More

  RECENTE POSTS

  Bisschop: ‘Homoseksualiteit is een geschenk van God’

  De Braziliaanse bisschop Antônio Carlos Cruz Santos van het Oost-Braziliaanse Caicó preekte op zondag 30 juli tijdens het feest van Sint-Anna, de patrones van zijn bisdom, dat homoseksualiteit een geschenk van God is.

  En dat is natuurlijk onwaarschijnlijk gelul, want er bestaat geen God. Maar het feit dat de beste man dit tijdens een preek durft te zeggen is absoluut bewonderenswaardig. Want tot nu toe wordt overal binnen de katholieke kerk (hoewel, niet overal) homoseksualiteit als iets pervers gezien en dient het met wortel en al uitgeroeid te worden.

  Antônio Carlos Cruz Santos denkt daar duidelijk anders over. Hij is zo aangedaan door het enorm hoge zelfmoordcijfer onder LHBT-ers, dat hij daar wat aan wil doen. En wel door homoseksualiteit binnen de katholieke kerk geaccepteerd te laten worden. Zeker in een land als Brazilië, waar bijna drie kwart van de inwoners katholiek is, lijkt me dat een prima initiatief.

  Als het geen keuze is, als het geen ziekte is, dan kan het vanuit geloofsperspectief niet anders dan een geschenk zijn

  Aldus de Braziliaanse Bisschop, die uiteraard wel iets inbindt in dezelfde preek:

  het is wel mogelijk om te kiezen op welke wijze je je seksuele oriëntatie beleeft. Dat kan op een waardige, ethische wijze, of op een promiscue wijze; maar promiscuïteit komt voor bij alle oriëntaties

  Nu de Paus nog en het wordt ooit nog wel eens wat met dat katholieke geloof. Uiteraard moeten ze dan eerst nog even wat aan het wijdverspreide kindermisbruik binnen de katholieke kerk doen, maar het begin is er.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Weirdoinventor
  Lid
  19/08/2017 - 22:03 22:03

  “Dat kan op een waardige, etische manier, of zonder condoom op de eerste date.”

  Lijkt me eigenlijk een prima boodschap, tot aids verdwenen is.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN