More

  RECENTE POSTS

  Binnenkort: subsidierap voor referendum

  De stichting f6 houdt zich bezig met jongeren meer bewustmaken maken over- en kennis bijbrengen van politiek & democratie. Hiervoor organiseren ze workshops en debatten en nog veel meer. Omdat ook zij wisten hoe je een subsidieaanvraag doet, kregen ze de som van €7905,- (die vijf euro is voor een zakje hash, denken wij) om een rapnummer op te nemen over het associatieverdrag met Oekraïne. En dat belooft wat.

  Kogels van AIDS

  De jongens en meisjes die het nummer in elkaar gaan sinterklaasrijmen, hebben dit namelijk vaker gedaan. Zo maakten ze in 2015 al de kneiter ‘Vingers in de Pap’ die jongeren moet laten nadenken over het nut van stemmen en waarin hoogstaande teksten voorkomen als ‘Russisch roulette, maar dan met kogels van AIDS’. Een tekst die ons op de redactie niet direct laat overlopen van goesting om te gaan stemmen.

  Ook teksten als ‘Politiek, poppenkast’ zullen niet veel jongeren naar de stembus lokken, zo vrezen wij. Gelukkig zingt zangeres Jazz-lin dat je wel je stem moet laten horen. Dus dat scheelt.

  Samen

  Erger nog dan bovenstaand nummer is een nummer dat de groep eerder maakte, ‘Samen’, waarin één van de rijmelaars de volgende diepzinnigheden door de speaker brabbelt:

  “De ware geloofsridder, is getuige. Nooit leren. Dat we eerst, achteraf, als we iets gedaan hebben, dat ook vaak op de verkeerde manier, weten hoe we het anders zouden kunnen doen.”

  U ziet direct waarom wij denken dat die laatste vijf euro voor hash is, want nuchter verzin je dit niet.

  Referendumkraker

  Enfin, wij zijn dus bijzonder benieuwd naar de nieuwe referendumkraker van Juan/Sandro/R-wan Ft Dwayne & jazzlin, waarin we teksten verwachten als “Geloof in jezelf en ga stemmen op dingen want democratie is AIDS en dan moet je het achteraf anders doen. Hou het straat!”

  Weer een referendumpots? Ja duh, daar krijgen we voor betaald zijn we vóór. Meer kutmuziek vindt u hier. Nog meer muziek hier. Ons keihard dissen in de vorm van een rap doet u op Facebook. Een oneliner past wel op Twitter.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN