More

  RECENTE POSTS

  Bingo is aanleiding voor ontslag op staande voet

  Wellicht zult u zich afvragen waarom Bingo niet aanleiding is tot standrechtelijke executie, maar er staan tussen dromen en werkelijkheid met name wetten in de weg. Maar naar nu blijkt uit ingrijpen van de Rechtbank Noord-Nederland is bingo afdoende grond voor ontslag op staande voet.

  Helaas nog niet in detail op rechtspraak, maar de verslaggeving erover doet al smullen. Een medewerkster meldde zich ziek in januari en mag van de bedrijfsarts na een belletje weer langzaam beginnen. Door medicatiegebruik zou ze echter te suf zijn om te werken en vooral op de bank te liggen.

  Ze opent echter ondertussen in februari wel een facebookgroep ter promotie van schoonheidsproducten en een facebookpagina om via bingo die schoonheidsproducten weg te geven. In maart organiseert ze 3 commerciële bingoavonden die door het bedrijf opgenomen worden. Ze doet al deze bagger namelijk op haar werklaptop.

  De werkgever ontslaat haar vervolgens op staande voet. Dat vecht ze aan maar de rechtbank maakt daar gehakt van. Ze heeft de werkgever en bedrijfsarts voorgelogen terwijl haar gezondheidssituatie door Covid-19 alleen telefonisch beoordeeld kon worden. De werkgever wordt volledig in het gelijk gesteld. Hopelijk binnenkort uitgeschreven op rechtspraak.nl.

  5 3 stemmen
  REET DEZE POTS!
  ViaLisa

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  16/08/2021 - 09:25 09:25

  OK, en verder? Ik neem aan dat mevrouw toch ook nog een lollige boete verdient en bovendien de loonkosten vanaf Februari terug mag storten.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN