More

  RECENTE POSTS

  Blogtijd voor politieke partijen: De Eenheidspartij

  Dit is een gastbrijdage van een politieke partij in oprichting die Retecool vroeg of zij zichzelf via RC mocht voorstellen aan de kiezer. Daar RC al ruim 14 jaar een platform voor vrije meningsuiting is, zagen we geen reden om dit verzoek niet te honoreren, maar melden we graag dat het onderstaande niet noodzakelijk de mening van de redactie of een redactielid is.

  Het Nederlandse volk is moe. Moe van haar harde werk, dag in dag uit. Moe van keuzes. Moe van politici die dingen beloven en ze niet waar maken. Moe van bankiers die ze geld vragen om geld op hun spaarrekening te mogen hebben. Moe van veel woorden, geen daden. Moe van keuzes. En moe van het gebrek aan oplossingen voor problemen waar ze belasting voor betalen om er niet over na te hoeven denken.

  Het Nederlandse volk is moe en verdient vooral rust. Als ‘s avonds de TV aan gaat verdient  het volk geen onbeantwoorde vragen over MH17 op TV, maar de bevestiging dat het harde werk van vandaag de moeite waard was. Dat was het toch? Natuurlijk was het dat. Maar met de huidige partijen in de regering krijgt de burger geen rust. Aanslagen hier, fraude daar en een continue stroom aan berichten waar de burger zich zorgen om moet maken. Terwijl daar de overheid juist voor wordt betaald. Huizen die er niet zijn voor jongeren die op zichzelf willen wonen. Woningcorporaties met directeuren met Maserati’s die tonnen salaris in de eigen zak steken en alle sociale huurwoningen verkopen. Eigen risico voor de verplichte zorgverzekering waardoor er een lening nodig is voor een tripje naar de tandarts.

  De Eenheidspartij wil de rust die deze samenleving nodig heeft creëren. Door de burger te ontlasten. Zorg weer in handen van de staat. Politie die doet waar politie goed voor is: boeven vangen. Woningbouw voor normale mensen die een auto op afbetaling hebben. Belasting hoort helaas bij het leven, maar deze moet te dragen zijn voor de gewone burger. Multinationals, banken en mensen met gigantische privévermogens moeten iets meer dan hun steentje bijdragen aan de maatschappij waarin ze zo rijk geworden zijn.

  Ouderen moeten gewoon van hun pensioen kunnen genieten. Keer op keer worden de pensioenfondsen geplunderd, terwijl er veel geld gaat naar dure militaire en ICT-projecten die niet leiden tot een betere levensstandaard.  Scholen moeten zich weer gaan richten op onderwijs en leraren moeten les geven. Net als in de zorg is een school geen plek om geld te verdienen, maar om te investeren in de toekomst van ons land. En onze kinderen.

  De Nederlandse taal moet weer een centrale plek in de samenleving krijgen. We mogen in Nederland best van iedereen verwachten dat ze die kunnen spreken, lezen en schrijven. Dit maken we ook mogelijk: met behulp van moderne technologie is het makkelijk om laagdrempelige taallessen te organiseren zonder dat dit onnodig veel geld kost. Wie de taal niet wil leren of beheersen, zou zich eigenlijk moeten afvragen wat hij of zij in Nederland doet.

  Jongeren op straat zijn van alle tijden, maar de Eenheidspartij herkent een gevoel van onveiligheid in de samenleving. Jongeren die overlast veroorzaken hebben teveel tijd omhanden en zouden die tijd beter kunnen spenderen door te gaan werken. Daarom wil de Eenheidspartij voor overlastjongeren verplichten dat ze zich bij geconstateerde overlast twaalf uur per week gaan inzetten in een ‘maatschappijbaan’: dit zijn banen die uitgevoerd moeten worden, maar waar onvoldoende geld voor is.

  Dit en nog veel meer maatschappelijke problemen wil de Eenheidspartij na de verkiezingen aan gaan pakken. Daar hebben we UW steun en hulp bij nodig. Op onze facebookpagina kunt u nieuws over de ontwikkelingen van onze partij bijhouden en ons helpen om steun en bekendheid te krijgen.

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  12 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  12 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Trollbuster
  Lid
  30/08/2016 - 10:58 10:58

  Ik word moe van moe!

  Bismarck
  Antwoord aan  Trollbuster
  30/08/2016 - 14:06 14:06

  En ik wordt moe van debielen die een auto op afbetaling hebben “normale mensen” noemen.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  30/08/2016 - 14:40 14:40

  Als iedereen boven de 18 automatisch ambtenaar wordt, zorgt de overheid per definitie weer overal voor en zijn we allemaal goed verzekerd.

  Bismarck
  30/08/2016 - 18:19 18:19

  Het programma is nogal karig. Het lijkt haast alsof het zou passen op een A4-tje.

  jihadlover
  jihadlover
  Lid
  Antwoord aan  Bismarck
  30/08/2016 - 19:01 19:01

  Inderdaad, en nu de eerste partij die onderbouwd plannen heeft voor zinvolle besteding van ons belastinggeld. Van vreemde ideologische smetten vrij zeg maar..Het politieke midden ligt volledig open en daarmee onze ruggegraat.

  Monade
  30/08/2016 - 21:34 21:34

  Beetje lusteloze partij. Ook het logo spreekt niet tot de verbeeldig: beetje Trots, beetje NVU, beetje elitair (welke normale nederlander heeft regelmatig een stuurrad in handen, hmm? Het door Wilders beloofde zeiljacht krijgen we toch nooit.) Wat dacht je hiervan? Kort. Krachtig. Doelgroepsgericht. Tot de verbeelding sprekend.

  / It’s done.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Monade
  31/08/2016 - 11:22 11:22

  Prima logo; alleen lijkt deze worst me redelijk echt. Een vork met daarop slechts een plaatje van wat een lekkere worst zou kunnen zijn is realistischer. (Ceci n’est pas une saucisse)

  boog
  30/08/2016 - 21:59 21:59

  Meer “dit delen” buttons (7) dan standpunten (5)…

  /statisticus

  Weirdoinventor
  Lid
  31/08/2016 - 20:03 20:03

  Mooi lettertype in dat logo, een beetje zo’n jaren 40 uitstraling heeft het.

  Verder: het pessimisme begint al op regel 1. Weet je waar ik moe van ben? Van gezeik!

  hangmat
  Lid
  31/08/2016 - 23:52 23:52

  lekker temerig hoor!

  Klaas
  Klaas
  Gast
  14/07/2020 - 19:48 19:48

  Ik krijg opeens verschrikkelijk zin in een tukje doen. Het zal de leeftijd wezen.

  Laatst bewerkt op 3 jaren geleden door Klaas
  Klaas
  Klaas
  Gast
  16/07/2020 - 13:44 13:44

  Ceci n’est pas une une maladie infectieuse

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN