More

  RECENTE POSTS

  Beveiliging België Net Zo Goed als Hun Wegen

  Het stof is neergedwarreld, de ledematen geruimd en de bloedvlekken opgedweild. Na de gruwelijke aanslagen in Brussel door Daesh uit naam van de Vrede, volgt nu het onverbiddelijke: Hoe Heeft Dit Kunnen Gebeuren? Ook daar konden we hier, helaas, de klok op gelijk zetten.

  De Belgische Luchthavenpolitie heeft vernietigend uitgehaald naar de veiligheid rond Zaventem.

  “Er was een gebrek aan beveiliging, waardoor de terroristen onder meer gemakkelijk poolshoogte konden nemen. Bovendien heeft een groot deel van het personeel een strafblad.
  Naar oordeel van de politie werd de beveiliging van de luchthaven bijzonder laks aangepakt en werden signalen over de veiligheid genegeerd.”

  Het is de overtuiging van deze redacteur dat als er voldoende wil is, eenieder valt om te leggen. Het is ook mijn overtuiging dat er voldoende te doen valt om personen die dit willen het verdomd moeilijk te maken. En dat dit kan zonder al te indringende privacy- schendende maatregelen bewijzen ze al sinds jaar en dag op de luchthaven van Tel Aviv. Beveiliging is niet moeilijk: je moet er alleen wel de juiste middelen voor inzetten.
  We zeggen niet dat Parijs en Brussel anders niet zouden hebben voorgevallen, we zeggen wel dat het veel en veel moeilijker was geweest. Leg dat maar eens uit aan de nabestaanden.

  Aanslagen zijn bedroevend en triest. Falende overheden daarin nog meer. Zeker als blijkt dat zaken voorkomen hadden kunnen worden.Ons zijn de 140 tekens! Volg ons op Twitter, Veilige zaken aankaarten kan op Facebook, maar dan wel nadat u onze pagina geliked hebt.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Alpha Kenny Wun
  31/03/2016 - 12:57 12:57

  Ohja, die wegen. Altijd fijn om aan de wegligging te kunnen voelen wanneer je de grens bent overgegaan, voor het geval je de bordjes hebt gemist. Zal nu niet zo’n vaart (Seth) meer lopen met die grenscontroles.

  OT:
  Voordat ik naar Singapore verkaste vloog ik voor mijn werk altijd vanaf Zaventem. Prima luchthaven. Het voornaamste logistieke probleem in mijn optiek waren de rookruimtes, dan wel het gebrek eraan.
  Kort gezegd, op Schiphol kan iedere boerenlul ook een bomgordel aftrekken in de vertrekhal of bij de balie. Op Changi ook trouwens, en dan ruïneren ze het tapijt ook nog eens.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  31/03/2016 - 13:39 13:39

  Ja, de beveiliging had stukken beter gekund. Maar dat had de aanslag -denk ik- niet kunnen voorkomen. Maar die slechte beveiliging is een symptoom van een veel groter Belgisch probleem. De taalstrijd verlamt al decennia iedere fatsoenlijke besluitvorming. Ik maak het dagelijks aan den lijve mee. Eerst komt de politiek, dan pas de logica.
  Het gevolg is een land (nou ja.. drie landen en Brussel) met o.a. een verlamd justitieel apparaat. Om over de inlichtingendiensten nog maar te zwijgen.
  Een vrijplaats voor extremisten die er ook nog eens makkelijk aan wapens kunnen komen. Dan kun je inderdaad net zo goed de beveiliging bij Zaventem opheffen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN