurt dat zo lang?!

  Het wachten is tot hier in Nederland één van onze dieetdoosjes gezondheidsproblemen krijgt (elke ochtend een glaasje klei is NIET gezond, nu niet, nooit niet), om vervolgens te kunnen grinniken om de mea-culpa die er ongetwijfeld zal volgen. Laten we alleen hopen dat de doodsbedreigingen hier achterwege blijven. Jordan Younger eet inmiddels al weer een tijdje vlees en dat is haar aan te zien. Ze ziet er namelijk gewoon heel prettig uit. Het blijft verder overigens gewoon een zweefteef die onzin uitkraamt hoor.

  Kijk eens, wat een woeste golven!
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  9 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  9 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  15/08/2017 - 12:37 12:37

  “gluten-free, sugar-free, oil-free, grain-free, legume-free, plant-based raw vegan”
  Ik ben geen fan van veganisme, maar dit is wel makkelijk scoren. Iemand die zo’n dieet eet is niet echt representatief voor veganisten. Denk even in: Geen granen (dus ook geen rijst, of zelfs gras!), geen peulvruchten (ook geen pinda’s of soya), olievrij (zonnebloempitten, noten, olijven, …), suikervrij (fruit, bieten, kokos), rauw (sluit alles uit dat onverhit giftig is, oa aardappels en cassave). Niet vreemd dat je dan ondervoed raakt. Je kan beter gaan hongerstaken, dan duurt het tenminste wat korter voor je de hongerdood sterft.

  Terra Incognito
  Lid
  15/08/2017 - 13:11 13:11

  Ik ken lui die dit soort bs ook hun kinderen aandoen. Ik schrok gewoon van die bleke, ingevallen smoeltjes op hun tijdlijn. Brrr.
  Kinderen zijn vaak gevoelig voor de idioterie van hun ouders en gaan er dan gewoon in mee wegens niet beter weten.
  http://www.retecool.com/is-gezond-eten-wel-zo-gezond-jongens/

  Roel Zwaar
  Lid
  15/08/2017 - 14:53 14:53

  Ik neem aan dat ze ere-gaste is op de eerstkomende OMGWTFBBQ?

  Jan Van Draeckensteijn
  Gast
  15/08/2017 - 14:45 14:45

  Maar ook en vooral Byekoe!

  Retecool
  Gast
  15/08/2017 - 14:44 14:44

  Haiku galore!

  Jan Van Draeckensteijn
  Gast
  15/08/2017 - 14:41 14:41

  Koeien zijn gemene dieren, diep in hun pussende harten. Daarom is een dode koe een goede koe. Bbq.

  Plantaardig meisje
  Plantaardig meisje
  Gast
  16/08/2017 - 15:21 15:21

  Jammer dat het veganisme hierdoor in zo’n slecht daglicht komt te staan. Veganisme houdt in dat je dierlijke producten laat staan, daarvoor hoeft je dus helemaal niet alle granen, vetten en gekookt eten te laten staan. Eigenlijk heeft dat niets met Veganisme te maken. Als veganist kan je namelijk heel gebalanceerd eten en heel gezond zijn. Natuurlijk Let ik zelf wel op B12, maar ook veel vleeseters hebben daar een tekort aan.

  Freek Sijmons
  Gast
  15/08/2017 - 18:51 18:51
  Hoofdmeester
  16/08/2017 - 16:52 16:52

  Ik ben geen veganist omdat ik perse zo gezond wil zijn of omdat ik een dierenvriend ben (het idee alleen al), ik heb gewoon een enorme teringhekel aan planten. Hoe meer ik daarvan kan verslinden, des te beter. Dood aan de plant (om ze direct op te vreten)!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN