More

  RECENTE POSTS

  Bij DENK is “positieve” discriminatie opeens weer HELEMAAL te gek!

  Positieve discriminatie, daar hadden we hier in de redactiebunker gelukkig al een tijdje niet meer van gehoord. Maar daar zijn de jongens en meisje van Denk weer.

  Die willen namelijk een allochtonenquotum invoeren dat bedrijven verplicht minimaal 10% migranten/allochtonen/Nederlanders met een migrantenachtergrond aan te nemen. Nu hebben wij gelukkig onze eigen redactieneger in de vorm van Sha-Baz (we zijn hem overigens wel al een paar jaar kwijt, maar dit terzijde), due voldoen wij al bijna aan die 10%. En als alles buiten de Nederlandse landsgrens al aan de omschrijving van allochtoon voldoet, zit het sowieso gebakken hier in onze multiculturele redactiebunker.

  Het is volgens DENK ondenkbaar dat 30% van de allochtone jongeren in Nederland zonder werk zit en ergens hebben ze daar natuurlijk wel een punt. Maar wanneer je als vierde generatie Nederlander met een migrantenverleden nog steeds niet normaal Nederlands spreekt en je voornamelijk met de gesp van je baseballpetje op het kleinste standje achterstevoren op je hoofd met je scooter door de stad scheurt, verklein je ergens je kansen op de arbeidsmarkt ook wel een beetje zelf hè. Daarbij, laat een bedrijf lekker zelf bepalen wie ze aannemen en dat aanneembeleid als het even kan vooral baseren op de meest geschikte kandidaat en niet op culturele achtergrond.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Hoofdmeester
  07/06/2016 - 22:48 22:48

  Dus je zegt dat DENK enkel tegen discriminatie is als het ‘hen’ (de allegtone) níet uitkomt? Goh, wat een enorme verrassing!

  cspr
  Lid
  08/06/2016 - 09:09 09:09

  Dus de werkgever moet de sollicitanten voortaan profileren?

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  cspr
  09/06/2016 - 18:19 18:19

  Dus dan kan het voorkomen dat je als allochtoon buiten de boot valt omdat je anoniem gesolliciteerd hebt?

  Keuzes, keuzes…

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN