More

  RECENTE POSTS

  Bloemencorso 2.0

  De laatste keer dat ik naar een bloemencorso heb staan kijken, was op de Dam in Amsterdam. Niet dat ik er bewust naar toe ging, maar onderweg naar huis werd mij de toegang versperd zodat ik gedwongen was naar dit evenement te kijken.

  Het moet ergens in de jaren ’90 geweest zijn. De stoet was vanuit Aalsmeer naar de hoofdstad gereden om zich in het centrum van Amsterdam door met name toeristen te laten bewonderen. Een bonte stoet van oerhollandse taferelen en oldtimers beladen met boeketten trok voorbij. De taferelen op de platte karren bestonden onder andere uit Hollandse huisjes gemaakt van chrysanten, een grote klomp van narcissen en onze driekleur gemaakt van tulpen. Om de karren heen liepen vermoeide bloemenmeisjes (!!) in klederdracht met een slap handje naar de toeschouwers te zwaaien. Het was een grijze dag. U voelt de sfeer. Mocht iemand mij na deze dag willen trakteren op een middagje van deze folklore, dan bedankte ik vriendelijk. Echter vanmorgen kreeg ik een linkje doorgestuurd van het bloemencorso uit Zundert. Benieuwd hoe ze in deze kleine Brabantse gemeente de 80-jarige oorlog op een praalwagen hadden weten te persen klikte ik…

  bloemencorso5bloemencorso4bloemencorso3bloemencorso2bloemencorso1

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  08/09/2016 - 14:27 14:27

  +1 voor de verpersoonlijking van het Vliegende Spaghettimonster op de eerste foto!

  8000rpm
  8000rpm
  Gast
  10/09/2016 - 21:31 21:31

  De Corso in Zundert en de Carnavalsoptocht in Boemeldonck (Prinsenbeek) zijn beide een begrip in de regio. Als je denkt dat je toch wel alles gezien hebt, komt er weer een groep met iets unieks aanzetten. Leuk feitje is dat beiden elkaar ook helpen met de optochten.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN